Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 992
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, по колко и какъв магнезий пиете? Пиете ли и но шпа?

Диаспорал 400, 1 пакетче дневно. Много съм доволна. Без но-шпа.

# 241
  • Wonderland
Аз съм на 3x1 магнезий (Магнерот), взимам и Biozin и дотам се ограничават добавките, които приемам към момента.

# 242
Аз пия- Магнерот 2х1

Момичета, по колко и какъв магнезий пиете? Пиете ли и но шпа?

# 243
  • Варна
Мина прегледът днес. Все така си е седалищно, главата е на пъпа, гръбчето е в мое ляво и дъни с краченца и ръчички в дясно. 1200 и нещо си грама е, днес уж съм 29та седмица точно и почвам 30та. Мерихме шийката, още си е 27мм, ама пак вървене до 1км на ден и да не съм се била друсала в коли. Викам ма то ние път нямаме, аз всеки ден поне по 2 пъти се друсам брутално Grinning сега остана и с кола да не може да мърдам и вече ще се гръмна. Каза, че трябва да устискам до 21ви юни и после вече каквото стане. Само че това, че е седалищно утежнявало нещата за шийката.
Иначе си продължавам 2х1 но шпа от 40мг, по един Диаспорал на ден, алфа липоева 300мг и Утрогестан 2х1 от 100мг. Аз, честно казано, но шпа-то малко от дъжд  на вятър го пия...
kaSsisS, и при мен ще има повече от месец до следващия преглед. Те били отпуск и двете - и акушерката и лекарката. Направо на 12ти  ще ми пише и болничния, иначе последният ми работен ден е 5ти юни.

# 244
Юху, нахлувам и аз при вас. В очакване на госпожица сме с термин 25.07. Първо детенце ще ни е. Развълнувани сме, но и малко изплашени от липсата на знания и опит. Ще имам много въпроси към вас, но засега да попитам някоя от вас, или ваши близки, да са поръчвали от официалния сайт на Easywalker? Цената на количката, която сме избрали, към момента там е супер.

# 245
  • София
Аз си поръчах Харви 3ката от mypram.  Цената е значително по-добра.
Не би следвало да има проблем с доставката от официалния сайт, даже е безплатна  над определена сума.

# 246
Аз си поръчах Харви 3ката от mypram.  Цената е значително по-добра.
Не би следвало да има проблем с доставката от официалния сайт, даже е безплатна  над определена сума.

И аз така смятам, ама да попитам все пак Simple Smile. Благодаря

# 247
Здрявейте , има ли някоя от вас с висок инсулин. Принципно съм с ИР тествах го преди около месец и половина и беше 10.8, днес отново пуснах и незнайно се е вдигнал на 18.1. Мисля да изключа тестетото и въглехидрата и на 16.05 да пусна отново.

# 248
Виктория, при бременни инсулинът е завишен и това е нормално състояние затова не се следи. Гледа се само кръвната захар да е в норма (под 5,1 на гладно). Иначе аз бях с ИР преди да забременея съответно сега следя КЗ с глюкомер и от време на време в лаборатория. При хора с ИР като нас е хубаво изначално да се намалят въглехидратите по време на бременността, така че добре си се насочила.

Кога смятате да спирате магнезия - въпросът ми е към тези, които нямат индикации за по-ранно раждане, т.е. няма контракции, скъсяване на шийката и тн? Аз пия по 200 мг магнезиев цитрат и мисля към края на май месец да го спирам (термина ми е 13 юли).

Отделно много съм го закъсала с кръста, като се раздвижа малко повече и почват болките, чудя се вече какво да правя. Има дни, в които от сутринта едвам си стъпвам на краката. После като се пораздвижа се пооправят нещата, но вечер след работа съм тотал щета. Сега докато съм на работа пак е добре, че седя повече на едно място, обаче като съм си вкъщи ми е трудно да седя, все ми се излиза, искам с малкия да си изкарваме пълноценно последното време без бебока в разходки и разнообразни занимания.

И последно да се оплача - моя бебок също е седалищно. Според АГ-то има достатъчно вода да се обърне плюс това не било показание за секцио, стига да намеря доктор, който да иска да ме изроди ...... Тааа, стискам палци да се врътне и разчитам на това, че върви по-дребничко (една седмица назад).

# 249
Виктория, при бременни инсулинът е завишен и това е нормално състояние затова не се следи. Гледа се само кръвната захар да е в норма (под 5,1 на гладно). Иначе аз бях с ИР преди да забременея съответно сега следя КЗ с глюкомер и от време на време в лаборатория. При хора с ИР като нас е хубаво изначално да се намалят въглехидратите по време на бременността, така че добре си се насочила.

Кога смятате да спирате магнезия - въпросът ми е към тези, които нямат индикации за по-ранно раждане, т.е. няма контракции, скъсяване на шийката и тн? Аз пия по 200 мг магнезиев цитрат и мисля към края на май месец да го спирам (термина ми е 13 юли).

Отделно много съм го закъсала с кръста, като се раздвижа малко повече и почват болките, чудя се вече какво да правя. Има дни, в които от сутринта едвам си стъпвам на краката. После като се пораздвижа се пооправят нещата, но вечер след работа съм тотал щета. Сега докато съм на работа пак е добре, че седя повече на едно място, обаче като съм си вкъщи ми е трудно да седя, все ми се излиза, искам с малкия да си изкарваме пълноценно последното време без бебока в разходки и разнообразни занимания.

И последно да се оплача - моя бебок също е седалищно. Според АГ-то има достатъчно вода да се обърне плюс това не било показание за секцио, стига да намеря доктор, който да иска да ме изроди ...... Тааа, стискам палци да се врътне и разчитам на това, че върви по-дребничко (една седмица назад).

На мен моят Аг ми каза магнезии до 36 седмица, тъй като имах контракции, но отшумяха, сега явно превантивно продължавам да го приемам.
Относно болките в кръста при мен е същата история, много зле е положението, но с почивка се нормализират горе долу нещата.
Моята госпожица също е седалищно разположена или поне беше на последния преглед и моя АГ каза , че тъй като няма да ми е първо раждане няма показания да бъде секцио, просто си трябва опитен лекар в такава ситуация, но пък имаме време докрая може да решат да се обърнат. Simple Smile

# 250
  • Варна
Няма причина да спирам магнезия, аз си пиех и без да съм бременна. Спя много по-добре като пия.  Те 200мг така или иначе са нищо за бременна.
Онзи ден си говорих с леля ми, тя ми каза, че и двете ѝ деца са седалищно, естествено раждане, обръщали са се по време на раждането. Бившата ни хазяйка беше акушерка в АГ Варна, и с нея си поговорих по темата, тя ми каза същото - преди са имали голям опит със седалищно нормално, но вече почти  няма кой. Посъветва ми все пак да отида да се пробвам за външно верзио при Цонев. Акушерката, която се занимава там с документации и глупости веднага като разбра и почна да ми обяснява кога трябва да запазим дата за секцио. Аз си замълчах. Не знам наистина и аз какво да правя. Ако ще е секцио наистина, си предпочитам тази, при която се следя. Но ако отида на верзио, то ще е вече поне 36та седмица и ако не се получи, не знам може ли да кажа на Цонев, че искам друг да ме оперира. Едни такива мисли ми се блъскат в главата и не знам как да постъпя..

# 251
Контракциите подготвителни ли бяха или болезнени?

На мен моят Аг ми каза магнезии до 36 седмица, тъй като имах контракции, но отшумяха, сега явно превантивно продължавам да го приемам.
Относно болките в кръста при мен е същата история, много зле е положението, но с почивка се нормализират горе долу нещата.
Моята госпожица също е седалищно разположена или поне беше на последния преглед и моя АГ каза , че тъй като няма да ми е първо раждане няма показания да бъде секцио, просто си трябва опитен лекар в такава ситуация, но пък имаме време докрая може да решат да се обърнат. Simple Smile

# 252
  • Wonderland
Момичета, минахте ли късните фетални? Имате ли 4D снимки на бебенцата? Relieved
Много нелепо, но при нас не успя да го хване в лице и един час ревах в колата, че не го видях, а така очаквах. SmileRolling Eyes Аз ви казвам, с тия хормони не се издържам вече.

# 253
Контракциите подготвителни ли бяха или болезнени?

Някои бяха просто втърдяване , което се усеща като дискомфорт по-скоро, но пък имаше и моменти , в които усещах и болка при втвърдяването и затова ми назначиха Магнерот 3х2 , както и почивка, колкото е възможно.
Отминаха, но си продължавам пак на същата доза , поне до 10-ти , когато съм на консултация.

# 254
  • Варна
Момичета, знам, че израждат седалищно, ако отидете в последния момент вече с родова дейност.

Диди, ако Цонев ти прави верзио, защо да си задължена при него да раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт