Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 1 687
  • 66
  •   1
Отговори
Старата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=268305.msg49150153#new

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 19:01 от Phloxx

# 1
Благодаря за новата тема 🌷

Първото предизвикателство да е от мен 😃:
Скъсяваме ски панталон :

Идеи?

# 2
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Обърни го наопаки и виж къде е затворен хастара.
Разший, обърни и скъси панталона от скритата страна.
Simple Smile
Аз още се ослушвам с ремонта на скъсаните панталон и риза.
Идеи много, но съм малко като оня ром "искам, но нямам желание"
Тия дни, може би, ще се хвана.

# 3
Ето различни начини, за различни панталони: https://www.youtube.com/results?search_query=Shortening+ski+pant … 0%BD%D1%8B+%D1%81+
Не е лесно да намериш точно твоят панталон, но ще почерпиш знания и ще намериш твоя начин. В един от клиповете една рускоговореща дама, която живее в Германия, казва, че само за един крачол ще вземе 70 евра. Но там стандартите са коренно различни. Въобще не казвам кое колко би трябвало да струва, но има майстори и майсторки които си знаят занаята и казват цена. Ако клиентът не е съгласен, няма лошо, търси по-евтино.

# 4
Само да ви подскажа, че сте в темата за покупка на шевни машини Blush шивашката тема е оттатък.

# 5
Момичета, дано пиша на правилното място и се надявам на съвет от вас: оглеждам се за шевна машина с оверлог. Намерих за около 1000 лв., но тъй като никак не съм наясно с такава машина, тепърва ще се уча, според вас дали ще е удачна за подшиване на малки килимчета и пътеки? Тоест, евентуално ще е възможно ли да зашие поне половин сантиметър дебел килим?
Благодаря за съветите ви, подхождайте снизходително, още се уча!

# 6
Sniffex, добре беше да дадеш линк, за да видим каква е тази машина за около 1000 лева и какви възможности има. Ако дебелият килим е само няколко сантиметра, въртейки машината на ръка ще го зашиеш с оверлочен шев. Притеснява ме не дължината на килимчетата, а дебелината им. Не знам дали знаеш, че оверлозите за подшиване на килими струват от над 2500, до 4500 лева. Това е при положение, че домашните средноскъпи оверлози струват до около 1000 лева. Има стари железни оверлози които все още могат да се намерят до 150 лева които могат да зашият килим, но шевът им е тесен и се изплюва на места. Те са от серията GN: https://www.olx.bg/d/ad/trikonechen-overlog-s-yaponski-dvigatel- … extended_category
Хайде сега обясни по-подробно какво искаш да шиеш с машината която си купиш!? Само килимчета ли, или всичко останало, а килимчетата са само епизодично? Ако ще подшиваш килимчета, домашна машина няма да бъде очарована от това. Дори да е Пфафф с истински двоен транспорт и тя ще започне пазарлъци. Ако килимчетата мислиш да са окрайчени с широко бие, домашна машина с прав шев ще го направи що-годе. Един руски UNION би свършил работа, но той шие само прав шев и няма оверлочни шевове. Ако искаш машина която да зашива широко бие на килимчета, най-добре ще се справи индустриална машина с двоен транспорт.

# 7
Електричар, благодаря за отговора!
Става въпрос за това: https://www.muziker.bg/husqvarna-onyx-25, като идеята ми е да се ползва само оверлога. Децата ми искат килими по техен дизайн, които биха стрували ужасно много, ако се правят от друг човек, още повече и ако са 100% вълна.

# 8
Sniffex, за пръв път не знам каква машина би ти свършила работа. Както и да се чудя, домашна машина не става. Ти така и не каза колко дебели ще са тези килими. Дори да купиш краче за двоен транспорт, машината няма да издържи на това ужасно натоварване. Унион и стар Сингер ще издържат известно време, но са прави машини, а ти искаш оверлочен шев. Би ти свършила работа зиг заг индустриална машина. Да не говорим, че тази Хускварна няма регулатор за зиг заг. Има регулиране, но е на програматора и това те ограничава. Моят Пфафф струва 3 пъти по-скъпо от нея, има истински двоен транспорт и знам, че и тя няма да издържи дълго време. В заключение казвам, че с домашна машина няма да стане, без значение колко струва, дори да е много повече от 10000 лева. Ще започнеш да шиеш, ще чупиш игли, ще използваш нецензурни слова и т. н. Машината ако е домашна ще е камикадзе, което отива на сигурна смърт. Колко дълго ще живее, само Всевишний знае.

# 9
Около половин сантиметър, а по ъглите и по около 0,8 см. би следвало да е като дебелина.
Много благодаря за експертното мнение, спести ми немалко пари, очевидно ще е по-лесно да го шия на ръка.
А за този линк, който си постнал от ОЛХ по-горе, какво мислиш? Струва ли си покупката, естествено ако работи и всичко й е наред?

# 10
Това е оверлог. Той служи само да зачисти края за да не се разнищва.
https://www.youtube.com/watch?v=ZRz_qZ4x9GY&ab_channel=%D0%BC%D0 … D0%B2%D0%B8%D0%BD
Предполагам ти искаш освен да зачистиш края и да съединяваш два детайла? Към вече зашитите, за зашиеш друго парче и така, докато стане толкова, колкото искаш. И чак като е готово, да го зачистиш. Сега като уточни нещата, разбрах, че наистина домашна машина е абсурд да го зашие. Трябва да е индустриална машина с минимум двоен, дори троен транспорт. Тази машина която съм показал шие много тесен оверлог и след време се разнищва на места. Трябва да е четириконечен от другия модел. Шевът му е широк 6-7 мм., но не съм сигурен, че и той няма да е проблемен. Ако ще шиеш на ръка, това ще е 9 дена 8 часа. Ако е хоби за разтоварване на нервната система, тогава съм съгласен.

# 11
  • FRANCE
А какво количество килимчета ще шиеш?  Ако е 1, 2 и става на ръка е едно , ако искаш малък бизнес, направо инвестирай в професионална. Може ли снимка Sunglasses

# 12
И аз мисля , че с домашна машина няма да стане работата. Машината от линка никак не е евтина, за тея пари може да се купи изправна професионална машина втора ръка евентуално. Недостатъка е, че ще заема повече място, но комфорта и възможностите си заслужават. И аз бих искала да видя какви са тези килимчета, интересно звучи като проект .

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:00 от •MERA•

# 13
В магазините за килими имат такива машини, като ти отрежат пътека я поръбват. Ако е само за един проект, бих потърсила някой професионалист да ми го поръби.

# 14
  • София
Запис в новата тема.

Общи условия

Активация на акаунт