Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Бременна жена може ли да ходи на помен?

# 256
Доколкото съм запозната не е хубаво.
Въпросът е ти в какво вярваш и какво чувстваш.

# 257

Аз съм питала свещеник и отговора беше категорично не. Не било добре за нероденото бебе. Не задълбочи в отговора, но сигурно има причина.

# 258
Аман от не било добре, извинявайте. Майка ми почина февруари, и погребение правих и помен. И Август 6м ще правим. Уважението е по-важно от суеверието дали е разрешено или не. В църквата никой не ми направи коментар за нищо, дори напротив, през по-голямата част бях седнала, заради риска от аборт тогава.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 15:46 от ^SunLight^

# 259
  • Варна
И аз си помислих същото. Как няма да отида на погребение и помен на майка си. Моята почина декември, точно 2м преди да загубя бебето. Ако е близък човек не може да не се отиде. Вече ако е по-далечен роднина съм съгласна да се пропусне.

# 260
То какво ми е отговорено е едно на ръка. Никой няма да изгони бременна жена от помен или погребение, но това беше отговора. Не става въпрос за суеверие. Църквата суеверията отрича и не се занимава с тях. Вече всеки сам си решава за себе си и за нероденото дете.

# 261
Според мен е до как се чувства човека. Ако го приемате спокойно и се чувствате добре защо да ме идете, особено ако е близък човека. С първата бременост още в самото начало към 7-8 седмица загубих баба си. Отидох на погребението. Сега опреди 15 дена правихме помен на дядо и пак присъствах. Гледам да не се разтройвам , все пак такъв е живота. Според мен е уважение към починалия, аз на суеверия гледам да не давам важност. За мен вярата се усеща в сърцето,ако имаш желание значи е правилно, кой каквото ще да ми казва.

# 262

Аз знам,че след като бебето оживее(чуе се пулс) не ходи на гробища, погребения , не се раздава нищо на родилката .

# 263
  • Wonderland

Аз съм питала свещеник и отговора беше категорично не. Не било добре за нероденото бебе. Не задълбочи в отговора, но сигурно има причина.

Не знам с кой свещеник сте се консултирали, но като вярващ и ходещ на църква човек съм малко потресена.

@Жужа9 Правилно са отговорили по-горе - зависи дали вярвате в суеверия. Всичко дето “не е на хубаво” е суеверие, не е подчинено на физически закон. Рационално погледнато какво лошо може да стане, ако един здрав човек отиде на място, което физически не застрашава здравето му? Simple Smile

# 264
Привет. Simple Smile Аз бях преди 2 дни на късна фетална. И на моя младеж не му беше хич до снимки, до сега винаги е позирал безупречно, тъй като на всеки преглед го гледаме на 4Д ,но онзи ден доктора много се измъчи та имам няколко снимки.
Момичета, минахте ли късните фетални? Имате ли 4D снимки на бебенцата? Relieved
Много нелепо, но при нас не успя да го хване в лице и един час ревах в колата, че не го видях, а така очаквах. SmileRolling Eyes Аз ви казвам, с тия хормони не се издържам вече.

# 265
Момичета, по колко и какъв магнезий пиете? Пиете ли и но шпа?

Аз пия 2х2.

Има ли някоя от вас с изкаран бронхит през бременноста? Аз в момента се боря с него, хич ни знам как и от къде дойде. Но първите дни кашлицата беше ужасна, чак се напишквах Sad((

# 266
Аз бях с двустранен бронхит след грип в 13-4та. Пих Панцеф 10дни и бромхексин. И след това ми се разказа играта от усложнения с бременността.

Рапунцел, с дъщеря ми имах 4Д само от 12та. А уж ходех при много добри лекари. Ама позиция. Забиваше глава в плацентата и край…

# 267

Аз пия 2х2.

Има ли някоя от вас с изкаран бронхит през бременноста? Аз в момента се боря с него, хич ни знам как и от къде дойде. Но първите дни кашлицата беше ужасна, чак се напишквах Sad((

Аз не знам дали бях с бронхит или пневмония,но кашлицата беше отвратителна и стигнах до антибиотик, защото не минаваше със седмици. Пих сироп,но нямаше никакво действие.

# 268

Аз пия 2х2.

И аз го боря в момента, вчера бях на пулмолог и дробовете са чисти, но кашлицата е покъртителна.. пия проспан 3 пъти на ден и ми изписа и ксизал таблетки вечер по 1.. надяваме се че ще се оправи с това и няма да се стига до антибиотик. Но за изпускането, да.. ужасно е, аз започнах да слагам превръзки, та поне като стане веднага да сменям тях, а не всичко 🫣

# 269
Момичета как сте с качените килограми? 11кг съм + ,първа бременност ми е и ме е страх да не кача мн килограми до края

Общи условия

Активация на акаунт