Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
И Панадол дадох...въпреки , че нищо не го боли.
Спи му се, но не може да заспи....
В такива моменти започвам да вярвам в урокито.

# 451
Според моята баба миеш очите, правиш кръст на челото броиш от 9 назад и повтаряш тихо/наум "всички уроки да излязат от теб и да заминат". Само да кажа, че баба ми не може да бае, но така била чувала от баба си, не знам тя дали е баела. Пробвала съм при каката, представи си колко отчаяна съм била, и не е действало. Ама поне не вреди. Даже ММ ме убеди да я заведем да и баят, заради рева и не спането, или не подейства или подейства след 4м. Но поне не може да навреди по никакъв начин на детето.

Ако пие вода, направи му чай лайка, много слаба отвара. Действа успокояващо, моето не искаше да го пие обаче.

# 452
Джой, дано вече са се успокоили! Мразя тези моменти, казвам им омагьосан кръг, успокоиш единия, оставиш го за да вземеш другия и той започва да реве и така сто пъти, имам чувството, че няма край! И аз съм давала Панадол.

Ние днес излизахме и им се разбутаха дремките, та последната дойде до 18:00, обикновенно след 17:00 не спят. Та и нощния сън се премести, по късно.
Мен ми е перфектно да заспиват 20 - 20:30ч защото имам време да си почина, да хапна на спокойствие, да по гледам телевизия. Абе време за мен, като цяло и се надявам и лятото, така да остане режимът.
Кога трябва да минат на две дремки? Мойте по едно време мислех, че св гласят за две дремки, защото имаше дни с две и други с три, но напоследък са все три.

# 453
  • Велико Търново
Хаха, М.Ангелова, Вики даже и като спи не стои по гръб 😃. Заспива с дупето нагоре, обръщам я по гръбче и тя като пружинка се надупва пак 😅.

Лизи, аз даже не разбрах кога мина на две дремки,  дори понякога е една, но в тези случаи си ляга доста рано и е много кисела.

Вики вчера се запозна с лелята на ММ, превъзбуди ли се не знам какво стана, но едва заспа, прицъркваше много тъжно, спеше но все се въртеше и я взехме при нас докато заспи дълбоко.

# 454
При мен май проблема с нощния сън ще се окаже от млякото. Тази нощ отново си е спала, само към 1ч прорева, сложих и гелче и заспа. Сутринта в 6.50ч аз я събудих да я нахраня, че да водим големите. Сега пак спи. И през деня спи по спокойно. Или периода мина. Моята още е на 3 дрямки, че и 4 понякога. Повече от 2ч-2,15ч трудно издържа будна. Ако има някой вкъщи или ние сме някъде издържа, но вкъщи си мрънка, че и се спи. И не да си дремне, а спи по 2ч някъде. Но тя вечер ляга късно, въпреки, че пък като махна 4 дрямка започна да иска да си ляга около 21-21.30ч, което не ми е много удобно, а пък за лятото още повече. Аз лятото към 21ч се прибирам от площадките ако сме във Варна, а ако сме на Опака по него време още са на улицата, към 22ч се прибират чак.

# 455
  • Пловдив
Болибон, Йони също е на Лактана Био, доволна съм от този избор на АМ. Но нещо не изяжда цялата порция от 220 мл. Снощи седнахме да вечеряме (19:00), и това дете като се размрънка.. взехме го при нас и започна да си придърпва хляб, дадохме картофче (от мусака). Като я гледам май сама ще се отбие по-рано. Все ми се иска поне до годинката да е на мляко за вечеря, ама ако тя си държи на твърда храна, лека полека ще замествам, какво да я правя.
В Сливен сме и готвя на малката малко на магия.
Вчера закусва палачинка със сирене, банан и фъстъчен тахан. Успя да изяде почти цял палачинка! Къде я събра, не знам 😁
После ѝ давах телешки кюфтенца (телешка кайма, малко натрошен хляб, ситно нарязан лук и чубрица и яйце)На фурна на 200 градуса за 20-30 минути). Малката се скъса да яде 😁 мноого ѝ харесаха.
Днес ще ѝ давам ципура с варен картоф за обяд.
Милото, ако не си минавала, в уайкики има хубави намаления на дрехи, аз накупих сума ти роклички на малката, даже мисля и днес да отида, стига да не завали 🙂
Вещице.. дано да ти мине бързо запушването. Момичетата, които са ти отговорили, са дали всички възможни съвети.
Аз вече спрях с кърменето/ цеденето, но още имам лецитин под ръка и пия, ако се наложи, аа в хладилника има и зелка just in case 😎

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 10:23 от Kateto-S

# 456
Болибон, Йони също е на Лактана Био, доволна съм от този избор на АМ. Но нещо не изяжда цялата порция от 220 мл. Снощи седнахме да вечеряме (19:00), и това дете като се размрънка.. взехме го при нас и започна да си придърпва хляб, дадохме картофче (от мусака). Като я гледам май сама ще се отбие по-рано. Все ми се иска поне до годинката да е на мляко за вечеря, ама ако тя си държи на твърда храна, лека полека ще замествам, какво да я правя.
В Сливен сме и готвя на малката малко на магия.
Вчера закусва палачинка със сирене, банан и фъстъчен тахан. Успя да изяде почти цял палачинка! Къде я събра, не знам 😁
После ѝ давах телешки кюфтенца (телешка кайма, малко натрошен хляб, ситно нарязан лук и чубрица. На фурна на 200 градуса за 20-30 минути). Малката се скъса да яде 😁 мноого ѝ харесаха.
Днес ще ѝ давам ципура с варен картоф за обяд.
Милото, ако не си минавала, в уайкики има хубави намаления на дрехи, аз накупих сума ти роклички на малката, даже мисля и днес да отида, стига да не завали 🙂
Вещице.. дано да ти мине бързо запушването. Момичетата, които са ти отговорили, са дали всички възможни съвети.
Аз вече спрях с кърменето/ цеденето, но още имам лецитин под ръка и пия, ако се наложи, аа в хладилника има и зелка just in case 😎
Благодаря,Кате! Ще разгледам☺

# 457
Кате, да разбирам ли, че с фъстъчен тахан въвеждаш ядки?
И аз сега отивам да му забъркам нещо с тиквички, свършили са ми формичките за мъфини, най вероятно ще са кюфтенца. И сиренки с царевично брашно. Да видим какво ще направя. Заслужава днеска детето Grinning
Първо снощи стана само в 2ч, през деня бяхме на две дремки по час и половина.
И преди малко направи първите си крачки сам. Толкова беше бърз и щастлив,аз не осъзнах какво стана, направо се хвърли в мен Heart

# 458
  • Пловдив
Кате, да разбирам ли че с фъстъчен тахан въвеждаш ядки?
И аз сега отивам да му забъркам нещо с тиквички, свършили са ми формичките за мъфини, най вероятно ще са кюфтенца. И сиренки с царевично брашно. Да видим какво ще направя. Заслужава днеска детето Grinning
Първо снощи стана само в 2ч, през деня бяхме на две дремки по час и половина.
И преди малко направи първите си крачки сам. Толкова беше бърз и щастлив,аз не осъзнах какво стана, направо се хвърли в мен Heart

Да, Мисс, правилно ме разбираш 🙂
Досега е въведен орех (настърган, в таратор), сега е ред на фъстъчен тахан

купих си допълнително от същата марка и тахан от шам фъстък.

# 459
  • Варна
Уауууу, браво на Божко!!!

Фъстъците не са ядки, а бобови и реално те и всички ядки се въвеждат отделно като всяка нова храна. Аз всички ядки давам под формата на тахан, вече всичко съм давала, без екзотични като бразилски орех или макадамия.

Кате, супер идеи за хапвания + за роклите, благодаря 🤗

# 460
И аз съм приготвила един буркан тахан. Тук не бях виждала и случайно намерих и отдавна седи в шкафа... Аз ще вкарам белтъка като хората, може би сега с мъфините или кюфтенцата. Въпреки, че е хапвал филийка с сирене и яйце от баща му. И след месец два ще започна ядките.
Мислех и белтъка да е след годинка... Ама за къде да го бавя вече. Сега изчиствам пюрета и заготовки с месо и минава на обща храна, хем и ние с баща му да започнем да се храним.
Трябва да търся по сайтовете още тахани, в магазина нишо не виждам.
Освен Вещица да ми помогне с идея къде има. Може би Holland and Barrett.

Exberry и към всички, забравих за бобовите, тях как се вкарват.. Например БОБ, знам че е след 10месец. Но направо боб ли с люспите? Thinking

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 10:50 от Miss AG

# 461
  • Варна
Мис, виж за тахани в Holland&Barret. И в Морисънс и Асда има 100%, поне преди 5г като живях в Шотландия имаше.

Аз белтък дадох на 6м, с цяло яйце - няма защо да го бавиш, те не изяждат по 1 яйце. А дава толкова много възможност за готвене + е супер протеин.

Бобовите някои ги белят, други не - зависи как предпочиташ. По принцип белени има по-малък шанс да дразнят. И задължително накиснати предварително, преди варенето.

Но и аз захранвам ЗВБ и съм дала над 80 храни, така че по-добре някой класическото да ти каже също. Аз въвеждам смело всичко, остана ми скариди/морски дарове/ да дам и май съм готова с алергените

# 462
  • Велико Търново
Мисс, браво на Божко! Май скоро ще правиш прощапулник 😄
Дано си се наспала тази нощ.

Аз днес ще пробвам една друга схема, стана в 6 часа, дадох мляко, смених памперса и я оставих до 7 часа в кошарата, тя си игра. После поиграхме малко и я оставих пак в кошарата и отидох да си направя кафе и една бърза закуска и тя към 8 часа е заспала 😃. Спа почти 2 часа, сега закуси и ще видя как ще протече деня, дали с две или три дремки.

Момичета давайте идеи за обяд за Вики, имам сварени дробчета какво мога да ги направя.

За следобедна закуска съм замислила палачинки с банан и овесени ядки, ще видя дали ще ми се занимава.

Интересно ми е дечицата, които са на ЗВБ и хапват суха храна, не се ли запичат, мен все ме е страх като ѝ давам примерно месо да хапва (без да е в манджа), понеже тя не пие вода , само в най - големите жеги пиеше. Иначе е на 2 пъти АМ (понякога 3, ако през деня не може да заспи).

Аз белтъка го въведох без да исках в един миш маш, просто не разбрах как , но не успях да разделя яйцето и цялото влезе в манджата 😃😃 , това да е било малко преди 9- тия месец и вече не го отделям.

# 463
Kateto-S и моята не винаги си изяжда всичкото мляко. Баткото е пил лактана био и е много хубаво мляко, но бях взела първо Хип и то и раздразни корема и то много. Аз не мисля да махам вечерното мляко скоро, давам го преди сън. Вечеря около 19-20ч и като ляга си пие млякото. Баткото пиеше АМ преди сън до 3г и половина, едва го убедих, че вече е голям и не му трябва. Ходеше да се моли на баща си в магазина да му купи от неговото мляко. А ядеше кисело с лъжицата преди да си легне.

Plamingo__ аз мога да смятам, че съм започнала въвеждането и на белтък и на прясно мляко едновременно. Майка ми прави мекици за закуска и моето доста добре си хапна от тях.

# 464
Болибон, аз много пъти съм казвала, че почивката ми е ранния им нощен сън. Ако сме навън, те пак си заспиват по това време за нощен сън. Като се приберем, само ги местя от колата/количката в леглото и така... Режима си казва думата, дори като сме навън, на музика, на викове от деца. Вкъщи спят на тихо и се будят при шум, навън нямаме такъв проблем, за сега. Пък и няма по хубаво да седнеш на заведение вечер, за една чаша вино и децата да спят в количката до теб Joy, за сега само веднъж ми се случи, но лятото със сигурност ще е по често.
Иначе и в неделя, едната им дрямка беше на вън, седнахме на заведение със силна рок музика, еми спаха, като къпани Joy на следващия ден, бяхме с племеника, та спаха на детската площадка, после продължиха да спят до надуваемия батут, нямаше проблем с виковете. Дано да си остане така.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 12:27 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт