Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 831
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета дайте идея каква безглутенова каша да взема, за да редувам с елдата?
Досега съм въвела оризова, просо и сега въвеждам елда, но искам да я редувам с поне още един нов вид.
И по възможност да е безмлечна Joy

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 13:46 от Lizi:) :)

# 91
Лизи сещам се за царевична аз. Много е приятна

Диди, миличката дано се е успокоила.
Но щом казваш значи е имало нещо.
Аз не знам вярвам или не, ходила съм да ми леят куршум след катастрофа. Не помня чесно казано как се почувствах. Но то не е същото.

# 92
  • Пловдив
Момичета дайте идея каква безглутенова каша да взема, за да редувам с елдата?
Досега съм въвела оризова, просо и сега въвеждам елда, но искам да я редувам с поне още един нов вид.
И по възможност да е безмлечна Joy

С кашите не мога да помогна, но безглутенова култура са киноата и амаранта.

# 93
Аз днес дадох за 3 път телешко и Плами доста го харесва,но тя май всичко и харесва без карфиол😀От следобедните аз давам два вида каши само просо или елда. Давам и също овесени ядки или авокадо с банан и една,две бисквитки вътре.☺Сьомгата която и предложих преди няколко дни на ХИП беше на парчета пюрето,но го хапна цялото без проблем. Давам и някои неща намачкани. За мен бебе без зъби и парчета е като мисирка с храненето. Някой беше писал,че зъбите нямали значение за дъвченето,но аз не мисля така. Едно бебе със зъби ще дъвче много по добре от бебе без зъбки,но всеки си има мнение по въпроса🫤☺Днес отново вали при нас и сме като затворници 🙄

# 94
  • Бургас / Славейков
И аз съм за царевична каша.Да кажа и аз за побелелите коси.Имам бял косъм от 16г На 24ми бе вече доста бяла косата и почнах да се боядисвам.Сега след бременноста имам чувството че на две седмици се боядисвам и много ми е бяла косата отпред и от страни на челото.Но при мен може и наследствено да е .Баща ми на 30г беше с чисто бяла коса .Дори си спомням като ни е разхождал със сестра ми как са ни подминавали хора.и го питаха дали внучетата слушат.И аз съм чела че б12 липсва и даже си купих едни което се смуче ,ама тъй си и седи то е по скоро хранителна добавка пише.Снощи дадох на Митко вече повече мляко да яде и мога да кажа че спа ,но пак мрънка от зъбите и давах през цялата вечер гелче.То като му видях венеца май 4зъба на веднъж ще излязат.Как да не се буди.
Бях питала и за майчинството .Ами аз този месец пак нямам.Звънях в Ной и от там ми казаха ,че пак имам проблем с приложение 10и да звъня на счетоводството.Е като звъннах отговора беше ,,Ми е го погледна,, Счетоводителката объркала крайната дата на първата година от майчинството и от Ной не ми го превеждат.Най -интересното е че за януари и февруари са ми превели пари ,а за март не.То документа важи и за тях.Общо взето ако чакам на майчинството все ме оставят без пари за празниците.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 15:01 от pupelina

# 95
  • Варна
Идеята за зъбите е, че с резците не се дъвче, а отхапва. Дъвче се с кътниците, а те излизат мнооого по-късно - та реално няма как да ги чакаме, че да дъвче 😀 това е логиката - което не значи, че детето и с два зъба не може да дъвче де 😀

# 96
На мен ми прави впечатление , че различните марки пюрета имат различна консистенция , макар да пише 8+ на всички.Лупилу, Бебевита са си с големи парчета.Гербер средни , а Бейбибио си е тричава даже консистенцията и хич няма парчета.Не знам на Хип как са.Ади успява са яде от всеки вид ,но днес търсих в лили пюрета на Гербер за 7ми месец , когато съм навън или някъде и искам по - бързо да си хапне да е по - дребно , но нямаше никакви месни.Това в Лили.Може и другаде да има.ДМ- ските не съм купувала за 8мия месец и не знам как са, накой може да сподели.То реално аз вече трябва да купувам за 9ти месец , но мнооого бавно яде като има парчета и не е готова за по - едро още.Иначе онзи ден давах домашно пюре с цвекло и всякакви други неща вътре - беше с дребни парченца и хапна без проблем  , а днес пък пак домашно , но с картофи - сложох сухар , че да не е прекалено гладко и кашаво.
Иначе има един не напълно излязъл зъб още , но пък прави дъвкателно движение , върти и езика , избутва навън храната и пак примлясква и гълта ,така че явно и без зъби ставя , но пък няма как да са някакви големи парчета.
А и настъргана на дребно круша щях да давам вчера без термична обработка , обаче първо аз пробвах(без зъби) - ми то ми застана на гърлото и не посмях да и го дам така.Иначе съм и давала стъргана преди , но мината на пара -с нея няма проблем.
При нас очевидно има някакъв преход към 2 дремкии вече четвърти ден не е забавно положението.Много рев и дране и неспане , а може комбинация с дразнещи венци да е , не знам, само се моля по - бързо да отмине .
Пупелина - явно трябва да и скръцнеш на счетоводителката малко, да се концентрира малко .Хич не е яко да не знаеш кога и дали ще имаш пари:/

# 97
Орехче и аз така пробвам преди да му дам нещо в което не съм сигурна.
Днес дадох на Хип вътре с паста. Никакъв проблем, дъвче си - не с предните 6 зъба Grinning

Ние окончателно минаваме на две дремки и май това е бил проблема. Първо го ядосах онея дни като събудих, за д ане спи много дневен сън. После го ядосах (в последствие разбрах), като го приспивах от 17:30 до 18ч, страшно крив беше до банята, по време и след нея.
Вчера изкара от 15ч до 20ч без никакви драми и беше супер щастлив. Сега пак заспа по обичайното време и към 15:30 очаквам включване.
Е това не попречи снощи пак да станем 64929 пъти. Но мисля, че скоро може да се откаже, просто вижда неадекватната си майка. Спим сами заедно, нали ММ се изнесе. Вчера усетих, че ме бута посред нощите, но не съм имала сили да реагирам, стряска се по едно време той се завъртял на 180° и главата му в краката ми, крачетата в устата ми... Скочих направо, оправих го.
Предната вечер, се събуждам и виждам празна бутилка от мляко, все още и най вероятно никога няма да разбера кой го е хранил и как, защото аз не си спомням абсолютно нищо.
Снощи пак ме чоплеше, не мога, просто не мога да мръдна и да реагирам. Отказва се и заспива Grinning
Сутринта в малките часове дето се будеше. Само го вземах тая сутрин да го сгуша и успяхме до 7 да поспим.
Мисля да си върна ММ, защото ме е страх да не го изтърва от леглото. Като сме двамата по добре го пазим.

ПУ дано не съм урчасала работата, че нали все обратното става....

Днес показвах как се стои на гърне... Защото отново беше струна Grinning
Аз седя на гърнето и си чопля играчка, докато стана и той се изпишка на мокета до мен Grinning
Говорих с майка ми през това време и тя ми казва... Че сега следващата стъпка е да науча и да си го чисти, както съм правела аз...
Отидохме взехме четка, сложих го, дадох му, търка  детето Grinning нали сега си бута количките все по земята, буташе и четката Grinning
В кръга на шегата разбира се. Но наистина съм чистила след себе Blush

# 98
Орехче и аз така пробвам преди да му дам нещо в което не съм сигурна.
Днес дадох на Хип вътре с паста. Никакъв проблем, дъвче си - не с предните 6 зъба Grinning

Ние окончателно минаваме на две дремки и май това е бил проблема. Първо го ядосах онея дни като събудих, за д ане спи много дневен сън. После го ядосах (в последствие разбрах), като го приспивах от 17:30 до 18ч, страшно крив беше до банята, по време и след нея.
Вчера изкара от 15ч до 20ч без никакви драми и беше супер щастлив. Сега пак заспа по обичайното време и към 15:30 очаквам включване.
Е това не попречи снощи пак да станем 64929 пъти. Но мисля, че скоро може да се откаже, просто вижда неадекватната си майка. Спим сами заедно, нали ММ се изнесе. Вчера усетих, че ме бута посред нощите, но не съм имала сили да реагирам, стряска се по едно време той се завъртял на 180° и главата му в краката ми, крачетата в устата ми... Скочих направо, оправих го.
Предната вечер, се събуждам и виждам празна бутилка от мляко, все още и най вероятно никога няма да разбера кой го е хранил и как, защото аз не си спомням абсолютно нищо.
Снощи пак ме чоплеше, не мога, просто не мога да мръдна и да реагирам. Отказва се и заспива Grinning
Сутринта в малките часове дето се будеше. Само го вземах тая сутрин да го сгуша и успяхме до 7 да поспим.
Мисля да си върна ММ, защото ме е страх да не го изтърва от леглото. Като сме двамата по добре го пазим.

ПУ дано не съм урчасала работата, че нали все обратното става....

Днес показвах как се стои на гърне... Защото отново беше струна Grinning
Аз седя на гърнето и си чопля играчка, докато стана и той се изпишка на мокета до мен Grinning
Говорих с майка ми през това време и тя ми казва... Че сега следващата стъпка е да науча и да си го чисти, както съм правела аз...
Отидохме взехме четка, сложих го, дадох му, търка  детето Grinning нали сега си бута количките все по земята, буташе и четката Grinning
В кръга на шегата разбира се. Но наистина съм чистила след себе Blush
ХХах майка ти е опасна , да знаеш !Да ти кажа и на нас ни се е случвало да не помним нещо от нощта , наскоро бяхме на гости с нея и сутринта не помним дали сме я хранили преди да я преместим в леглото и.Ама така е след някоя друга чашка - викаш си "леле , че непробудно е спало детето снощи" , а то не е сигурно кой е спал 😄
САМО дето в твоят случай и чашка не е имало 😄
Нагъни няколко пъти някоя по - тежка завивка по дължината на леглото да се подпре ако тръгне да се изхлузва.Или пък направо сложи една олекотена на земята - за всеки случай 🩵

# 99
Пак фал с пилешкото, спирам с него, педиатърката 100 пъти ми каза, че не повръщат от него.... И днес пак дадох изядоха цялото бурканче и два часа и половина повърнаха и то доста... А Сами повърна и втори път след това.  Сега и двамата се задавят постоянно, явно им се връща като киселини....  Чудя се дали им е много цяло бурканче зеленчуци с пилешко, да не би да им е тежко и да трябва да давам по малка порция, като е с месо.
  Все пак мисля да не давам пилешко скоро... Сега ме е страх да ги нахраня с мляко, да не започнат да повръщат като миналите пъти.

Обобщение :4 пъти съм давала пилешко, само един път не са повръщали след това!

Редактирам: нахраних с мляко и Сами повърна на фонтан всичко, а бях направила по малка доза.... Пак се започва Cry

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 21:08 от Lizi:) :)

# 100
Орехче, цялото легло ограждам с възглавници, но като гледам това е просто предпоставка от още по високо да падне, защото се качва по тях... И снощи и аз си мислех да сложа нещо на земята.

Той вече тренира падането... Сърцето ми спря. Първо, откакто е станал е ревал за 2 часа повече отколкото за 6 месеца.
Първо реване - пасатора, почти посиня. Много го е страх. Правех му грис с банан и авокадо
Но не успях да ги намачкам с вилицата и изкарах пасатора... УЖАС. Трепереше, аз реших да го взема от стола да го види от близо, че не е страшен... Още по зле стана.
Втори рев - падна в банята. Добре че е балатом, но това не попречи направо да отскочи главата му от земята и пак...
Сгъвам пране той се катери по сушилнята, кой да знае че вратичката е отворена Disappointed Relieved
Политна назад с нея... Още треперя, знаем, че ще падат и е неизбежно, но като го видиш е друго.
Поревах си и аз после, много се изплаших. Той е подут и намазан с олио, всичко изглежда наред, само дето аз не искам да влизам в банята...

Лизи, дай им почивка щом се налага, има и по хубави меса от пилешкото  Blush

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 20:25 от Miss AG

# 101
Подобно на Божидар , Аделина реве напоследък от прахосмукачката , а от центрофугата се напъва чак почервенява.От бебе е свикната на пасатори, прахосмукачки,куче, музика, всякакви шумове , но явно се променят нещата.А най - много реве ако залепям нещо с тиксо, или късаме стари документи .За падането - трябва да свикнат да падат и то правилно сами и до някъде не е добре да ги пазим от всичко , но наистина си е притеснение за нас.А понякога се стряскат от нашата реакция "ии" , "оле" и подобни и е добре да се сдържаме.Имаш ли пъзел от хре пяна?Или постелка за йога....може да слагаш в банята за да не се хлъзга,нямам спомен много, но по коментара ти се досещам , че вече не го къпеш легнал във вана.
Лизи , ужасен стрес е това , дано бързо им мине повръщането.Колко мл е цялото бурканче? Ади на 140грама макс 160 меню с месо се наяжда и не иска повече.Друг е въпросът, ще не издържа после много , но явно и става тежко и спирам като много се заинати.

# 102
Орехче, къпем го в негово корито във ваната, седнал, полу легнал когато е спокоен. Нямаме проблем там.
Днес аз сгъвах дрехи и бях до него, не го къпех. Вратичката на сушилнята беше отворена, а аз не знаех. И той като се изправи политна назад...
И като цяло имаме проблеми с нея. Като пълзи е нивото й и си удря главата там, докато го настигна, или пак нещо вършим в банята. Обикновено е затворена, но днес не какво е станало Disappointed
Никога не съм показвала такава реакция лично аз.
Помня брат ми как ревеше, когато някой подскочи, че е се ударил или паднал, и как ставаше и се тупаше, когато майка ми се правеше, че не го е видяла даже.
Днес просто замълчах и го взех...
Просто видях, че наистина се удари, и каквато и да беше реакцията ми нямаше да я чуе Disappointed

Прахосмукачката много го кефи. Блъска по нея, разглежда я, преследва я. Плаши се от въздуха който излиза отзад.
На приятелката ми малката се смее много на тиксо. Grinning

# 103
Каката, като движеше така и се удареше ние ѝ се усмихвахме и казвахме няма нищо още от бебе.
После и тя така си казваше, като падне. Много е трудно в началото, но някакъв навик трябва да се създаде в родителите и в детето още от малко.

Вчера реших да дам свинско. Днес ще повторя, чудя се по Великден дали да дам агнешко или ще е много близко. Вие какво мислите?

И както беше започнала да пие вода пак спря. Сега давам 3 пъти мляко и в 2 от тях слагам половин лъжичка по малко Ам. Писна ми с тази вода.

Това дете ме учудва, как мрази да я бърша с мокра кърпа по лицето, бута ме, пищи, но хване ли я тя започва да я явде и няма проблеми тогава.
Другото ново е, че последните дни спи по 2 пъти. Втория сън е до 16:30/17. И вече в 21 е доста кисела, но сложа ли я на стола да яде и давам краставица, бисквити или сухари и няма проблем. Яденето ни решава проблема вкъщи. 🤣

# 104
Орехче изядоха си бурканче от 190 гр., но аз и пуйката и заешкото дадох по толкова и нямаше проблем. Вече ще давам по малко, когато пюрето  е с месо. Днес вече май им няма нищо, сутринта ги нахраних с по малка доза, за всеки случай и не са повръщали.
Като чувам, че вашите ходят, лазят и се чудя, мойте ще пролазят ли някога Joy Сами не мога да го задържа по корем 10 секунди, като го сложа на момента се обръщ, пак по гръб. Пробвах да подавам топка, не става, хваща топката и пак се обръща Joy  Яна си стои по корем, но пърха с крака и ръце, не може да се сети, че трябва крайниците ѝ да са опрели в земята за да помръдне. Упражнението със  свиването/избутването на стъпалото, почти не мога да и го направя, винаги бута на другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт