Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Кюфтета + 2 варени яйца не е ли много.
Лично аз протеини не обичам да омесвам.
Може да пробваш ако ще ядеш месо, да е месо със салата. Ако ще са яйца, само това със салата. Или омлет със сирене и салата.
Може да опиташ и да видиш как ще ти се отрази.
Олио не ползваш, нали?

# 376
  • София
Салатата с двете яйца я ядохме тримата. Ще пробвам да не мешам. Салатата е със зехтин. Но зеленият фасул го готвих с олио. Не знам каква мазнина да ползвам за готвене. Преди съм пробвала да готвя с мас и не ми харесва. По склонна съм да готвя без мазнина от колкото с мас.

# 377
# 378
# 379
Салатата с двете яйца я ядохме тримата. Ще пробвам да не мешам. Салатата е със зехтин. Но зеленият фасул го готвих с олио. Не знам каква мазнина да ползвам за готвене. Преди съм пробвала да готвя с мас и не ми харесва. По склонна съм да готвя без мазнина от колкото с мас.
Е, да, това звучи друго.
Но все пак може да опиташ да не омесваш и да видиш дали ще има ефект.
А зеления фасул страшно си върви с масло. Аз във фризера сега имам 7 масла. Честно казано за дълго време ми стигат. Олио рядко ям, майка ми понякога готви и слага и опитвам, но това ще е 1-2 пъти в месеца.
В началото на режима бях на олио, после след четене смених и ползи си имаше. С олиото имах драми, дразнеше ми жлъчка и кистата.
Може да опиташ патешка мас. В Метро имам, аз още не съм си вдигнала задника да я купя.
Другите момичета да дават идеи какви мазнини да слагаш.
Може и косово масло, без мирис, ама лично аз така си направих омлет и не ми допадна. Виж яйца с мас ми харесаха.

# 380
А защо не готвите със зехтин? Нали екстра върджин е за сурово ползване, а помаче за готвене. Поне аз така знам Thinking

# 381
Доколкото знам със зехтин не се готви. Или пък накрая да се сложи.

# 382
А защо не с краве масло? Аз даже си го разтапям да обера утайките и да стане кехлибарено прозрачно. Също и със зехтин си готвя, четох, че едно време са го набелязали като вреден за готвене заради ниската температура на пушене, но после това са го оборили, по същия начин както с увеличаването на приема на мазнини за отслабване.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 21:15 от Анонимен

# 383
  • София
С мас съм готвила свинско със зеле и гювеч, но някак "тежко" ми става яденето. Яйца нямам проблем да ги правя с масло. Зехтина не върви на всичко, според мен, че си остава един специфичен вкус. Патешката мас е много хубава за готвене, но не съм попадала. Щом има в Метро може да отскоча.
Тази вечер направих 1 голяма зелена салата с 2 яйца. Даже не успях да я изям.
А шарлан някой ползва ли? Никога не съм купувала, не се ли води нерафинирано слънчогледово олио?

# 384
Само там май я има. Иначе може и от нета да се поръча предполагам. Цени всякакви.
Може и в някакив био магазинчета да има, но и по-скъпа.
Шарлана знам, че е по-полезен уж, но има специфична миризма и не става за готвене. Той е за студена кухня.
Зехтин пък си купувам 5 литра от магазин за риба. За 55 лв беше последния път. За дълго ми стига.

# 385
Доста сте изписали и аз пак по диагонал, напълни се къщата и тука ме гонят с някакви козунаци и шоколадови заяци, не е лесно хич. А аз така се наядох с кюфтета и зелена салата Grinning И да хапна козунак, ще е като си опека домашния, с купените не могат да ме съблазнят. То после ще ми е сладко в устата сигурно половин ден още, много мразя подсладители...

Шарланът е точно нерафинирано слънчогледово олио наистина. Пълен е с Омега 6, на обикновеното олио това му е недоброто, а не само че е рафинирано.
Патешката мас Метро е едно от малкото места дето я продават, много ме е яд че нямам наблизо. А ако продават някъде около теб фенери патешки, можеш да стопиш от тях, а после от самите фенери и страхотен бульон и супи стават. Бях намерила преди време някаква ферма която и доставяше даже, само че с минимално количество за поръчка май 10кг да беше и не намерих с кого да се комбинирам тогава. 10 кила мас няма къде да съхранявам просто.
За готвенето - то зависи и какво готви човек де, при самото приготвяне на храната рядко за ми трябва съществено количество мазнина. Аз по принцип не възразявам на свинската мас, това ако изобщо слагам добавена мазнина при готвенето. Не ме дразни нейната миризма и не ми прави впечатление ако съм сложила 1-2 лъжици като готвя цяла тенджера с нещо си там. То за толкова и месото ще си пусне поне такова количество и то, ако е там въпросът. Но аз и доста юркам еърфраера и някакви такива, а не толкова манджи да правя, а там не се налага да го мисля това нещо.
Гхи (пречистено масло) също не е зле за готвене, но не ми се занимава да си правя като не съм на зор, а на готовото Гхи цените са неприлични и отгоре.
Говежда мазнина не е популярна у нас, а иначе и тя е подходяща дори и за пържене.

# 386
  • София
Здравейте момичета! Blush Чета темата от години, но не съм по честото писане. Реших да се включа да споделя нещо, а и най-вече, защото четох за проблемите на Елора с ВЦ и чуденето за калия. Много се интересувам от хранене, много спортувам и съм се сблъсквала с такива проблеми. За калият - не е хубаво да се пият добавки калии, защото с времето водят до проблеми. Най-лесно , за да се повиши калият става с калиева сол. Моята я взимам от Била, Калас се казва. 1/4 чаена лъжичка дава около 800мг калии, от минимален дневен прием 2600мг. Калият е много важен, защото често недостигът му води до инфаркти на средна възраст, а с храната е невъзможно да се добавят дори  минималните 2600мг. Сега за чая Сание- в него няма сена, има слез, което е друга билка и дори лекува гастрит. Проучила съм му съставките , защото и аз съм го пила и то в големи дози през годините, богат е на силиции и няма привикване , поне при мен. Когато не го пия това, което на мен ми помага сутрин е следното : на гладно щом стана си правя гореща вода. На дъното на чаша от 300мл слагам морска сол, био ябълков оцет( моят е на Войекел) 1. ч.л. зехтин и заливам горещата вода като не пълня чашата догоре, а малко над средата, разбърквам и доливам студена вода. Не се пие горещо, а една идея по-силно от топло. Изпивам на 1 път и после лягам малко - идеята е да слезе по-бързо течността. Полежавам за 10 минути и си правя кафенцето. Това на мен ми действа безотказно. @Елора ако искаш пробвай дано и на теб подейства. Аз нямам ИР, но чета темата и ми е много приятна. Надявам се да съм била полезна. Hug

# 387
В чая сание има сена. Сената има много имена. Касия я наричат. Някои по-неграмотни сайтове и викат кайсия. Също така има два вида чая сание. Та не знам от кой взимаш. Единия наистина няма сена, по-евтиния. Който никога не ми е действал. Касия също се нарича и канела. Ама много имена, много нещо.
Този чай го пиех 20 години и спря да действа.
Щом ти е ок, пий го.
Аз не мисля да пия повече билка, която ми съсипа червата и не действа. Малко ми се губи смисъла.
Калия има много форми. Може сол, може цитрат на хапче. И да не е хубаво да се прекалява. Това важи за всякакви добавки.
Може да навреди на сърцето, нищо че го водят полезно за сърцето. Имала съм такива случаи.
Преди седмица от зоята аз си купих една сол с намалено съдържание на натрий и повече калий. Подобно на твоята. Другия път от билата ще взема, щом там има калиева, да сменям. Определено и по-евтина ще е от зоята.
Оцет на гладно ми дразни много стомаха и не искам да пробвам това. Гадно ми е. Оцета само на салати го ям.
Засега съм на бутарен ину и тъй като онзи ден ми писна да се мъча през ден и само да ме боли дупарата си купих лактулоза мип и така ще си я карам.
Даже слагам много по-малко от нея, че първата доза уж по листовката много бурно ми въздейства. 45 мл е максимума. Аз вчера една кафена лъжица вечерта. Омекотява чревния фъншуй и сутринта вече беше естествено и приятно.
А това със солта, оцета и зехтина като го джурнеш веднага ли ти действа и ходиш?
Не че ще пробвам, ама от любопитство питам.
Абе не знам, запазвам ти рецептата, пък ако нещо има, може да опитам. Сутрин нямам време преди работа и това да правя Grinning

# 388
  • София
В чая сание има сена. Сената има много имена. Касия я наричат. Някои по-неграмотни сайтове и викат кайсия. Също така има два вида чая сание. Та не знам от кой взимаш. Единия наистина няма сена, по-евтиния. Който никога не ми е действал. Касия също се нарича и канела. Ама много имена, много нещо.
Този чай го пиех 20 години и спря да действа.
Щом ти е ок, пий го.
Аз не мисля да пия повече билка, която ми съсипа червата и не действа. Малко ми се губи смисъла.
Калия има много форми. Може сол, може цитрат на хапче. И да не е хубаво да се прекалява. Това важи за всякакви добавки.
Може да навреди на сърцето, нищо че го водят полезно за сърцето. Имала съм такива случаи.
Преди седмица от зоята аз си купих една сол с намалено съдържание на натрий и повече калий. Подобно на твоята. Другия път от билата ще взема, щом там има калиева, да сменям. Определено и по-евтина ще е от зоята.
Оцет на гладно ми дразни много стомаха и не искам да пробвам това. Гадно ми е. Оцета само на салати го ям.
Засега съм на бутарен ину и тъй като онзи ден ми писна да се мъча през ден и само да ме боли дупарата си купих лактулоза мип и така ще си я карам.
Даже слагам много по-малко от нея, че първата доза уж по листовката много бурно ми въздейства. 45 мл е максимума. Аз вчера една кафена лъжица вечерта. Омекотява чревния фъншуй и сутринта вече беше естествено и приятно.
А това със солта, оцета и зехтина като го джурнеш веднага ли ти действа и ходиш?
Не че ще пробвам, ама от любопитство питам.
Абе не знам, запазвам ти рецептата, пък ако нещо има, може да опитам. Сутрин нямам време преди работа и това да правя Grinning
Пиша от телефона и не мога да скрия целият цитат. Ама на английски пише на опаковката кайсия, а не касия. Но, да съгласна съм, че най-добре без него. Аз го пиех като ученичка преди 100 години. После го спрях и години наред не го пих. После пак и така. При мен редовен стомах се получава ако не ям голям обем от храна на един път, пия Велинградската вода и това, което ти писах. Пробвах без оцета, но сложи зехтин и морска сол. Това сама си го намерих. А, да и калиевата сол действа добре за редовен стомах и достатъчно йод. Grinning

# 389
Просто неграмотност. Касията си е сена. Тя има много имена.
Не ми се спори. Писала съм си и с производителя, та съм наясно, че има сена. Поне в единия.

Общи условия

Активация на акаунт