Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 068
  • 615
  •   1
Отговори
# 540
Мен ме е учил един дядо преди много години. Той ходеше от град на град и организираче нещо като курсове. Много е лесно, но някой просто трябв да ти го покаже. На принципа на възли е, но възлите се правят с единия конец, а другия е основа, той остава по средата и може да се движи. Совалката ми я прави един стругар. Много е лесно да се научиш, ако имаме възможност да се видим за няколко часа, ще те науча Grinning
Много ти благодаря,мила , и за бързия отговор ,и за предложението!!!! newsm51   За съжаление ,аз ,живея в Монтана  smile3511  и поне ,за сега, не ми се очертава път към София   newsm45  . Обаче ,ако по някаква причина, попадна в София ,бих искала да си запазя правото да ти се обадя,а пък ти ,ако си свободна -ще се видим....а,ако имаш път към Монтана -си добре дошла! Ще се радвам да се запознаем! Още веднъж - Много благодаря!!!!

# 541
  • Варна
Bella, можеш да си свалиш схемата на пиленцата оттук: http://dump.ru/files/4/457045577/

Успех!

# 542
  • София /Абсурдистан
Момичета, за да не пускам нова тема, искам да попитам дали знаета какви са тези конци, че не мога да разбера нищо http://photofile.ru/users/bavlnka/2084047/35602467/#breadcr
А ако не, тогава знаете ли, с какви да ги заменя по тази номерация, много ми е объркано.

# 543
това са конци специално направени за фирмата Dimensions.
Ето тук има конвертор
http://www.cyberstitchers.com/StitchingTools/ConversionChart.asp

# 544
някой може ли да ми каже как се сваля схема от интернет? newsm12

# 545
  • София /Абсурдистан
това са конци специално направени за фирмата Dimensions.
Ето тук има конвертор
http://www.cyberstitchers.com/StitchingTools/ConversionChart.asp

Много ти благодаря! Направо ме спаси   bouquet

# 546
  • София /Абсурдистан
някой може ли да ми каже как се сваля схема от интернет? newsm12

Намираш сайт, където има схеми. Избираш една. Щракваш с мишката върху нея, тя излиза (понякога има и опция за увеличаване), селектираш я с десния бутон, даваш копи и пейст върху празен лист в word -а и после я сейфкаш където искаш. Това с word -а аз го правя за да мога след това да я печатам лесно. После се принтира и ако има нужда после я увеличаваш на ксерокса колкото пъти искаш. Обаче никой май не го прави така  Simple Smile Можеш да я дръпнеш и като картинка, но на мен така ми е много по-удобно и по-пригледно - всичко си е на един файл и няма опасност да се загуби. Винаги свалям и снимката на ушития гоблен за ориентир. Също и указанията с легендата за цветовете често са с много дребен или замазан шрифт. По същия начин след като са копирани в word -а селектираш и даваш увеличаване на шрифта. До сега не съм имала проблеми с този начин. Успех!

# 547
много благодаря  unknown lady smile3525

# 548
  • гр.Добрич
Този руския сайт ми дава грешка и въобще не мога да видя къде е схемата. Трябва ли да съм регистрирана там?

# 549
  • София /Абсурдистан
За кой точно сайт става дума?

# 550
  • гр.Добрич
за dump.ru и аз искам да видя схмеата на пиленцата, но не става Cry

# 551
Здравейте, гобленарки!  Hug
Отдавна следя темата и се възхищавам на красотите, които творите. Аз се занимевам от няколко години с това хоби (запали ме свекърва ми, за което съм и много благодарна) и нямам чак толкова завършени гоблени. Сега се навих да ушия ето този гоблен Трявна с конци на Анхор за сватбата на моята най-добра прилятелка, но не мога да го намеря в София. Някои от вас виждал ли го е по магазините и ако е така къде  Praynig . Ще ви бъда много благодарна за информацията.   bouquet

Скоро ще се похваля и аз с моите завършени гоблени.

# 552
  • София /Абсурдистан

И при мен не става.

# 553

И при мен не става.

Явно файла е изтрит!  Peace

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 00:19 от Здравка79

# 554

Общи условия

Активация на акаунт