Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, я кажете рецепти с брашно от елда? Аз го взех за палачинки или нещо тип питка, но не намирам подходяща рецепта за бебета

# 511
  • Велико Търново
Аз тъкмо бях започнала едни тренировки и бях успяла да вляза в дънки, които преди бременността не ми ставаха и пак забременях 🤣.

Диети и режими ми е трудно да правя, то и тренировките не ми се отдават, но бях започнала едно момиче да гледам, което правеше лайфове и се стараех да се включвам, че ми е стимул като знам че не съм сама.

На мен слабост ми е тестото, сладкото не ме изкушава, но това тесто....

Ние сме на вика за две нощувки с общо 5 деца 😃, да видим как ще бъде.

Мисс, успех, вярвам че като изговориш всичко ще ти олекне.

# 512
Bolibon той не спи в неговото легло. Никога не е лягал в кошарата, освен ако не го сложим заспал. Буден няма шанс да легне за секунда дори. Disappointed
Не ме търси вечер, спим заедно, гушкане, милване, не помагат...

Пак направи будуване 6ч... Даже бибата не иска насила да го приспя, захапва я със зъби и плюе.
Аз пак имам час за консултант след малко.

# 513
Меджик, дано консултантката ти помогне, че звучи ужасна, цялата ситуация!

Момичета имам още един въпрос породен от група за захранване... Масово пишат, че дават първо хранене за деня попара, а педиатърката ми каза да спазвам правилото за първо и последно хранене АМ. Какво е обяснението за това правило, защо първо и последно, а не примерно предпоследно и последно? Със сигурност има нещо, стана ми интересно.

Дано някой се включи и с рецепти с брашно от елда, иска ми се в неделя да им направя нещо.

Утре съм на юбилей на моя приятелка... Майка ми ще гледа децата сама, май я е страх Joy мислех да ги приспя и тогава да излезем, но тя дбес успя да ги приспи сама, за това решихме да не закъсняваме за юбилея. Стискайте палци да не ми звънне да се прибера, за да ги приспивам Joy и аз да се отпусна и да не мисля само за тях, това ще ми е първото излизане вечер, без тях.

# 514
  • Варна
Аз брашното го ползвам за всичко, което с с брашно. Може нещо солено тип сиренки с извара и яйце, може с банан. За всичко става.
Успех с юбилея!! Ще бъде супер, не се притеснявай и не мисли, че трябва да се връщаш.

Мис, как беше консултацията?

# 515
Лизи,нашата педиатърка иска така.Първото хранене да е попара,но аз не го правя…в 7ч да дам попара малко сложно,а и тя си пие млякото и после доспива до 9:15,а ако давам попара ще се разсъни според мен.Попарата я давам в 10:30.И аз се чудя каква е разликата…
Иначе малката пак се събуди в 5:30 да играе…следвам интервали през деня,първа дрямка 11:30-13:00,втора дрямка 15:30-17:00.Ляга си към 20:30-21:00.Не знам къде бъркам,че се събужда…

# 516
Вещичке, режима ми е изготвен от треньор по хранене. И понеже една приятелка започна малко след мен вдъхновена от моя резултат, нейния е много различен. Но като цяло 5 хранения на ден и е в калориен дефицит.

Я да ви питам някой пусна ли децата на тотото за яслите? Аз реших да я пусна да се джурка и е приета. Говорихме с мм, ще я запиша, после ще я отлагам и, като му дойде времето да тръгва, ако мислим, че е готова ще я пусна. Ако не ще я отпиша.

# 517
Аз също подадох документи , но за класиране декември.
Януари ще се връщам на работа, надявам се да я приемат, ако не бабите ще се редуват да я гледат.
Но все пак аз съм в Стара Загора, тук уж няма такъв наплив за ясли, особенно за такива малки като нашите Simple Smile

# 518
Първото хранене при мен винаги е било мляко, но и винаги е било преди 7ч. После ядат закуска към 10ч. Сега още не съм заместила закуската. Другия месец сигурно или ще видим кога ще ми хрумне.

Аз не съм я пуснала в тотото за ясла, ама то при мен не е и тото, ще я приемат навсякъде. Ще я пусна догодина като стане на 2г. Септември месец тръгват.

# 519
  • Бургас / Славейков
Аз давам първо хранене към 6мляко и после към 9.30най -късно попара или нещо друго.То Лизи зависи ,по какво време се събуждат децата.Моето рано се събужда и ако не дам мляко не заспива пак ,дори някой път въобще не заспива и е буден от 6.20 За яслите аз ще кандидатствам през другия април ,за да тръгне през август или септември 24нещо такова го мисля.Слава Богу тук не е като в София и има места  или ще направят всичко възможно да вземат детето.Като гледам по тв то голям ужас с тез ясли и градини при вас.

# 520
Не съм я записвала за класиране тази година. Малка ми се струва за сега, а и искам да си я гледам и през 2рата година.

Nessa, може и да не бъркаш. При нас от 10дена сънят е мираж, спи ужасно и се буди по няколко пъти на нощ. Сутрин най-късно в 6 става.

С този нов режим първото й хранене е мляко, преди ставаше 7:30-8:30 и й давах попара/кус-кус. Сега около 9 яде закуската.

Вечер отказва да пие мляко. Последното й ядене е между 16-17 часа, а вечер заспива 19:30-20:30. Правя й млякото да пие и да спи, както е било до сега. Но не…изпива съвсем малко 50-60мл максимум, блъска шишето и не иска. И да  отбележа, че продължава да не иска да пие вода.

# 521
Аз след дълга пауза се включвам в тази тема. Не успях да прочета всичко, което сте изписали и ще се връщам назад да ви дочета. Надявам се, че всички сте добре и няма болни!
От около 2 седмици се чудя за едно нещо и реших да се консултирам с вас. Малката започна да прави опити за изправяне, но не стъпва изобщо на ходилата, а някакси на външния ръб на ходилото или пък на пръсти. Все едно ходилата  са и от гума и постоянно ги завива на ляво и на дясно, но не стъпва нормално на тях. Това страшно много ме притеснява, като имам предвид, че се роди с криви стъпала. Но уж тогава ме успокойха, че ще се оправи. Детският и ортопедът също казаха, че няма  проблем и това ще се оправи. Но вече е на 8++ и промяна няма. Голямо желание има да стъпва, но не се получава. Вашите бебоци са малко по-големи от моята, и имате вече наблюдения в изправянето. Дали и при вас е било така или са си стъпили на ходилата още от самото начало? Прочетох, че някои от вас са ги водили на невролог. За какво точно?
А иначе малката получи място в градината. От октомври ще започне, а аз ще се връшам на работа.

# 522
Аз след дълга пауза се включвам в тази тема. Не успях да прочета всичко, което сте изписали и ще се връщам назад да ви дочета. Надявам се, че всички сте добре и няма болни!
От около 2 седмици се чудя за едно нещо и реших да се консултирам с вас. Малката започна да прави опити за изправяне, но не стъпва изобщо на ходилата, а някакси на външния ръб на ходилото или пък на пръсти. Все едно ходилата  са и от гума и постоянно ги завива на ляво и на дясно, но не стъпва нормално на тях. Това страшно много ме притеснява, като имам предвид, че се роди с криви стъпала. Но уж тогава ме успокойха, че ще се оправи. Детският и ортопедът също казаха, че няма  проблем и това ще се оправи. Но вече е на 8++ и промяна няма. Голямо желание има да стъпва, но не се получава. Вашите бебоци са малко по-големи от моята, и имате вече наблюдения в изправянето. Дали и при вас е било така или са си стъпили на ходилата още от самото начало? Прочетох, че някои от вас са ги водили на невролог. За какво точно?
А иначе малката получи място в градината. От октомври ще започне, а аз ще се връшам на работа.

Те всички бебета се раждат с леко извити стъпала навътре. Но към 5 месец трябва да се изправят. Най лесно личи като сложиш бебето по гръб и му допреш крачетата в глезените и си личи дали са се изправили. При моя хубостник едното стъпало седеше извито навътре и ходим на физиотерапия. Седеше с ластичен бинт на стъпалото денонощно докато започна да пълзи и да се изправя. Сега само нощем трябва да слагам. Първоначално всички се изправят на пръсти като балерини, но с времето като добият баланс и сигурност стъпват на цяло стъпало.
Мога само да те посъветвам да я водиш на физиотерапия.

# 523
Мисля, че и ти беше в Германия ако не се лъжа. Трябваше ли ти направление за физиотерапията. Защото детският твърди, че не е проблем, но те са си видно криви даже и без да ги допирам както си описала. Мислих да я заведа отново на ортопед, но съм почти убедена, че пак ще ми каже същото.

Те всички бебета се раждат с леко извити стъпала навътре. Но към 5 месец трябва да се изправят. Най лесно личи като сложиш бебето по гръб и му допреш крачетата в глезените и си личи дали са се изправили. При моя хубостник едното стъпало седеше извито навътре и ходим на физиотерапия. Седеше с ластичен бинт на стъпалото денонощно докато започна да пълзи и да се изправя. Сега само нощем трябва да слагам. Първоначално всички се изправят на пръсти като балерини, но с времето като добият баланс и сигурност стъпват на цяло стъпало.
Мога само да те посъветвам да я водиш на физиотерапия.

# 524
  • София
Аз хич не съм от притеснителните родители, научих се уж да съм спокойна с децата, може би защото ми е второ, не знам. Старая се да не я сравнявам с баткото, НО: малката не се изправя самостоятелно (успява само с единия крак и другия не може да го извади), не лази (само се изтласква назад като е по корем), също и не прави крачки, като я държа. Проходилка ползва веднъж дневно за десетина минути, не мисля, че има общо тя и с нея реално се засилва с двата крака, много рядко успява да прави крачки. Та.. Не знам, взех да се филмирам. Баткото се изправяше вече на тези месеци и правеше крачки като го държах за ръце. Предполагам, че при нея играе роля факта, че е и по-дебеличка (почти 11кг). Мисля другата седмица да потърся ортопед да я погледне. Иначе си седи самостоятелно от шестмесечна, като я държа права може да изкара и минута така преди да и омекнат краката.
Умее да прави браво, като е на кеф маха с ръка за здрасти и чао, прави боц също. Слага си сама играчка или дреха пред лицето и играем на криеница. Като е зад стена или голяма играчка се показва настрани и прави тутуу. Адекватна е, ама пусто майчино притеснение заради това движение. Не знам, ще го мисля.
Йоана е главно на кърма. Сутрин суче за събуждане, след това хапва нещо - плод, бисквита, домашна соленка/сиренка, мъфин или гофрета, зависи какво съм правила. Обядва главно супичка или манджичка, после за втория сън напоследък заспива на гърда, след това за СЗ правя кус кус, каша или нещо тип ЗВБ. После кърма и през нощта пак на корем 🤣 общо взето: мляко-закуска-обяд-мляко-СЗ-мляко. През деня пие вода около 50-60мл, струва ми се малко, обаче не я насилвам, лятото предполагам ще увеличи количеството.
Не съм подавала документи за ясла, но не сме и в София. Ще се връщам на работа догодина от юли, а ще тръгне на ясла от септември с набора си. Ще имам ясленче и първокласник другата година, направо не си представям как ще е 🤣.
Поръчах уокър, надявам се да съм нацелила с избора и това да я стимулира да се изправя и да прави крачки с него.
Тя е още със сополи, избиха пустите му зъби, но два-три пъти през деня и се стича гъст секрет, който дърпам с прахосмукачката. То впрочем аз и нищо не и капя, спрях и инхалациите, че беше голям зор. Поне не кашля от тях и се надявам да минат.

Общи условия

Активация на акаунт