Сто и шеста плетаческа тема

• 10 854
  • 360
  •   4
Отговори
# 1
Благодарности за новата тема Flowers Hibiscus и на всички списващи я и помагащи да се развиваме и усъвършенстваме в изкуството на плетенето Heartpulse

Малко квадратчета от вчера

После с тях ще опитам да покажа свързването, за което говорех вчера. Не го намерих къде съм го гледала и за това реших да опитам да обясня нагледно.

# 2
Благодарности за новата тема Flowers Hibiscus и на всички списващи я и помагащи да се развиваме и усъвършенстваме в изкуството на плетенето Heartpulse

Малко квадратчета от вчера

После с тях ще опитам да покажа свързването, за което говорех вчера. Не го намерих къде съм го гледала и за това реших да опитам да обясня нагледно.

Ох значи ще ме накараш и от тази прежда да поръчам . Много ми харесва , много е нежна и самата плетка става хубава . Снощи опънах на подложката сините квадрати и разплетох сплетените . Трябва да измисля нещо друго за подложка ,че това не става ( малка кутия и набождам шишчета ) . Ще го мисля свързването май харесах един начин , но ще се радвам и ти да покажеш твоя начин .
https://www.youtube.com/watch?v=7ILRFSHBD9I
https://www.youtube.com/watch?v=PY22xTUKXBU

# 3
Да визуализирам, че обясненията ми може би само аз ще си ги разбера https://www.instagram.com/reel/DL7bqzNNo6H/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Започвам с две въздушни, намятам конеца на куката за висок пълнеж, бода в другия квадрат, изплитам наметката, на куката имам 3 конеца, намятам и изплитам. Намятам за висок пълнеж, бода в следващото, не прескачам, изплитам половината от високия пълнеж, на куката имам два конеца, намятам конеца, бода в другия квадрат, изплитам половината от високия пълнеж, на куката остават 3 конеца, намятам и изплитам.

# 4
Рали  обаче това съединяване ще даде доста ширина и дължина на готовата дреха.

# 5
Да, дава ми около 1,5см между 2 квадрата. Но на мен това ми беше целта, за да ми излязат сметките.

# 6
  • в сърцето на един мъж...
Да, дава ми около 1,5см между 2 квадрата. Но на мен това ми беше целта, за да ми излязат сметките.

Това събиране дали ще е подходящо за обикновена блуза? На щерката блузата е лееко тясна на талията, въпреки меренето и не ми се иска да я разплитам. Може ли така да се съедини?

# 7
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гейа, докато не пробваш, няма как да разбереш. С контрастна прежда ще стане като акцент. Wink

Да се похваля малко. Blush бебешко розово е, но на изкуствено осветление не личи

# 8
Добри, те цветовете са много контрастни и ми се струва, че още контраст няма да стои добре. Права си, докато не опитам, няма да разбера Simple Smile

# 9
Да се пожаля. Head Band
Писали са, че трябват 1000 м прежда, но не е така. Няма да ми стигне купената, а време да купя още няма.
Ще трябва пак да го разплета и да го започна по-малко.
Мръннннн

# 10
Да, може. Но, голямото Но - колко ще бъде в случая уширението ще зависи от номера на куката/преждата. Без да се пробва, както казва Добри, само може да спекулираме. Не съм пробвала с троен висок пълнеж.
За мен този начин е по-удачен, въпреки ръбчето отвътре, защото понякога затягам повече залепените бримки, понякога не.

Добри, приказно е Gift Heart
Много неприятна ситуация.
Нямаш ли друга подходяща прежда, да не го разплиташ сега, това да го довършииш друг път, а да започнеш друго No Mouth

# 11
Ще го мисля, така или иначе нямам срок с него, правя го от спортна злоба - видях моделчето и реших да го оплета, а после да мисля какво ще го оравя. Wink

Нали преди време писах, че дават разхода в метри. Е, не може да се вярва и на това.
Иначе размерът е точно като на схемата 91см ширина.
Измерих го на см и изчислих, че няма да стигне наличната прежда.
Здраве да е.
Ще се хваля от дома с нещо друго.

ПП. Тук е с 6 лалета, а моите са или 8 или 9, ще видя като се върна от кафето.

Значи спокойно може да се намали.

# 12
Добри, може ли линк към схемата, много е сладурско.
Аз затова винаги купувам повече прежда от изчисленията. И така се разинах с прежди.   Simple Smile А нещо не ми се плете напоследък, само ви гледам и ви се радвам.

# 13
Да, може. Но, голямото Но - колко ще бъде в случая уширението ще зависи от номера на куката/преждата. Без да се пробва, както казва Добри, само може да спекулираме. Не съм пробвала с троен висок пълнеж.
За мен този начин е по-удачен, въпреки ръбчето отвътре, защото понякога затягам повече залепените бримки, понякога не.

Ясно, много ти благодаря. Ще видим с проба, грешка, ще стане ли Simple Smile

Ее, Добри, ако става да го намалиш, много готино изглежда!

# 14
Добри, може ли линк към схемата, много е сладурско.
Аз затова винаги купувам повече прежда от изчисленията. И така се разинах с прежди.   Simple Smile А нещо не ми се плете напоследък, само ви гледам и ви се радвам.
Свалила съм я някъде. щом я открия ще тия я пратя. Joy да се подготвяш Wink

Общи условия

Активация на акаунт