Априлските джуджета хапват кашички, попарки и пюрета

• 7 855
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Честит имен ден на Данчето, на Бубка и Дани Тод, както и на всички, който празнуват днес!     bouquet

И Ема така понякога се събужда с рев, но въпреки това зъби нямаме, аз вече и не гледам. Като лъсне ще го видя  newsm47

Пам,
храним се през ноща.

И мен ме интересува това как ще пътуват децата, че ние в началото на лятото замисляме едно голямо пътешествие, но още се чудя дали няма да е малка Ема за толкоз път с кола.

Разбра ли някой от вас, дали сега трябва да подаваме някаква молба за доплащането за девети месец? Или в счетовотството сами ще се сетят  newsm78, ама едва ли!?

# 181
  • София
Жълтък - препоръчваше се за кърмените след 6 месец заради недостига на желязо в кърмата и преди месото тъй каот за него беше още рано. Други причини нямаше за жълтък ( лекция на 9 месеца ) . така че ако сте вече на месо жълтъка не е кой знае колко нужен.

Цвети, точно така е, по всички закони на храненето и диетологията плодовете никога не трябва да се смесват с другите храни. Консумират се поне 30 минути преди хранене и 2 часа след. Навика да се пие сок по време на хранене или плод за десерт е абсолютно погрешен.

Събуждането нощем - незнам какъв извод да си правя, но Ани от 6 месеца не се е будила за нощно хранене като е при нас, спи си в креватчето върти си се намира си бибата лапа си я отвива се , бе прави си комфорта човека. Последната седмица 2 пъти спа при майка ми в нейния креват, дали защото я завива или щото вижда друг при нея но настава ритане към 3-4 сутринта,  мрънкане и само мляко я приспива. Извода ми е, че ако няма нещо зъбки или друго да я мъчи няма да има тези мрънкания. Като е сама и си прави каквото си иска всичко е ок. Овните по принцип са най-самостоятелната зодия, но в никакъв случай саможивляци.

И докато си пиша мойто овне се изправило, а такаааа край със спокойствието. От легнала напълно изправена и се клатушка като пиян морков, въобще незнам къде се е хванала при условие че кревата ни е от платнените без прегради  1crib

Някой беше писал , че 70% прохождат преди да са пропълзели, Ани май ще е от тях

PS: Mayflower, трябва да подадеш молба в счетоводството по место работа. Те ще си преизчислят и изтеглят необходимите суми от държавния бюджет.

http://moviemaniac11.tripod.com/index-disney.html

Уеб сайт за картинки за оцветяване, принтирате и давате на малчовците да си драскат като пораснат де

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 12:38 от х_diabet_mama

# 182
И мен ме интересува това как ще пътуват децата, че ние в началото на лятото замисляме едно голямо пътешествие, но още се чудя дали няма да е малка Ема за толкоз път с кола.
Евелина прекоси Европа на два месеца с автобус и на връщане с кола и си беше екстра  Peace

Пам и ние все още се будим за ядене веднъж или два пъти през ноща  Whistling

# 183
  • София
Бързо хранене 2 - тоз път на тиква:
http://vid.data.bg/6okc9pkc?ct=&sid=djxu1b3ey82ylrmrz0oj
като свърши тази паница която е 300 грама имаше рев за още, незнам какво да я правя, наливам я с вода, така неможе да продължава. Дали го приема за игра  newsm78

мами от чужбина пишете ми на лични да ви обясня как се гледат тези сайтове като сте с не българско IP.

Колаж, направих ани да изглежда 3-4 годишна  Joy, като стане толкова ще ми се иска пак да е бебе ама...
http://aprilcheta.hit.bg/ani-goliama.jpg
и като зайче
http://aprilcheta.hit.bg/ani_zajo_s.jpg
http://aprilcheta.hit.bg/ani_milka.jpg

# 184
  bouquet  bouquet  bouquetЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН МИЛИ НИ ИМЕННИЧКИ И ИМЕННИЦИ!  bouquet  bouquet  bouquet
 bouquet  bouquet  bouquetБЪДЕТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!  bouquet  bouquet  bouquet

Специално за ДАНЧЕТО -

Днешното ни меню:
закуска - просо с масълце
обяд - зеленчукова супа (лук, картоф, морков, грах и броколи) и пюре на ХИПП - картофи със заешко (като велинка)
следобяд - каша - бананова на Милупа

бягаме на разходка, целувки на всички!  bouquet

# 185
baloni Честит Имен Ден на Данчето, Бубка, dany tod и всички празнуващи днес!  baloni

baloni Да сте живи и здрави и много весели! baloni

bouquet  bouquet  bouquet

Ивета, паспортите няма как да бъдат премахнати, защото може да се пътува без паспорт в страните членки на ЕС, но за другите страни, които не са членки ти трябва паспорт. Така, че не мисля, че ще ги махнат, няма логика просто. newsm78

pam denis, Скарлет яде АМ вечер, събужда се около 2-3 часа и си го търси, ако не и го дам няма заспиване.

менюто за днес е :
АМ
Закуска- зърнена закуска(една от бисквитите на Хип)+плод ябълка
Обяд- зел.пюре(сладък картоф, пащарнак,тиква) купено + десерт(плодово мляко)
Следобед- АМ+ малко плодово пюре(ябълка и боровинка)
Вечеря около 18 часа - оризова каша
Преди лягане- АМ

Въпрос: Давате ли десерт? Примерно след обедното хранене- пюре, супа и т.н. давате ли десерт? Като ви гледам менютата май само аз давам Rolling Eyes
Моята педи каза, че трябвало да се дава, да се смесват вкусовете- солено и сладко?  Rolling Eyes

# 186
Ексче, според тези правила ли даваш на Ани плодовете? Ани е много сладка, като 3-годишна! Heart Eyes

Смини, кажи отзиви за просото - как точно го сготви-в какво съотношение, хареса ли се?

Ринка, не давам десерт все още.

# 187
И аз се замислям за обрязването -като понахте да говорите,но незнам как ще реагира таткото ,а и сега ми минава през главата.Незнам може би на годинка доки като ни погледне и ни каже ,че сме добре така ще го оставя,но ако се касае за операция(не дай Боже) ще се замисля.И аз съм чувала ,че по дугите страни също ги обрязва от хигиенична гледна точка,а не заради обичай,но също съм чувала ,че точно тази кожичка допринасяла за по-голямо удоволствие.А сещате ли се на каква възраст правят сюнете в Турция,че последния път като пътувахме с таткото и спорихме-той казва ,че като били по-големи ,а аз казвам ,че е на 40 дена newsm78

# 188
  • Русе
Честит празник на Данчето, Бубка и Дани_Тод!  bouquet
Калпазанке любима...

Краците сега и да искам не мога да ги покажа, щото са в офиса... smile3533

Честити нови зъбчета на Вили и Емо!

За обрязаните пишки мога да кажа, че са супер (имала съм 2 гаджета, обрязани по медицински причини) - вярно, че се губи малко чувствителност, но пък това ги прави супер издържливи... Wink, ама аз и от другите не се оплаквам  Blush...Във всеки случай, не бих го направила на сина ми без да е абсолютно необходимо - като порасне, ако иска да се клъцне - аз може да нямам предразсъдъци в това отношение, но откъде да знам на какви жени ще попадне. Аз се погрижих да му оправя проблема с юздичката сега(макар че не беше изобщо спешно), че да няма проблеми после (физически и психически) - дотук съм. Stop

Ринка, десерт давам само когато усетя, че не се е нахранила.

# 189
Честито на именничките Данче, Бубка и Дани_тод! Да сте живи и здрави и да си изкарате хубав празник!

Аз съм дроб-сарма, добре че е събота. Снощи нали ви се оплаках от мигрената - е в осем легнах за две минутки да си почина и просто не можах да се изправя от леглото, та трябваше да се оабдя на Младен да се прибира от купона, за да може да оправи малкия. Днес съм спала до 12 и общо взето спомени от нощта нямам... Май храних Иво няколко пъти  newsm78 Не знам.
Сега пак ще ходя да спя, моите мъже са на разходка и на покупки. Много кофти да си болен с хрема.

# 190
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именяци и именячета!!!!!!!!!!!!!!

Днес варих кус-кус за следобредното хранене и го смесих с плодово пюре. Еми не и хареса  Sad
Вече не знам с какво да я храня-нищо разнообразно не иска. а като чета колко разнообразно ядат вашите бебета и се ентусиазирам да и готвя ама тя не иска.
Утре ще пробвам овесените ядки.

Ексче, направо ти завиждам как яде Ани. Не я ограничавай много-все пак е бебе-расте и има нужда от енергия.

И аз не давам десерт след обедното ядене.

Flower, трябва да отидеш да подадеш молба ти.

# 191
енви, ами аз всичко готвя вече в микровълновата (след като 2 пъти почти щях да направя пожар, защото забравям, че съм сложила нещо на котлона Embarassed), та 2 суп. лъжици просо (което е белено и не е като това за папагалите hahaha) ги залях с вряла вода - около 250 мл и го варих до готовност, после го оставих да поизстине и то на вкус за мен е като кус куса newsm78 та сложих само масълце и малко фруктоза - изяде около 10ина лъжички, определено овесените ядки ги хареса повече1вия път като ги опита Joy
я да попитам Янчето - купи ли от другите ядки - пшеничните, нали ти разпитваше за тях newsm78 че днес ги видях  в магазина, и въобще някой давал ли е от тях newsm78

Даааанче, хайде мацка - наздраве!!!! beer
честито зъбче на Велинка и Емчо  bouquet

# 192
Привет, мацки!

Честито на Данчето, Бубка и Дани за именния ден  bouquet. Бъдете щастливи момичета!

Докато ви изчета днес и се мина половината ден. Аз онзи ден бях като парцал, не мисля че е грип, само настинка вероятно, но се молех да родя още веднъж в него момент, от колкото да премина през тази гадория. Все пак моето раждане беше 2 часа, а с това чудо се боря вече 3-ти ден. Малката поне е добре, беше 2 дни с темп., но после си беше добре, което ми даде да разбера, че каквото имам не е заразно. От друга страна пък майка ми сега я хваща същата работа, тааааа незнам вече...

Пижама сменям всеки ден.
Жълтък още не съм дала, но и ние сме много изостанали със захранването.

Иленкеее, я бързо раздуй за какви реклами става въпрос. Не може тъй да ни пускаш мухата и после в невидение.

# 193
Честит имен ден на Данче-Калпазанче,ДАни-тод,Бубка и всички именници  bouquet

Ексче,А я кажи дали водата е противопоказна по време на хранене???Ани е страхотен бонбон Heart EyesА как изяжда 300грама... #Crazy #Crazy #Crazy

Ние пък незнам защо ,но имаме почти 100% успех с изакването в гърне newsm78Пишкането повече му върви като го държа Thinking

Буркааа-Мъжът ти да не е роден на 19ти?Че моето либе е тогава Laughing

Някой знае ли дали има значение кое хранене се замества???Питам ,защото установих ,че  в 11.30 по не му върви твърдото гориво.Днес обаче съм доволна,като изключим ,че давбата за обяд си я доядохме  към 15 часа newsm78

Меню за днес:
11 часа -40гр. ориз със спанак и пиле
14.30ч  -50 гр.ориз със спанак и пиле(милото ми детенцееее)
 Вторият път хапваше като Ани на Ексчето hahaha
20часа -40гр.ябълка и манго(този път  доста късно,но той спа до 19 newsm78и докато се оправим...)

Открих обаче,че като му давам да си поровва в паничката  има повече апетит newsm78
Вече се зачудвам дали да не му давам плод към 11 ,а към 18.30( т.е. за вечеря ) да му давам пюре newsm78 Thinking newsm78Или ще му е тежко?Как мислите?

Пижамата сменяма през ден-два

# 194
Честито на озъбените и най-специално на Велина! Hug

И Пресил е с три зъба, сега 4-я избива и отново е ад Tired

Черепахче, ти ли ме пита за авокадото Crazy
Уф, много съм разсеяна нещо Confused
Авокадо давам вече няколко пъти, понеже е безвкусно го смесвам с банан, и двете намачкани, и веднага се опустошава.То кое ли не се опустошава де, и моят човек яде приблизително количествата на Ани Crazy

Май имам нужда от почивка, усещам се как не съм концентрирана, карам разсеяно, ходя да пазарувам и оставам покупките в количката... Tired

Ринка, и аз не давам десерт, най-рано час и нещо след следобедната закуска давам плод.

Аз пък чак се чудя на моменти къде ми е женското любопитство, ако не бяхте вие не бих се сетила да питам Иленка за подробности Rolling Eyes

Mayflower, все да те питам, аз ли не разбрах съвсем правилно или Емата хапва около 600гр нощем Thinking
А, и много ме разсмя с начина на преспиване и нахлуването в нейното легло Laughing

Общи условия

Активация на акаунт