Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 306
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 185
ВЕлена в качеството си на терапевт ли беше там? Генчо не може сам да говори с Валка и си повика подкрепление? Безумно!
Май по-скоро беше обратното. Елена си спечели срещата, Евгени си повика Валка за подкрепление. Не може сам да си говори с Елена ли? Не може да издържа напрежението на приканващия поглед и обясненията колко го харесва, как иска той да я харесва и да я иска цялата?

На мен този епизод ми доказа, че Елена е набелязала победата в далечината и е готова кръв да капе и да се влачи от самоунижение само и само да я спечели. Въпреки че оценявам хъса, това въобще не кореспондира за мен с образа, който гради, предвид тематиката на шоуто. Изглежда жалка.

# 1 186
  • софия
Така е, Лъвице. За паяците е така. Само, че уж сме развито общество. Не разбирам защо останалите мухи трябва да смачкват жертвата и да я прибутват в устата на паяка или в най-добрия случай да не и позволяват да се измъкне от мрежата. Защото така ми звучат нещата. Нали уж сме на по-високо ниво в стълбицата.  Как помагаш на носещ травмите си човек, като му обясняваш, колко е некадърен и как всички на негово място биха се справили по-добре. А за самия насилник , ни звук, ни стон.
 Г. Краули, ами, то по този начин и Елениното може да е временно огъване. На мен не ми се рискува. Определено държа, че Генчо не заслужава никоя.

# 1 187
  • Мюнхен
Ще прескоча неуместните личните забележки...Класи над предишния е, защото е много по-истински от емоционална гледна точка, има повече различни типажи жени, много повече психология, и, като цяло, е много по-разнообразен откъм гледни точки. Относно емоционалните травми, въпреки, че намирам това твърдение за доста преувеличено, но, като цяло, и в живота е така. Интересно е кой как се справя. Миналата година, признавам си, не го гледах редовно, беше ми много скучно.

И докато правим подобни коментари, ще продължаваме да виждаме това от предаването...Защото Тушев е пределно наясно, че някой ще види в тоя абсолютен цирк нещо повече от това, което е.

Лена направо му се просна на Евгени да я стъпче, щото продукцията систематично ѝ игра по слабите места. И накрая си сложи колието, щото "понякога трябва просто да угодиш". Топ пример, топ справяне.

# 1 188
  • София
Така е, Лъвице. За паяците е така. Само, че уж сме развито общество. Не разбирам защо останалите мухи трябва да смачкват жертвата и да я прибутват в устата на паяка или в най-добрия случай да не и позволяват да се измъкне от мрежата. Защото така ми звучат нещата. Нали уж сме на по-високо ниво в стълбицата.  Как помагаш на носещ травмите си човек, като му обясняваш, колко е некадърен и как всички на негово място биха се справили по-добре. А за самия насилник , ни звук, ни стон.
 Г. Краули, ами, то по този начин и Елениното може да е временно огъване. На мен не ми се рискува. Определено държа, че Генчо не заслужава никоя.

Не знам кой точно визираш, не съм имала време да чета всички коментари. А Елена трябва да се погледне отстрани и да се осъзнае - ако е истина всичко, защото все пак гледаме шоу. Да обвиняваме Евгени няма да й помогне - тя трябва да поеме отговорност за изборите и решенията си. Контролът е в нея. Иначе винаги ще бъде жертва на хищниците. Докато в същото време тя реагира хищно на други хора, за да компенсира и измести фокуса.

# 1 189
Елена плака и се унижава, само защото Ергенчо се нацупи, че не носила тъпото му колие! Стана ми симпатична, съжалих я (а не я харесвам!), дано не го спечели тоз ерген, че ще бъде мачкана в пъти по-лошо.
За мене Валето е още дете и на нея също не ѝ трябва такъв мъж.
Поля, Джия и Мика ги харесвам, както и онова срамежливото момиче, все му забравям името.
На Айлин по би подхождал по-възрастен мъж с възможности, на Ирина също.
Пам или Ивето да го вземат или пък Боряна. Другите могат само да се радват, че не са победителки.

# 1 190
  • # супернатурална #
СлаБе, написа, че неодобрението към Валерия стигнало невиждани висоти, защото Евгени бил постъпил като гъз. Схващаш ли иронията? За обществото, в което винаги жената е виновна, и тази, която не се влачи по корем пред мъжа е лошата, а влачещата се пред него, недостойния, е издигана на пиадестал...За мен, като майка на дъщеря е много важно да научиш детето си да не бъде жертва и да не търси агресор!  Елена, в контролирана среда, излъчвана и гледана от хиляди сама се вкарва в ролята на жертва- това е несравнимо с жените, които действително са жертви на домашно насилие.

# 1 191
Гледам със закъснение. Защо групичката на Елена се събраха да обсъждат след общата среща с Елена взаимоотношенията между Валерия и Евгени с някакво чувство на превъзходство? Ами съжалявам, но Валерия не даде желаните от Евгени отговори, просто защото е откровена. Тя си казва нещата както ги чувства и оставя Евгени да си прецени. Както според мен трябва да е в искрените взаимоотношения. А не да се правиш на такъв, какъвто не си, за да се харесаш на някого. Също така нямало за какво да си говорят - ами не, просто със своята рязка откровеност, Валерия леко пресича ентусиазма на Евгени, който е свикнал хората да му се подмазват и да се опитват да му се харесат. Освен това Елена обяснявайки за срещата, пропусна да отбележи с какъв поглед гледаше Евгени Валерия. Може да е временно увлечение, но чувствата му си личат.

# 1 192
  • София
То и миналия сезон Виктор уж се нацупи, че Александра му върна гривната, ама тя не реагира така. Нямаше такива драми, при все, че той тогава не я защити адекватно. Наложи ли ти се да се унижаваш за един мъж... Не знам какво да кажа, честно. Просто никога не правете като Елена. А тя наистина трябва много сериозно да осмисли начина, по когото възприема ролята си в една връзка.

# 1 193
Само на мен ли ми се струва, че Евгени попита за колието полушеговито? Може би някое друго момиче на мястото на голямата Ети щеше да се усмихне и да се пошегува, че го крие в сейфа си, или под дрехите, или просто да си го сложи тайничко без да прави драми. За мен това беше тест, който Ети не премина добре. Ако всяко дребно нещо води до подобни истерии, анализи, обяснения и рев, връзката им би била ад. Милица 2. Та те са се целунали 2 пъти и са си говорили сумарно 2 часа досега. Представете си какъв тормоз е да си с някой с толкова сложна връзка със себе си, че да трябва да го валидирате непрестанно. Честно казано тръпки ме побиват от поведението на Елена и смятам, че тя е една много красива и интересна отчаяна жена, която в реалния живот изпитва затруднения да намери мъж (защото кой не би се стреснал от това след само 1 среща) и се е хванала като удавник за сламка за този последен влак. А концентрацията й върху "конкуренцията" говори за тежка ревност, при която след 2-3 месеца във връзка какво? Няма да се задоволи с обяснения колко е по-добра. Ще иска Евгени да обезглави другата и да й донесе главата й на поднос. За мен това беше чиста проба лудост и ако Ети беше мъж, аз бих бягала с 300 от нея.

# 1 194
  • София
466 нови отговора…..
Преди да съм ви изчела и да сте ми дали тон и наклон- моето първо и най-спонтанно впечатлени е, че Елена е единствената жена вътре, която провокира интерес у Евгени.

И аз така ги виждам нещата. Валерия изобщо не вдява колко е трагична. Срещата на пейката беше ужасно неловка.

# 1 195
  • София
Само на мен ли ми се струва, че Евгени попита за колието полушеговито? Може би някое друго момиче на мястото на голямата Ети щеше да се усмихне и да се пошегува, че го крие в сейфа си, или под дрехите, или просто да си го сложи тайничко без да прави драми. За мен това беше тест, който Ети не премина добре. Ако всяко дребно нещо води до подобни истерии, анализи, обяснения и рев, връзката им би била ад. Милица 2. Та те са се целунали 2 пъти и са си говорили сумарно 2 часа досега. Представете си какъв тормоз е да си с някой с толкова сложна връзка със себе си, че да трябва да го валидирате непрестанно. Честно казано тръпки ме побиват от поведението на Елена и смятам, че тя е една много красива и интересна отчаяна жена, която в реалния живот изпитва затруднения да намери мъж (защото кой не би се стреснал от това след само 1 среща) и се е хванала като удавник за сламка за този последен влак.

Много точен коментар. Не коментарам ролята на Евгени, но човек, който постоянно има нужда от валидация и не ти дава да го критикуваш, защото се срива - също е токсичен. Това между другото също е похват за манипулация - като не твърдя, че в случая на Елена е, но има много случаи, в които се използва, за да държиш човека до теб чрез вина и съжаление.

# 1 196
  • софия
На нея не, но на много други, които попадат в капана би могло да помогне.
 Да не обръщаме внимание на агресора и да не носи последиците за действието си за мен не е ок. По тази логика педофилът си е педофил.  Да са внимавали децата. Винаги ще съществуват. Законът на джунглата.
 Г. Краули, така е и това ме вбесява. Жената винаги е виновната, мъжът оправдан. Най-лошото е, че жените са тези, които хвърлят най-острите камъни. Ти учиш децата си, аз също. Но тези, които не са имали тази възможност. Тях какво? Ей така, сочени с пръст ще помогнат за пример на другите, а на тях самите как ще им помогне това. Двойно прецакани. Един път, че са нямали щастието за силно родителско присъствие. И втори път, когато им обясняват, че са слаби и за нищо не стават.

# 1 197
  • # супернатурална #
Подписвам се под това :не правете като Елена.
Без значение дали е било шеговито, или е плод на наоън на сценаристите (на което аз залагам) Както и игнорирането на Валерия толкова време. Провокират ги и всеки изкарва каквото си носи. И койти иска си вади правилните изводи. Сценаристите успешно заместват изгонените булита. Някои жертви още на другия ден се превръщат в насилници. Никой не се е родил  насилник.

СлаБе така е устроен светът, за съжаление. Нито един насилник да не остане, жертвата ще си  намери и обучи. Тива кати с гадна зараза - не мошеш да го накараш да изчезне, можеш само да се закаляваш и имунизираш. Себе си и децата си.

# 1 198
Защо обаче най-много хора се дразнят на Валерия в края на краищата?

Валерия разчита на естествената си и млада красота, и тук виждаме как заради красотата (нещо, което е придобито по рождение) се прощават много "грехове".

Валерия може да си позволи да приказва пълни и елементарни глупости, слагаше ергена на едно ниво с куче и с "приятелките" ѝ, но в крайна сметка няма никакви последствия за нея. Не ѝ пука какво говори колкото и да е несъгласен Евгени, само му се усмихва просто и доминира над всички. И за финал използва това си привилегировано положение за да дразни останалите при конфликтите си с тях, по един директно злобен, типичен може би за моделските среди начин.

Не че Елена няма и тя доста недостатъци, но задето ѝ липсва този вид красота (като на Валерия) се наложи при първата грешка  да се унижава така, само от страх да не отпадне от състезанието. Въобще имаше ли полезен ход който можеше да направи, за да не попадне в тази абсурдна ситуация?

# 1 199
  • София
На нея не, но на много други, които попадат в капана би могло да помогне.
 Да не обръщаме внимание на агресора и да не носи последиците за действието си за мен не е ок. По тази логика педофилът си е педофил.  Да са внимавали децата. Винаги ще съществуват. Законът на джунглата.
 Г. Краули, така е и това ме вбесява. Жената винаги е виновната, мъжът оправдан. Най-лошото е, че жените са тези, които хвърлят най-острите камъни. Ти учиш децата си, аз също. Но тези, които не са имали тази възможност. Тях какво? Ей така, сочени с пръст ще помогнат за пример на другите, а на тях самите как ще им помогне това. Двойно прецакани. Един път, че са нямали щастието за силно родителско присъствие. И втори път, когато им обясняват, че са слаби и за нищо не стават.

Изобщо не е същото. Децата са беззащитни. И не значи да не обръщаме внимание на агресора, а да не даваме на него властта да решава какво ще се случва. Евгени си получава хейта, не му е спестен. Но наказанията нямат значение за такива хора. Единственото ефективно нещо, окажеш ли се във връзка с токсичен човек е да се махнеш максимално бързо оттам. А честно казано, Евгени може и да е токсичен - но не бих била категорична само защото не е удовлетворил драмата на Елена.

Общи условия

Активация на акаунт