Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 8 739
  • 272
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета! От доста време мисля да си купя шевна машина задребни поправки вкъщи. Нямам опит, но все си мисля че два тегела мога да направя ако някой ми покаже. Сега, като абсолютно начинаеща, искам да е бюджетна. Четох че препоръчвате Минерва LV 770.Сега е на добра цена в Емаг, но имам нужда от още малко мнения от хора с опит. Ще върши ли работа, какви екстри, които са важни има, какво и липсва...
Благодаря!

# 61
Aleks_2005, изборът между двете машини е труден. Бернетката има 197 програми, включително азбука на латиница. И двете машини имат едни и същи екстри, без рязане на конците. Janome има драстично по-малко шевове, но електрониката им е отлична. И двете машини са с хоризонтален грайфер. Най-добре работещите хоризонтални грайфери са на Janome. Тук трябва сама да решиш коя машина да си купиш. Ако имаш възможност добре е да посетиш магазинът в който се продават машините и да пробваш и двете. И при машините, е като с влюбването. Зад красивата външност може да се крие лош характер. Обикновено дамите предпочитат грешният тип мъже, та която и да купиш, ще сгрешиш.

Mushica, знам, че искаш да ти отговори някой, който вече има тази машина. Почти никой не пише отзиви за купената машина, до момента в който се появи някакъв проблем. Точно за тази машина, една дама която е шивачка, каза, че не е очаквала да е толкова добра. Минусът ѝ е, че иликът е бавен четиристъпков. Той се шие с 3 програми в 4 стъпки. Илиците стават добри, но преди това трябва да се ушие поне един, за да се определи точния размер. Има много оверлочни шевове, но те само донякъде заместват ушитото от оверлог. Писал съм безкрайно много на тази тема. Ако мислиш, че ще шиеш много илици, тогава трябва да си купиш по-скъпа машина с едностъпков бърз илик. В крачето поставяш копчето, спускаш един стержен, натискаш педала и машината ушива целия илик с точния размер. Ако нямаш намерение да шиеш много илици, тази машина, особено на тази цена ще те задоволи напълно. А с дънките, всяка домашна машина независимо от цената, се пазари като види страничен шев на двоен подгъв.

# 62
  • добрич
elektricar а какво ви е мнението за тази марка,защо не мога да тествам във магазин.

# 63
Aleks_2005, когато трябва да се избира машина с електроника, винаги се избира с надеждната японска електроника. Такава е на Janome. Като вземем предвид и совалката, макар и доста по-скъпа, везните натежават на  Janome. Ако искаш с много операции, тогава Бернетката.

# 64
Електричар, казваш, че почват да се хвалят чак като се развали нещо. Ми тогава аз ще се похваля преди това. Машината от ЛИДЛ която купих върви екстра. Да се надяваме все така да е още дълги години. Оверлочния шев не е като на оригиналния оверлог, но върши работа дотолкова, че поне да не се разнищва плата. Тегелите са идеални, поне за мен. А и за цената на която я купих се справя отлично. С риск да ме нахокаш, ще кажа само, че я пробвах за подгъв на карчоли на два чифта дънки, нищо не рязах по тях, умишлено, когато наближавах двойния подгъв, минаваше си спокойно, вярно леко намалях скороста, а и самите дънки не са от най - дебелите. Накратко, машината си е екстра.

# 65
Изобщо не мисля че ще шия някога илици 😊. Даже се чудя дали не ми е прекалено про-, но не видях по-евтини, а е добре да не взимам нещо което на някакъв етап ще е с твърде малко функции.
Aleks_2005, изборът между двете машини е труден. Бернетката има 197 програми, включително азбука на латиница. И двете машини имат едни и същи екстри, без рязане на конците. Janome има драстично по-малко шевове, но електрониката им е отлична. И двете машини са с хоризонтален грайфер. Най-добре работещите хоризонтални грайфери са на Janome. Тук трябва сама да решиш коя машина да си купиш. Ако имаш възможност добре е да посетиш магазинът в който се продават машините и да пробваш и двете. И при машините, е като с влюбването. Зад красивата външност може да се крие лош характер. Обикновено дамите предпочитат грешният тип мъже, та която и да купиш, ще сгрешиш.

Mushica, знам, че искаш да ти отговори някой, който вече има тази машина. Почти никой не пише отзиви за купената машина, до момента в който се появи някакъв проблем. Точно за тази машина, една дама която е шивачка, каза, че не е очаквала да е толкова добра. Минусът ѝ е, че иликът е бавен четиристъпков. Той се шие с 3 програми в 4 стъпки. Илиците стават добри, но преди това трябва да се ушие поне един, за да се определи точния размер. Има много оверлочни шевове, но те само донякъде заместват ушитото от оверлог. Писал съм безкрайно много на тази тема. Ако мислиш, че ще шиеш много илици, тогава трябва да си купиш по-скъпа машина с едностъпков бърз илик. В крачето поставяш копчето, спускаш един стержен, натискаш педала и машината ушива целия илик с точния размер. Ако нямаш намерение да шиеш много илици, тази машина, особено на тази цена ще те задоволи напълно. А с дънките, всяка домашна машина независимо от цената, се пазари като види страничен шев на двоен подгъв.

# 66
Тони, не ми вгорчавай деня като казваш, че лидълската машина е минала през страничен шев на дънки. Ако преди това си ги срязала и минала с оверлочен шев, тогава добре. Но ако си минала страничен шев и то с двоен подгъв без проблеми, това означава да си хвърля на боклука машината за над 3000 лева. Много ме огорчаваш. Smiley

Mushica, машината не е прекалено про, но има всички необходими регулатори. Или по-скоро почти всички, защото няма смъкване на зъбите. Купувай я немедленно, да почерпиш и да се похвалиш като Тони! Ако нещо не разбираш питай и ще ти се отговори!

# 67
Какво ще рече смъкване на зъбите?

# 68
Смъкване на зъбите ти трябва когато шиеш копчета и бродерия. Един от аксесоарите, е една тъмна пластмасова плочка, която да се постави над зъбите. Когато имаш да шиеш копчета на дебело яке, не остава достатъчно място да вдигнеш крачето и то да легне на копчето. В такъв случай или въобще не поставяш крачето за копчета, или махаш плочката, развиваш и махаш зъбите. Като ушиеш каквото трябва, завиваш пак зъбите. По-скъпите машини имат един палец и като го преместиш надясно, зъбите се смъкват. Зъбите трябва да са смъкнати, защото ще започнат да местят копчето и ще счупиш иглата.

# 69
Електричар, съвсем сериозна съм. Но пак казвам, дънките не са от дебелите а от по - тънките, може би затова минава през двоен подгъв. Единственото което направих е, срязването за да ги скъся, дъщеря ми е нисичка, а карчолите дори и на моя милост са дълги. Скъсих ги, подгънах двойно, по нейно желание, рискувах със зашиването, и честно казано, и аз чак се учудих, че стана. А и конците не бяха нещо специално, обикновени конци, иглата номер 90, тегела обикновен. Ако искаш, ще направя клип как ги разшивам, ще ти го пратя на лично. Само кажи, пък после пак ще си ги зашия. Иначе не си изхвърляй машинката. Тип оверлочен минах за да не се разнищва. За клипчето ако искаш, ще трябва да го направя вдругиден, че утре няма да мога, няма да съм си вкъщи.

# 70
Тони, защо ги зачистваш, щом правиш двоен подгъв? Хайде тогава да направим трампа. Аз ти давам тази: https://www.youtube.com/watch?v=Fn6JTdvn9a0&t=403s
А ти ми даваш твоята. Моята тежи 11 оки, смаял съм се колко транспорта, крачета, пластини и други хитрости да ползвам, твоя милост купи машинле за 200 пари дето тежи 6 оки и си джитка по странични шевове на краварските потури! Е, има ли справедливост на този грешен свят, пита моя милост?

# 71
Аааа, тц, не заменям, па и толкоз тежко къде ша го разнасям. Таз си ми върши чудна работа. Двоен подгъв, но друго си е да мина и оверлочното подобие, за по - сигурно.

# 72
Ама моята има 428 шева и сексян докус оверлочни 9 мм. шева. Каква е тази жена, не иска хубава машина и туйтооо!

# 73
Ама моята има 428 шева и сексян докус оверлочни 9 мм. шева. Каква е тази жена, не иска хубава машина и туйтооо!
JoyJoyJoy За какво ми е, да се чудя после какво да правя с толкоз шева и намси колко оверлочни, тц мерси съм. Тази си има достатъчно, и без това се чудя за какво ми трябваше да са толкоз. На мен ми стига да има прав, тип оверлочен, тук - таме зиг - заг, останалото е пълнеж. Не си давам таз за никоя друга. Благодаря ти все пак за предложението. То за такива като мен, дето ще си кърпят гащурите, много не им трябва.

# 74
Значии... Поръчах я. 280 лв с комплект макари, че трябваше да взем 2 неща, за да ползвам отстъпката 30 лв, а като счетоводител намерих минималния разход😁. Сега да видим колко пъти ще я отворя и ползвам. Според мъжът ми - николко. Според мен - поне няколко 😁
Благодаря за съветите и препоръките! Ще се навъртам наоколо!

Общи условия

Активация на акаунт