Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Искаше ми се за рожденият ден да направя бебешка торта и да ги снимам как я унищожават, но няма да успея да ги захраня с млечни.
 Все пак знаете ли рецепта за такава бебешка торта?

# 556
  • Велико Търново
Аз ако дам мляко сутринта го давам до 6 часа, иначе ако в по- късно отиде закуската после.

Сега с това бебе на път се замисляме да я пускаме на ясла (макар че бабата хич не е съгласна), само че с ММ сме на мнение че трябва да свикне с хората.
Иначе май тука при нас приемат без проблем.

А за спането по корем със свити крачета и вдигнато дупе знаете ли нещо. Все така спи,аз я оправям ама тя пак се връща в тази поза.

Два дена Вики хапва до ре, доволна съм, но и двата дена готвя с кайма, явно ще е на почит 🤣

Аз бях направила палачинки с овесени ядки и банан, хареса ги, но повече от една не ми еле да изяде, а бяха малки.

Лизи браво, значи по- често да си намирате поводи да излизате 😄.

Гро, дано да намериш добър физиотерапевт, който да ви помогне ❤️.

И ние си "починахме" на вилата. Беше голяма лудница с 5 деца, но малко разнообразие, а Вики така да се радваше и да искаше да играе, но още малко.

Аз започнах да се подготвям за рождения ден на малката, сама ще си правя украсата, а да видя дали ще ми се получи 😃.

# 557
  • Варна
И аз мисля да правя смаш кейк фотосесия,  много се вълнувам даже

# 558
Ох, писах цял роман и накрая всичко се изтри. Не знам дали ще успея да го сътворя отново 😀
На мен рожденият ден ми се струва толкова далече, че даже не съм се сетила за него. Иначе аз винаги си правя украсите сама. Да, не се получава като с агенция, но не ми се пръскат пари и за това.
Пупелина, бебе ли ще имаме в групата или нещо не доразбрах. Ако е така много се радвам, но и се възхищавам на смелостта ти. Иначе на моята приятелка детето спеше по този начин с дупето нагоре, че даже май продължава още, а е на 2 и половина.
Аз ви се чудя как имате желание да правите палачинки, мъфини и прочие. Аз нито идеи имам нито рецепти знам. Дано да се вдъхновя от вас ако споделяте рецепти.

# 559
Момичета , вашите деца , които са започнали да се изправят в кошарата и по мебелите или сега правят опити , правят ли го докато заспиват и повреме на сън  ?
Вече не знам колко време детето не е спало нормален сън , само това прави.Единственият вариант е буквално да я приклещим от двете и страни с таткото и да няма къде да мърда.В кошарата заспива за 40минути до час с много зор,след това се завърта и докато отида да я обърна вече се е покатерила и скача по кошарата.
Освен това съм тотално объркана с тези интервали на бодърстване.На малката напоследък сутрин и се доспива на втория час след събуждането  ,аз винаги я държа повече , но днес реших да я сложа да спи на втория час.Ами заспа за 3 минути.Утре става на 10 месеца.Дали е защото не се наспива нощем?

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 10:21 от Орехче

# 560
  • Пловдив
При нас тече подготовка за кръщене и рожден ден. Днес ще взема бодито, на което сме написали поканата за бъдещата кръстница (стискайте палци да се съгласи 🙂 )
Междувременно Йони постоянно иска да е седнала, вече започва и малко по малко да се задържа на колене, като се е подпряла на възглавници/или баща си (и нещо ѝ привлече вниманието 🙂 - обикновенно майка ѝ, която се прави на шут) Предвид останалите умения на другите бебчета в групата ни, моята кифла никак не иска да става и да прохожда.

Орехче, поведението на дъщеря ти донякъде си го обяснявам с новото умение: толкова много иска да се упражнява, че го прави постоянно, дори и когато трябва да заспива. Йоанна все е седнала в кошарата, но щом ѝ се доспи, главата натежава и я забива в матрака 😄

Plamingo, на едни мои познати тяхното момченце спеше с вирнато дупе. Не мисля, че нещо ще му стане.

Яслата ще бъде догодина. Надявам се да няма майки, които отсега да си пазят местата. Изключително неетично е, предвид калпавата система за прием в по-големите градове. Притеснявам се дали ще я приемат, ние сме с минимума точки. В противен случай ще се наложи да е на частно. Нямаме помощ и трябва да се оправяме сами.

# 561
Орехче, Ави се катери по цял ден навсякъде, но за щастие заспива лесно. Може би защото я приспивам на спалнята аз, на кошарата никога не съм, но ако я оставя съм сигурна, че ще се изправя и няма да заспи. Иначе съм чела за такова поведение при бебетата, когато упражняват ново умение. Съветите са да се оставят на пода, за да практикуват новите умения през деня.
Иначе Ави постепенно си увеличава интервалите сякаш - първият е около 3 часа и 15 минути, последният 4, 4 часа и 15 минути.
Има 5то зъбче и примрънква от няколко нощи, но поне не се буди, спи при нас.
Ава всеки ден се удря, вчера докато пълзеше много бързо се хлъзна и падна - резултатът е малка синина под окото, днес както беше права хваната за спалнята се пусна рязко и си удари челото. В този ред на мисли, знаете ли с какво мога да я мажа, когато се удря, за да не посинява?

# 562
  • Варна
И Габи сяда на сън постоянно и е супер крийпи като я взема да я сложа, защото все едно спи седнала. Досега не се е изправяща през нощта. Но го прави тихо и си стои, много ми е странна 🙈

# 563
Орехче, Ави се катери по цял ден навсякъде, но за щастие заспива лесно. Може би защото я приспивам на спалнята аз, на кошарата никога не съм, но ако я оставя съм сигурна, че ще се изправя и няма да заспи. Иначе съм чела за такова поведение при бебетата, когато упражняват ново умение. Съветите са да се оставят на пода, за да практикуват новите умения през деня.
Иначе Ави постепенно си увеличава интервалите сякаш - първият е около 3 часа и 15 минути, последният 4, 4 часа и 15 минути.
Има 5то зъбче и примрънква от няколко нощи, но поне не се буди, спи при нас.
Ава всеки ден се удря, вчера докато пълзеше много бързо се хлъзна и падна - резултатът е малка синина под окото, днес както беше права хваната за спалнята се пусна рязко и си удари челото. В този ред на мисли, знаете ли с какво мога да я мажа, когато се удря, за да не посинява?

Аз взех това за синини. Като цяло арника е за синини, винаги има вкъщи. Досега съм ползвала друго, но това е по удобно да си го сложиш в чантата. Бебето не ми се е налагало да мажа с него, но мазах каката по челото, защото имаше много близка и силна среща с един ръб. Много бързо успокоява, болката също и синината изчезна за 2-3 дни, цицината я нямаше още сутринта като стана. Но не се нанася на рани, а само на синини. За рани ползвам цикратидина или оксикорд. Има арника и на хапчета, тях пък ги пи племенника ми, защото падна по едни стълби и си разби бузата, мазаха го с кремове и хапчета, изписа му ги лекар.

# 564
  • Бургас / Славейков
Ох, писах цял роман и накрая всичко се изтри. Не знам дали ще успея да го сътворя отново 😀
На мен рожденият ден ми се струва толкова далече, че даже не съм се сетила за него. Иначе аз винаги си правя украсите сама. Да, не се получава като с агенция, но не ми се пръскат пари и за това.
Пупелина, бебе ли ще имаме в групата или нещо не доразбрах. Ако е така много се радвам, но и се възхищавам на смелостта ти. Иначе на моята приятелка детето спеше по този начин с дупето нагоре, че даже май продължава още, а е на 2 и половина.
Аз ви се чудя как имате желание да правите палачинки, мъфини и прочие. Аз нито идеи имам нито рецепти знам. Дано да се вдъхновя от вас ако споделяте рецепти.
Не не не съм аз бременната.Макар че корема и е още като на бременна.Друг от групата ще има второ.Митко също се събужда и сяда и спи седнал.Или се изправя вечер на кошарата.
Милото нещо се губиш напоследък.
За р.ден имам вече някой идеи за празника .Украсата и аз ще я правя сама.

# 565
  • Варна
Много хора се губят Simple Smile Виждам, че Мони лайква коментари (сори за столкването), а не е писала. И още много други, просто нея последно видях Simple Smile) Надявам се да сте добре всички!!

Забравих предишните теми - ще се включа после, просто прочетох последния коментар.

# 566
  • Велико Търново
Gro, аз съм бременната 😃. Изобщо не бях готова толкова рано, но се случи естествено след ин витро, така е имало да става.

Pupelina, мисля че съдбата продължава да ти говори, но ти твърдо не искаш да я послушаш 😃.

Вики в началото също се изправяше постоянно, и аз си го обяснявам че просто още е ново умението.

Тя също на моменти не издържа даже 2 часа и половина, аз гледам да се водя по нея, ако видя че няма да издържи 3 часа просто я слагам да спи. Може да не е правилно, но ми е жал да я гледам как постоянно търка очичките и се ядосва че ѝ се спи.

Аз мажа с бебешкото олио, всякаш има резултат, поне не посинява много.
Струва ми се че поизбързват малчуганите, започват да стават доста "самоуверени", виждам Вики как тръгва да се пуска, за да се хване някъде другаде, а тя още не се задържа много без да се държи 😃.

Болибон, слагаш ли в близост до оченцата, дали няма да щипе ако се бутне и после ги потърка?

# 567
Мазала съм насинена буза, но в заспало състояние, защото не знам дали ще щипе, а стария ми не попиваше бързо. Слагам малко и втривам хубаво, попива бързо този специално.

# 568
  • Бургас / Славейков
Gro, аз съм бременната 😃. Изобщо не бях готова толкова рано, но се случи естествено след ин витро, така е имало да става.

Pupelina, мисля че съдбата продължава да ти говори, но ти твърдо не искаш да я послушаш 😃.

Вики в началото също се изправяше постоянно, и аз си го обяснявам че просто още е ново умението.

Тя също на моменти не издържа даже 2 часа и половина, аз гледам да се водя по нея, ако видя че няма да издържи 3 часа просто я слагам да спи. Може да не е правилно, но ми е жал да я гледам как постоянно търка очичките и се ядосва че ѝ се спи.

Аз мажа с бебешкото олио, всякаш има резултат, поне не посинява много.
Струва ми се че поизбързват малчуганите, започват да стават доста "самоуверени", виждам Вики как тръгва да се пуска, за да се хване някъде другаде, а тя още не се задържа много без да се държи 😃.

Болибон, слагаш ли в близост до оченцата, дали няма да щипе ако се бутне и после ги потърка?
[/quot
Пламинго ,ММ иска още едно ,даже и момиче иска вече .А преди това само за момче говореше .Blush

# 569
Опс, извинявам се. Нали и на двете имената ви запопват с П и съм се объркала.
Честито, Пламинго. Леко бременеене.

И аз не гледам часовете на будуване. Сутрин моята бебка винаги заспива по-рано от 3тия час. Ако я оставя 3 часа да не спи после половин час реве като се опитвам да я приспя. През деня я гушкам на спалнята да заспи, но яростно се опитва да стане. Виждам как очите и се затварят, но се опитва да става. В кошарата не знам как ще е.

Аз никога не съм мазала нещо за синини, но винаги имам медицинска лед (мисля, че така се казва) в хладилника. Увивам я в носна кърпа и я слагам на челото например.
[video][/video]
Не не не съм аз бременната.Макар че корема и е още като на бременна.Друг от групата ще има второ.Митко също се събужда и сяда и спи седнал.Или се изправя вечер на кошарата.
Милото нещо се губиш напоследък.
За р.ден имам вече някой идеи за празника .Украсата и аз ще я правя сама.

Общи условия

Активация на акаунт