Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 8 494
  • 267
  •   1
Отговори
# 45
Сега, тази седмица в един новооткрит  Лидл, промоцията е само за него, но го няма вече.

# 46
Благодаря за новата тема.
Имам питане-снощи правих подгъви на един памучен чаршаф и машината ми на няколко пъти затягаше и трудно превъртах ръчно, за да продължи, от долната страна тегелът беше накъсан и набран през около 12-15 см, въпреки всичко завърших докрай макар да ми мина през ума, че може нещо да се повреди.Сигурно трябва да я смажа или да оправя опъването на долен/ горен конец? Минерва ,най-базов модел е.

# 47
  • София
Благодаря за новата тема.
Имам питане-снощи правих подгъви на един памучен чаршаф и машината ми на няколко пъти затягаше и трудно превъртах ръчно, за да продължи, от долната страна тегелът беше накъсан и набран през около 12-15 см, въпреки всичко завърших докрай макар да ми мина през ума, че може нещо да се повреди.Сигурно трябва да я смажа или да оправя опъването на долен/ горен конец? Минерва ,най-базов модел е.

Първо вижте дали не се е натрупал мъх при зъбите на транспорта. Сваляте плочката над зъбите и почиствате хубаво от мъх и конци. След това смазвате при желание. Обикновено такова почистване помага за оправянето на шева.

# 48
Leno, в такива случаи, за диагнозата просто трябваше да снимаш налице и наопаки. Сега ще трябва да гадая. Махни совалката! Раздени конецът на иглата напълно и завърти на ръка машината в правилната посока! Ако няма никакво затруднение на движението, натисни педала и я завърти до пълни обороти! Не трябва да има нито затруднение, нито нетипични шумове. Конецът на калера да виси от дясната страна и така го постави в совалката! Конецът трябва да щракне зад чопчето. Повдигни крачето и тогава вдени конеца на иглата точно по инструкция! Като стигнеш до ухото на иглата, пусни крачето и я вдени! Постави плат на два ката, ший и ако нещо не е наред, снимай налице и наопаки фокусирано! Почистването и смазването винаги е добро за машината, но в този случай едва ли ще помогне. Каквото и да стане пиши!

# 49
Здравейте. Искам да си купя  шевна машина, като за целта съм се спряла на Жаном 1522 и Бернет 35. Моля за мнение коя от двете да избера. Не съм професионална шивачка, тъй че ще е за битови нужди.  Благодаря предварително и хубав ден на всички!

# 50
Здравей, Катя! Ако питаш мен, по-добре е да се чешем по главите избирайки между Бернет 35 и Бернет 05 Крафтър.
https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&manufa … 3&product_id=1081
Преди време избягвах да препоръчвам машина с хоризонтален грайфер, заради пластмасовата совалка. Да се намери совалка за всяка машина вече не е никак трудно от Алиекспрес и то на много ниска цена. Какви са преимуществата на машина с такъв грайфер? По-лесно се справят със съвременните разтегливи платове. Крафтъра шие 6 мм. зиг заг, а 35 шие 5 мм. Но освен това и зъбите на Крафтъра са по-широки и по-лесно би трябвало да движи дебели платове. На снимката цветът на Крафтъра е отвратителен, но на живо е доста по-добър. Защо поставям Бернет 35 и Крафтър пред Janome? Заради това, че моторите на Janome са слабички и има доста изгорели. Крафтъра е 90 вата и е звяр. Освен това е с 1100 оборота. Ще кажеш, че едва ли ще шиеш на пълна газ, но това означава, че машината е добре балансирана и с части които могат да издържат тези обороти. Да ти кажа, че машините са изцяло с метални части, ще те излъжа. Домашна машина изцяло с метални части е на мадам, но първо шие само прав шев и второ струва доста над 2000 пари. Крафтъра има и стойностни крачета. Освен това има смъкване на зъбите и регулиране натиска на крачето. Има фино нагласяне стъпката на илика и на някои шевове. Това е за да се постигне еднаква гъстота на шевовете на лявата и дясната верига на илика. 5 години гаранция съвсем не е за пренебрегване. Цената не е драстично по-висока от тази на 35. Вече и дънките са от разтеглив плат. До тук с добрите новини. Лошите са, че не можеш да искаш от домашна машина да се справя с всички твои желания и като види страничен шев на двоен подгъв на каубойските гащури, забива като осел на мост и започваш да я умоляваш. „Не - казва упоритото създание“! Показваш му масльонката и четката и пак просиш. Пак не става и тогава в употреба влизат нецензурните слова относно дамския родител. Показваш и отвореният прозорец. Пак не става и започваш с пластини, крачета и тем подобни идиотии. Дори машината да е в гаранция, трябва да се отваря всяка година от някоя близка мужчина, да се почисти и смаже. Освен машината,  трябват още 200 знайни и незнайни лошавини. Няма да ти казвам да се похвалиш, защото никой не го прави. Пишат само ако стане някакъв проблем. Аз пиша най-обстойно какво да се направи, но после пак нищо, сякаш съм някакъв идиот, който си няма друга работа. Ако си зодия везни, ще ми се наложи да обяснявам за почти всички машини, защото една везна никога не може да реши каквото и да е. Преди да извадиш машината, намираш инструкцията, научаваш я наизуст и чак тогава вадиш беднейшото създание! Шиеш на парче плат, не ти харесва, снимаш шева налице и наопаки и казваш кое е лицето! Обяснява ти се и сама започваш да шиеш на пълна газ. Ще вземеш решение коя машина да бъде, чак когато на пода събереш една лопатка с космите паднали от главата, докато се чешеш и чудиш коя да бъде.

# 51
Благодаря за доста изчерпателното мнение, elektrichar. И да, познахте, зодия везни съм. Сега ще падне много мислене, коя да избера🤣. Хубава вечер ви желая.

# 52
  • ...край Дунава
Здравейте, бих искала мнение за тази машина.
За мама е, каза да ѝ търся машина, че старата вече не ѝ допада.
Основно подгъва дънни, панталони, може и да шие, като млада е работила и шивачка.
Не е начинаеща искам да кажа.
Та ще съм благодарна да прочета мнения, добра ли е тази или да ми препоръчате нещо друго.
https://www.emag.bg/shevna-mashina-janome-digitalna-30-programi- … n=share%20product

# 53
╚Sisley╝, след като прочетеш моят пасквил, чуденето ще е още по-голямо. Първо добрата новина. Да, машината е добра. В краят на краищата, искаме майка ти да може да шие почти всичко. Лошата новина е, че колкото и скъпа  машина да има, тя не е достатъчна. Както вече казах, съвременните разтегливи платове искат освен някаква машина и съвременен четириконечен оверлог. Не, не гледай сърдито, а прочети какво ще каже моя милост. Освен каубойските потури, ще се наложи да скъси или стесни тениска, блузка, рокля, пола и още безброй женски одежди, а защо не и мъжки и детски. Без много усуквания бих предложил да купите не една машина, а две. Едната многооперационна машина да е електромеханична с всички регулатори и 32 шева. Разбира се има скъпи оверлози, но може да се намери нов на цена към 300 - 400 лева. За към 340 лева може да се купи машина с всичко необходимо. Така за около 700 - 800 лева ще може да шие почти всичко. Приказките са едно, но е добре око да види. Ето машина:
https://www.emag.bg/shevna-mashina-minerva-elektromehanichna-32- … 770/pd/D0CN28BBM/
https://www.youtube.com/watch?v=WExB9fcafXo
https://www.emag.bg/shevna-mashina-husqvarna-bjala-e20/pd/D395YJ … earch-Action=view
Ето нов оверлог, който си  струва парите: https://www.olx.bg/d/ad/prodavam-shvedski-overlog-huskylock-d460 … 1012-ID9EYQn.html
Предполагам може да се смъкне цената с 20-50 лева. Това е наистина качествен оверлог.
https://melvi.com/nacalo/249-overlog-mashina-shevna-mashina.html
За този оверлог писах в предната страница. Нямам представа каква машина е имала майка ти преди. Както написах в предния пост, домашните машини не обичат да шият двоен подгъв на дънки. Имаш оверлог. Срязваш ги, зачистваш ги с оверлога и правиш единичен подгъв, който ще ушие всяка машина. Сега знам как майка ти казва, че  оверлога е сложна машина и няма да може да работи с нея. И Цвете не можеше, но с моя помощ сега си шие с него. Искам да ме разберете правилно. Нямам никаква сметка да принуждавам някого да купува каквото и да е. Просто знам какво трябва за нормално шиене. Всички които имат оверлог ще ти кажат същото. Машините имат оверлочни шевове, но те нямат нищо общо със зашитото с оверлог. Вие просто сте с нагласата, че една по-скъпа машина ще реши проблемите със шиенето. Решава ги, но само частично. Ако все пак майка ти не кандисва за оверлог, по-добрата машина от тази за която питаш е тази: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&path=1 … 12&product_id=273
В предният пост съм написал какво трябва да се прави с машината.

# 54
  • ...край Дунава
╚Sisley╝, след като прочетеш моят пасквил, чуденето ще е….

Много Ви благодаря за изчерпателното инфо, което ми дадохте. В крайна сметка, преди да видя Вашия отговор, поръчах тази 🥸
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevna-mashina-JANOME-603-DXL? … %20Janome%20360DC

Утре обаче ще разгледам по-обстойно и Вашите линкове.

# 55
╚Sisley╝, след като прочетеш моят пасквил, чуденето ще е….

Много Ви благодаря за изчерпателното инфо, което ми дадохте. В крайна сметка, преди да видя Вашия отговор, поръчах тази 🥸
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevna-mashina-JANOME-603-DXL? … %20Janome%20360DC

Утре обаче ще разгледам по-обстойно и Вашите линкове.

И аз съм и хвърлила око:)
Може ли да споделите дали сте доволна?

# 56
Здравейте, минавам да се похваля и почерпя🍰 подариха ми нова машина
https://www.axioma-hobby-shop.com/shevni-mashini-and-ko/shevni-m … d-heavy-duty-1800
Не намерих информация за нея🙄Не сте я обсъждали. Мрънках, че ми трябва машина, която да може да минава на по дебели платове и тази са ми избрали😄Пробвах я и мисля , че е доста добър избор, но ще видя като започна да шия проекта как ще е.

# 57
Tasi75, честита нова машина! Не сме я обсъждали, защото никой не е искал в този ценови диапазон механична машина. Обикновено за тези пари, дамите желаят кампютъризирана машина с доста екстри. Няма съмнение, че е по-издържлива. На една от снимките се вижда, как шие много дебели платове на два ката. Машина за над 300 лева също ги шие. Важно е да може да минава през страничен шев на двоен подгъв на краварските гащури на янките. Никоя домашна машина не го може. Не ти ли прави впечатление, че за същите краварски дрехи се правят машини с такова название - джинс и хеви дюти? Преди да започнеш да се чумериш, ще кажа, че машината е добра. Незнайно защо казват, че машините с такъв хоризонтален грайфер са по-тихи. Една руска мома казва, че нощно време се чува във всички стаи. Много голям минус е мощността на мотора. Машината ще я мъчиш с дебели материи, написано е, че е хеви дюти, а поставяш 55 - ватов мотор. За такъв клас, машината е добре да е над 80 вата. Така. Имаш вече здрава машина за дебели материи, която е подарък. Какъв е изводът? Че ти е нужен и оверлог за тънките и разтегливи материи. Обикновено машините хеви дюти, са със сравнително малко шевове. Защо? Защото се предполага, че си напреднала шивачка, минала през една-две калпави машини и тя е допълнение към оверлога. Когато имаш оверлог, шевовете които са ти нужни са около 5 - 6. Спастряш две железни пари и казваш на този който е подарил тази машина, че не ти достигат само някакви си 400 - 500 - 600 - 700 пари за едно оверлогле! Опяваш всеки божи ден от сутрин до вечер, докато кандиса и го имаш. Без значение от гаранцията, машината се отваря и смазва. Сега ти трябват към 200 други неща които са свързани със шиенето. Ако нещо не става както искаш, снимаш налице и наопаки, пишеш и ти се отговаря. За проблеми с кроенето и начин на зашиване, пишеш в „Клуб на храбрата шивачка“!

# 58
Tasi75, честита нова машина! Не сме я обсъждали, защото никой не е искал в този ценови диапазон механична машина. Обикновено за тези пари, дамите желаят кампютъризирана машина с доста екстри. Няма съмнение, че е по-издържлива. На една от снимките се вижда, как шие много дебели платове на два ката. Машина за над 300 лева също ги шие. Важно е да може да минава през страничен шев на двоен подгъв на краварските гащури на янките. Никоя домашна машина не го може. Не ти ли прави впечатление, че за същите краварски дрехи се правят машини с такова название - джинс и хеви дюти? Преди да започнеш да се чумериш, ще кажа, че машината е добра. Незнайно защо казват, че машините с такъв хоризонтален грайфер са по-тихи. Една руска мома казва, че нощно време се чува във всички стаи. Много голям минус е мощността на мотора. Машината ще я мъчиш с дебели материи, написано е, че е хеви дюти, а поставяш 55 - ватов мотор. За такъв клас, машината е добре да е над 80 вата. Така. Имаш вече здрава машина за дебели материи, която е подарък. Какъв е изводът? Че ти е нужен и оверлог за тънките и разтегливи материи. Обикновено машините хеви дюти, са със сравнително малко шевове. Защо? Защото се предполага, че си напреднала шивачка, минала през една-две калпави машини и тя е допълнение към оверлога. Когато имаш оверлог, шевовете които са ти нужни са около 5 - 6. Спастряш две железни пари и казваш на този който е подарил тази машина, че не ти достигат само някакви си 400 - 500 - 600 - 700 пари за едно оверлогле! Опяваш всеки божи ден от сутрин до вечер, докато кандиса и го имаш. Без значение от гаранцията, машината се отваря и смазва. Сега ти трябват към 200 други неща които са свързани със шиенето. Ако нещо не става както искаш, снимаш налице и наопаки, пишеш и ти се отговаря. За проблеми с кроенето и начин на зашиване, пишеш в „Клуб на храбрата шивачка“!
Благодаря😄
Имам оверлог. И още една машинка за по тънки платове електронна с много декоративни шевове.
Шия носии и със ширитите наместа става дебело и старата се мъчеше .
Почвам да видим тази на какво е способна😃

# 59
  • добрич
Здравейте,на вълна съм за закупуване на шевна машина.Спряла съм се на два модела но може и да предложите .Та ето кои са и тази
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт