Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

  • 27 121
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 24 765
Тоя форум... хората се оплакват че не успяват да си спрат известията за някоя тема, а аз редовно се озовавам с изключени за тази тема Grinning
Долче, дано да минават по-бързо тия приключения у вас, напоследък и на теб не ти е скучно хич.
Напоследък за кратко сума народ се оплака че нещо му се случило, тук в темата също. Накъдето се обърна, все по нещо има, луда работа. И болни, и всякакви други случки, голям невървеж навред.

‘Krist, процентът масленост на млякото няма как да го измериш в домашни условия. За да се измери, в млякото се добавяха не помня какви химикали, пък се минава през центрофуга, че тогава се мери с един поплавък дето прилича на спиртомер ама само от далеч Grinning Накратко - не става вкъщи. А може да варира в зависимост от породата на кравата, освен и от това с какво е хранена, та няма как да предположиш че кравето е все еднакво маслено щом не е обработвано. За стандарт вземат 3,5% като го изкупуват и правят някакви преизчисления ако не е толкова, така че може би средно да е там някъде за кравето. Но това пак не ти дава информация твоето колко ще е.

# 661
  • Мнения: 302
Nuclear, в първия пост има информация за обременяване с глюкоза и какви са референтните стойности. Все пак трябва да се вземе предвид, че при нас (които сме с ИР) захарта може да е в норма, а инсулина да си хвърчи в небесата, така че какво показва глюкомера не е меродавно, а по-скоро насочващо. А в моя случай си следя КЗ с глюкомер, защото при бременните инсулинът е постоянно по-висок и се следи като единствен показател КЗ да не излиза от граници. За бременните границите са 5,1 - 8 - 6,6, въпреки че за мен тези стойности на първи и втори час са бая височки и не е добре да се стига до там (съдя по това, че КЗ 8 съм стигала само след ядене на много високо въглехидратни храни като паста или торта без никакъв протеин).

Натка, често ме изумяваш колко разнопосочни познания имаш! Направо ме срази информацията за маслеността на млякото Simple Smile

# 662
  • Мнения: 698
мМаслеността може да се измери в домашни условия със сярна киселина.
В 100 мл мляко се сипва от киселината, и цялата мазнина се утаява. Колкото милилитра е утайката, толкова процента масленост е млякото.

# 663
  • Мнения: 24 765
Хаха, гледала съм много отдавна на място където го изкупуват, определено беше интересно как слагат млякото в центрофугата в едни като епруветки, а пък съм си любопитна. То затова и не знам какво точно слагаха, ама знам че не е само млякото дето го въртят в тях. Това че го приравняват към 3,5% също са ми наблюдения понеже баща ми се занимаваше с това дълги години и знам че му го пресмятаха там нещо си, ако е по-маслено. Вземат се проби редовно и на случаен принцип, не само за масленост но и за замърсявания се изследва.
Селско чедо съм си, ако и само да съм израснала там, доста неща съм видяла, че и пипнала. Което донякъде обяснява защо понякога съм така цинична относно "чиста" и "био" продукция.
А сярна киселина хубаво ама... колко души имат такова нещо вкъщи? Grinning

# 664
  • Мнения: 2 638
Уау, благодаря за всичката информация. Страх ме е от сярна киселина, бъзла съм, няма да смея. Освен сметаната, намирам едно биволско 7%, обаче не му вярвам, много вода изтича от него. Няма по нашите магазини овче.

# 665
  • Мнения: 24 765
Масленост и плътност са различни неща при млякото. Виждала съм прясно мляко дето изглежда чак воднисто рядко, а всъщност е по-маслено от средното. Май от Джърси, едни дребни светлокафяви кравички или някоя подобна порода. От други породи пък е по-плътно, но не толкова маслено. Та пак зависи. Виж на тези в магазина не знам дали да им вярвам че са каквото пише наистина, само казвам че не е невъзможно.

# 666
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 2 141
Съседката, която живее под нас, стигна до перука. Вярно, че е жена на възраст, но имаше прилична коса. Към момента има израснала коса, но не е както беше преди.
Cygnus_i, ти като по-веща, имаш ли представа Б витамините дали сгъстяват кръвта. Щото искам да почна да ги пия. Тези имам
Скрит текст:
И друго да питам. Има ли смисъл от тестовете за непоносимост към храни? От известно време се чудя дали да не направя. Видях някакъв пакет на промоция в Рамус до края на април за 89 лв - Тест за 54 алергена. То половината са растения май. Обаче дали е нещо достоверно, или е ала-бала..
Редактирам си поста, защото случайно в групата във фейса попаднах на меню, направено за потребителка от лекаря й ендокринолог. Диагноза - преддиабет + гуша.  Close Close Close
Скрит текст:
Има да. Simple Smile
От липсата на мазнини може да капе косата, но от липсата на ВХ не мисля.  Организмът на практика няма нужда от тези ВХ, от които се лишаваме.
Вечерта преди всяко миене на косата слагам ампула, качествени продкти за коса използвам, добавки пия, а и от цял месец не съм пила антибиотик, световен рекорд!
Дано да се задържи положението без косопад, имах прекрасна коса - гъста и с дебел косъм, предполагам от липсата на достатъчно хормони косъмът изтъня с годините, а и беше се разредила много, сега временно не капе.
И от липса на вх може, при много жени се случва.
Аз закусвам чия с ленено семе и малко скир. Доста засища и оправя положението с 00.
По въпроса за кремче и др сладости, аз много обичам сладко и ми е трудно да живея без него.
Има разни течни подсладители , използвате ли ги?
От скоро съм в темата тк отскоро съм диагностицирана с ИР.
Много полезна информация се споделя и намерих на 1ва страница 💐
По-добре плодове вместо всякакви подсладители и кремчета, примерно в скира можеш да сложиш горски плодове (има замразени на приемлива цена в големите вериги). Simple Smile
Момичета, търсих информация колко е добра кръвна захар, един час след хранене? В нет-а намирам норми за на гладно или след 2 часа. 7,2 високо ли е за първи час? Къде мога да попрочета по темата.

По принцип, се възприема, че до 7.8 е ок, но по-скоро е добре да не се качва над 7. Simple Smile

# 667
  • Мнения: 8 863
От липсата на мазнини може да капе косата, но от липсата на ВХ не мисля.  Организмът на практика няма нужда от тези ВХ, от които се лишаваме.
И от липса на вх може, при много жени се случва.
Откъде е информацията?

# 668
  • Мнения: 1 202
Jerami
Какви подсладители?
Написах чия и скир или кисело мляко . Никъде не съм писала подсладител
Аз не мога да се откажа изведнъж от всички сладкиши а и не е нужно. Доста четох може да се правят сладкиши като се изп заместители на мед до момента в който организма ти сам ги отхвърли.
Мерси момичета ще изляза от темага.  Най-мразя   да трябва да се обяснявам за неща, които аз сама преценявам за себе си.
Успех!

# 669
  • Мнения: 1 130
Ей, много сте лоши тук Sweat Smile🤣. И това момиче разсърдихте.

Dara20, ти попита дали ползваме подсладители/цитирал те е/.. Джеръми ти отговаря, че не, и вместо него да използваш плодове. Ако искаш…

А относно това, че организмът ти сам ще отхвърли сладкото, мисля, че няма такова нещо. Не консумирам сладко редовно, но когато го правя продължава да ми харесва. Първата хапка ми сладни доста на някои неща, защото съм отвикнала, но това не ме отказва да го ям, ако съм решила.

# 670
  • Мнения: 24 765
Чакай сега, нали точно ти питаш за течните подсладители? Не че става ясно какъв точно подсладител имаш предвид, но поне човекът ти отговаря. Обърках се вече в каква тема попадам, тия дни всичко живо се засяга от нещо.

# 671
  • Мнения: 40 656
Ми тук като не са у ред хормоните явно всички са докачливи.
Или има мц.
Или е ретрограден меркурий.
Или е новолудие, пълнолудие.
Или просто  кажи жена и приключи темата Joy

# 672
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 2 141
От липсата на мазнини може да капе косата, но от липсата на ВХ не мисля.  Организмът на практика няма нужда от тези ВХ, от които се лишаваме.
И от липса на вх може, при много жени се случва.
Откъде е информацията?
О има доста източници, и в съседната тема ако не се лъжа имаше потребителки оплакали се от проблеми с косата. Simple Smile
Jerami
Какви подсладители?
Написах чия и скир или кисело мляко . Никъде не съм писала подсладител
Аз не мога да се откажа изведнъж от всички сладкиши а и не е нужно. Доста четох може да се правят сладкиши като се изп заместители на мед до момента в който организма ти сам ги отхвърли.
Мерси момичета ще изляза от темага.  Най-мразя   да трябва да се обяснявам за неща, които аз сама преценявам за себе си.
Успех!
Имам предвид, че и най-сладкия плод е по-полезен и от най-здравословния сладкиш, ние сме това, което ядем. Според теб (ако помислиш логически), кое е по-полезно за нас изкуствен подсладител или естествен подсладител (под формата на плод)?
Всъщност ето и нагледен пример, гледайки двете картинки в скрития текст, коя повече асоциираш със здраве?  Simple Smile
Скрит текст:
И още нещо, никой не си прецаква здравето, защото е изял парче торта веднъж (дори и най-мазната и сладка), а го прави, когато това стане системно.

# 673
  • Мнения: 302
Елора Joy аз като една топка от хормони много се позабавлявах на последния ти пост Joy

Аз в унисон със съвета на jerami след вечеря (домати с авокадо, щедра порция извара със самардала и една лъжица майонеза) си надробих малко маскарпоне с ягоди. Вкусотия отвсякъде.

Вит Б12 и Д задължително ли се изследват на гладно? Мисля утре в обедната да отида да си пусна една контрола да видя до къде съм го докарала с тях. Не съм ги спирала и няма да е много меродавно, ама да видя поне дали са се качили, че трябва да поръчвам пак добавки и да знам същата марка или други да пробвам.

# 674
  • София
  • Мнения: 8 991
Всъщност ето и нагледен пример, гледайки двете картинки в скрития текст, коя повече асоциираш със здраве?  Simple Smile
Скрит текст:

Манипулативно, Джерами. Това не е ли естествено?

Общи условия

Активация на акаунт