Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 075
  • 615
  •   1
Отговори
# 510
  • гр.Добрич
Като се върнах назад по страничките и съвсем случайно попаднах на колекцията на Marryan и там видях този замък за който питах дали имате схема. Тя го е кръстила Кафяв замък, ако някой се сеща.

# 511
  • Варна
Момичета, да ви се оплача. Моето малко торнадо се докопало до гоблените ми докато правех нещо в кухнята и резултата е че един ушит до половина и един само почнат са с така омотани конци, че не вярвам някога да успея да ги възстановя. На всичкото отгоре аз нямах номера, а само мостри, които си бяха в специално направени пликчета със знаците. Пликчетата са на парчета.
А уж не стигаше още до шкафа в който седяха. Cry Cry Cry Cry Cry

# 512
някой може ли да ми даде схема как се шие с бод "зад игла". не съм много сигурна дали така се казваше. трябва ми бод, с който да шия по контури. дано ме разбрахте  Embarassed

# 513
Юка,

тук има видео урок за този бод. /кликни на стрелката в ляво долу под лилавият правоъгълник/. Казва се back stitch и се ползва много често,когато трябва да с е очертае част от някой детайл ,за да се прираде триизмерност и контрастност на гоблена.

# 514
  • ПАЗАРДЖИК
Момичета, да ви се оплача. Моето малко торнадо се докопало до гоблените ми докато правех нещо в кухнята и резултата е че един ушит до половина и един само почнат са с така омотани конци, че не вярвам някога да успея да ги възстановя. На всичкото отгоре аз нямах номера, а само мостри, които си бяха в специално направени пликчета със знаците. Пликчетата са на парчета.

Cry Много съжалявам. Дано успееш да ги пооправиш. Аз винаги много съм се притеснявала, да не стане нещо подобно, но най-страшното, което Ви е правила е да ми надраска схемите с фулмастер и малко по гоблена беше драскала, ама не беше толкова фатално.

# 515
  • Бургас/София

Покажи снимка на гоблените може да се намери легенда на конците

# 516
хипатия, благодаря!   bouquet опитвам се да избродирам едни великденски покривки, но нямам време и затова само ще очертая контури на лалета, яйца и т.н. . ако имате подобни схеми, ще се радвам да споделите.

# 517
  • Варна
Гоблените са Вилерови - Пролет една с бреза и църковна кула - овал и ох този все го забравям. Аз и не съм го пипвала вече 3 години де - майски кът май беше - една къща обградена с клони и листа на средата на езеро. Смътен спомен. И аз съм една гобленарка от далечното минало. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 518
Гоблените са Вилерови - Пролет една с бреза и църковна кула - овал и ох този все го забравям. Аз и не съм го пипвала вече 3 години де - майски кът май беше - една къща обградена с клони и листа на средата на езеро. Смътен спомен. И аз съм една гобленарка от далечното минало. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
да не би това да е втория?

# 519
  • София и там където не се пуши

Първия - пролетта от четирите годишни времена, а втория малък или голям е

# 520
  • Варна
Хипатия, златна си. Hug Hug Hug Hug
Точно този е.

# 521
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/product_info.php?cPath=7& … p;products_id=270

другия този

# 522
  • София
Здравейте момичета,
Записвам се и аз при вас. Имам тези три гоблена на Вилер, ушити.
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/product_info.php?cPath=2& … mp;products_id=79
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/product_info.php?cPath=3& … p;products_id=133
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/product_info.php?cPath=11 … p;products_id=429
Обаче....., на схемите цветовете имат само знаци и имена. Ако искам да си комплектовам конци за още един гоблен, например, ще трябва да ходя с конеца и да си търся съответния цвят ли? Дали освен номера, цветовете си имат  и имена? И дали мога да ги намеря от някъде?
  bouquet

# 523
Bise, да така се окомплектова, а на теб оригинален от Вилер ли е

# 524

Cry Много съжалявам. Дано успееш да ги пооправиш. Аз винаги много съм се притеснявала, да не стане нещо подобно, но най-страшното, което Ви е правила е да ми надраска схемите с фулмастер и малко по гоблена беше драскала, ама не беше толкова фатално.
Това е ,направо,УЖАСНО!!!!  #Crazy....На мен(за щастие!?) ,малкият само ми е "изгризвал" схемите,с беззъбите си устенца....но това е поправимо,все пак....а на вас ви съчувствам Praynig

А за Хипатия  bouquet....направо нямям думи!!!! Ти си СТРАШНА , все намираш време за помощ....ЗЛАТНА СИ!!!! Two Hearts newsm51
 newsm32МОМИЧЕТА,ЧЕСТИТ 8 МАРТ !!!!Пожелавам ви много радости и свободно време!!!! Hug

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 08:21 от gesh44

Общи условия

Активация на акаунт