Сто и шеста плетаческа тема

• 24 984
  • 776
  •   3
Отговори
# 765
Малко свежи летни красоти от мен 😍
* Бамбука е на Хоби и е 1,400кг общо.
* От пайетите на Yarnart исках нещо светло, но не намерих и взех евкалипт, който също много ми допада.
* Японския памук на Isager беше любов от пръв поглед и го взех в два цвята, понеже не можах за реша кой искам повече. Предвидила съм го самостоятелно в една нишка. Ще ми е интересно да споделите, ако сте го плели.
За сега пробвах бамбука на мостра - харесва ми, пайетите също пробвах и се плетат леко и приятно. Не смятам да правя сложни мотиви, а по- скоро нещо гладко, леко и минималистично като визия /за всички/.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:12 от •mimoza•

# 766

Никога повече!!
Жилетка на шестоъгълници. Син меланж, плела съм с кука 2 и може би тук ми е грешката защото стана стегнато. Първо плетох ръкавите на равно с предница и задница, но станаха много широки, разплитах. После плетох докато ми уйдисат ръкавите, после само предница, дължина и задница после само предница и т.н. Сега покрай мишниците като я облека стои много набрано. Не знам дали трябва да е така. За пръв път плета такова чудо. Сега плета ластик/бордюр и съм готова. Отидоха ми около 10 гранки.. Преждата е акрил и малко си тежи. Ще видим как ще стане след като я изпера ако не отиде в кофата... Ръкавите ще са реглан около 20 см. Имам копчета, но си мисля дали да не е с връви.. Ще го мисля..

# 767
•mimoza•,
На твоята снимка евкалипта с пайетите изглежда по-красиво от сайта.
Плете ли се лесно? Тез пайети не драскат ли?

# 768
Много е красива преждата, плете се много леко и пада тежко, но е лека. Тези дни като я довърша ще мога да знам дали боцкат.
Търсех да видя дали имат от същата без пайети, но май няма такава.
 Ще си купя още.

# 769
Много е красива преждата, плете се много леко и пада тежко, но е лека. Тези дни като я довърша ще мога да знам дали боцкат.
Търсех да видя дали имат от същата без пайети, но май няма такава.
 Ще си купя още.
Щом на ръцете не те дращят, няма страшно.
През почивните дне ще съм в Пловдив и ще потърся за щерката.
Трябва да посетя и магазина на бул."Васил Априлов". Не съм влизала там.

# 770
На Априлов не са ли само Стенли/pleta.bg/? Не видях да имат такава на сайта им.
Ето да видиш колко е тънка и как пада. Плета я на н.3,5, че не искам да прозира и искам да държи форма. Не ми боцка на ръцете, но пайетите са много и не са микро.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 10:45 от •mimoza•

# 771
Най-обикновен пуловер,
но от онези, към които после несъзнателно посягаш най-често.
YarnArt Cotton gold paillettes цвят 7113

И още един прекрасен цвят Japansk Bomuld на Isager без който нямаше как да остана.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 17:46 от •mimoza•

# 772
  • В полите на Пирин планина
Мимоза, страхотен е! Много ми харесва.

# 773
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
След този пуловер няма как да се хваля Joy то и снимки няма.
Три шапки и един шал за една малка приятелка - 10 месеца.
Едни "ръкави" за каката.
Две стъпки - едната за входната врата, едната за балконската. Joy Специален модел, спиращ вятъра, а с него и праха.
Да видим дали ще вършат работа поне малко.

# 774
И на мен много ми харесва пуловера. Обичам такива семпли изчистени модели.

ПС И фигурата под пуловера е много хубава. Ех, де да си бях запазила и аз такава, когато я имах... А сега, като поничка, нищо не ми заспива така добре. Че и неикономична поничка, много повече прежда отива. Joy

# 775
Аз искам снимки.
Качвайте моля, че темата заспа. Чудя се плетете ли, не плетете ли 🤔
Продължавам с петроления /този беше за почивка/, че "детето" вече пита. Цвета е красив, но ми съсипа очите и нервите. Не очаквах да е толкова тегаво, ама проблема си е в мен.
На тема минимализъм съм, но не на всяка цена. Нямам търпение да започна памуците.
Обещах си да не ги пипам дори,  докато не приключа, обаче са ми слаби ангелите 😊
Само една мостричка 😉

Мострата е намокрена и изсъхнала. Много, много странна прежда. Изключително ми е интересна и се оглеждам какво да и измисля. И на вид и на пипане се усеща като хартия. Често я комбинират с друга прежда, но аз смятам да я плета самостоятелно в една нишка.

# 776

Общи условия

Активация на акаунт