Къща на село пред апартамент в града

• 8 430
  • 158
  •   1
Отговори
# 135
Шумни комшии и кучета има и в града, особено в апартамент където имаш по няколко съседа директно около теб. Точно в апартамент кучетата лаят повече ако ги оставят сами затворени вътре.
Разбира се, че има и в града, но апартамент (обща кооперация) има по-големи изисквания и контрол. На практика няма как да кажеш "вземи мерки с кучето, че лае много" ако човека си го държи в неговия си личен двор. Етажната собствност обаче може (и на много места е така) да забрани отглеждането на кучета в жилищни сгради.

По отношение на шум - апартаменти изградени както трябва - с дебела 25см стена и шумоизолация е МНОГО по-добре и тихо, отколкото ти да си в една къща със спалня и прозорец гледащ към лаещото срещу теб куче!
Шумоизолацията на стъклопакета е много по-ниска от тази на масивна стена.

Разбира се, в апартамент можеш да попаднеш на комшии които си разхождат "коня" и да имаш друг тип шум, но това е само за да покажа, че къща на село по никакъв начин не е предимство по отношение на чист въздух и шум спрямо апартамент. Можеш да живееш в апартамент много по-тихо от къща, а може и да е обратното, според късмета с комшиите си.

25 см стена не е шумоизолация, дори и да я правят толкова между съседите, а никъде не я правят. Реално шумоизолация между апартаменти се прави много трудно и скъпо, съмнявам се въобще някъде да е правена в България. А спрямо външния шум, и апартаментите имат прозорци, и обикновено са в много по шумна среда отколкото къщите в селата.

# 136
Чак пък никъде, при мен между апартаментите е 25 см. Нямам проблем с битов шум, но разбира се, ако някой чука по стената се чува.

# 137
  • София
Аз съм за къща на село и апартамент в града.

Абе, всякакво строителство стопанисвам, шум само в градското ми село няма.

# 138
къща на село по никакъв начин не е предимство по отношение на чист въздух и шум спрямо апартамент.

Върховна глупост

# 139
къща на село по никакъв начин не е предимство по отношение на чист въздух и шум спрямо апартамент.

Върховна глупост

Не е върховна глупост, а въпрос на добър избор и късмет. На много места няма нито едното, нито другото.

# 140
Близо 60 години, половината от които прекарани на село. И все още ги редувам- апартамента с къщата. Писала съм доста назад в темата, но най обобщено ако трябва - на село се чувствам жива, в града безличен труп. Ако трябва ултимативно да избирам къде да прекарам живота си, бих избрала къщата с двора на село. Макар и ясно да осъзнавам, че минусите на селото са много повече от тези в града.

# 141
Изкуших се да постна мнение заради дискусията за шума в града и в къщата на село....преди няколко години дойдохме да живеем в къща в село на 20-ина км.от града, бяхме убедени, че ще е по- спокойно и по- тихо, уви, съседката отсреща прибра 5 кучета, които лаят по всичко и няма сутрин няма вечер, няма делник няма празник, лятото с отворени прозорци можете да си представите какво е....в допълнение явно си развъжда котки, защото не ги кастрира и всяка година минимум две нови котила, вече и бройката им сигурно не знае, като се разгонят и те пригласят на кучетата, за това,че нашия двор го имат за тоалетна не ми се и говори....в допълнение на прекрасните комшии отсреща през улицата се строи кооперация на 5 етажа (нищо че доскоро уж всичко в квартала беше за ниско строителство, ама така стават тук нещата), е познайте колко е спокойно и тихо....а не е да не сме гледали и внимавали, две години сме обикаляли и избирали....обаче къса клечка, започвам да мисля за връщане в града...та много зависи от конкретното място, къщата не е панацея за спокойствие и тишина....

# 142
  • Варна
Защо да е лъжа? Никак не е изключение.

Моите родители си взеха къща във вилна зона извън града. Ами наоколо всички са постоянно живущи. Единия има злобно куче, което ги побърка. На другия безкрайна чет внуци и правнуци идват за цяло лято и гюрюлтията е от тъмно до тъмно от другата страна на оградата. През две къщи правят купони до безкрай и не мислете, че не се чува.  Имам и още примери, хем не живея там, а ходя от време на време. Ако живея, сигурно ще са адски много. Мислете малко преди да наречете някого лъжец.

# 143
До къщата на наши приятели се е появил незаконен приют за кучета. И по медиите даваха. Тормозят цялото село. Няма оправия.

# 144
  • София
Р, кучета, малки деца и купонджии може и в блока в града да си имате за съседи🤷‍♀️строеж в близост също.

# 145
Има и опустели села. На моето спокойствие да искаш. Няма през няколко къщи комшии, няма нищо. В нищото съм. На улицата цял ден да минат 2 души и 2 коли(може и да не минат) . Имаше една жена, гледаше кучета и котки но се махна. Пълен релакс е, само щурчетата се чуват.Едно дете има родено там за последните 30 години, но то е далече. То ако чуя шум някакво изключение ще е. Единствения трафик е на краваря към кравефермата, на ратая му и единствения комшия нагоре по улицата. Може и като спре тока да минат работници. Това е. Малко вече прилича на джунгла и половината къщи са руини, но има спокойствие.

# 146
Зарити сме с простотия, наша си, дето ни извира отвътре. В едно село си харесах 4 двора, три с такива руини в които не можеш да кажеш къде е била къщата, само по едно обрасло хълмче стои. Четвъртия двор имаше все още изправена къща. Само този с все още здравата къща се съгласи да продава, другите три като чуха че искам да ги купя и обединя, че като се почнаха едни разговори с дъщерите в Австралия, па в Англия, па в София, па то нито вода нито храна искали тия дворове (джунгли), що да си ги не държат. Така и не казаха цени, едната баба чак взе да се крие наместо да каже "не продавам". Не взех нищо там, но осъзнах и защо е такова дереджето. Управниците ни били виновни, ми те са с нашия манталитет бе, с английски ли да са.

До едната ми градска къща пък съседния имот се разпада. Изнамерих собствениците, предложих да я купя. Първоначално се ентусиазираха, но след няколко разговора  спряха да ми вдигат телефона. Дори цена не казаха, а им казах - само назовете пазарно число и си стискаме ръцете. Простотия.

# 147
  • София
И защо точно трябва да ги продават не разбрах? Това ли е простотията точно?
Ми пък децата или внуците им може да искат да си построят нещо някой ден, земята си е тяхна,джунглата при нужда лесно се изрива.

# 148
И защо точно трябва да ги продават не разбрах? Това ли е простотията точно?
Ми пък децата или внуците им може да искат да си построят нещо някой ден, земята си е тяхна,джунглата при нужда лесно се изрива.
И защо не кажат "не продавам"? Загубих си месеци с тях, щото им се щеше да продадат, но сякаш решиха че съм научил някаква голяма далавера и се разтревожиха да се не минат. Простотия е че от "да не настине и да се не мине" махлата стои като един Бейрут.

# 149
  • София
Махалата стои, защото са по три линии наследници и все някоя брънка си мисли, че ще вземе милионите и тия искат на безценица да ни я купят.

Общи условия

Активация на акаунт