Къща на село пред апартамент в града

• 8 464
  • 158
  •   1
Отговори
# 105
Каква е пък толкова тая работа, дето  не свършва? Ние имаме голям двор и веднъж в седмицата идва човек да коси и после измива двора. Ако се напънем, може и ние да го правим и пак ще е веднъж седмично. Имаме райграс, туи и някакви растения, които се гледат сами, такива си ги поискахме.
Понякога мия с маркуча, защото ми е гот и в началото на лятото пускам водоструйка, което също ми е приятно🙂

# 106
Каква е пък толкова тая работа, дето  не свършва? Ние имаме голям двор и веднъж в седмицата идва човек да коси и после измива двора. Ако се напънем, може и ние да го правим и пак ще е веднъж седмично. Имаме райграс, туи и някакви растения, които се гледат сами, такива си ги поискахме.
Понякога мия с маркуча, защото ми е гот и в началото на лятото пускам водоструйка, което също ми е приятно🙂
Чак сами да се гледат. Всичко иска труд.
Ако къщата е нова, ако няма постройки, ако има градинари, така да.
За мен е по-добре човек да се възползва от селото и да си отгледа нещо собствено производство.

# 107
Някои ги подрязват нещо отвреме-навреме, но то влиза в седмичното идване.
Дори да не идваше човек, пак щеше работата да е веднъж седмично, просто не ме влече.
Има лятна кухня-ВвQ, която почиствам основно 2-3 пъти годишно. Чистенето след гости не го броя, защото то си е навсякъде и няма значение, дали е в лятна кухня, в къща или в апартамент.
Ако сте живяли в стара къща с плевни и бараки и сте си насадили домати и патладжани, много ясно, че ще изисква работа. Но то и в апартамент е същото- ако е стар и разнебитен, все нещо ще има за правене.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 22:12 от Чи лу

# 108
  • София
Живея в къща от 10 години и Бога ми, едно косене седмично (или на 2-3) е всичкото тежка и изнурителна работа.
Не знам за какви села говорите, не знам в какви къщи сте живяли.

# 109
Някои ги подрязват нещо отвреме-навреме, но то влиза в седмичното идване.
Дори да не идваше човек, пак щеше работата да е веднъж седмично, просто не ме влече.
Има лятна кухня-ВвQ, която почиствам основно 2-3 пъти годишно. Чистенето след гости не го броя, защото то си е навсякъде и няма значение, дали е в лятна кухня, в къща или в апартамент.
Ако сте живяли в стара къща с плевни и бараки и сте си насадили домати и патладжани, много ясно, че ще изисква работа. Но то и в апартамент е същото- ако е стар и разнебитен, все нещо ще има за правене.
Не съм живяла в барака, а и да бях не мисля че е срамно нещо. По-скоро е срамно човек да е мързелив и да не може 2 стръкчета да забоде.

# 110
  • София
Никакъв срам не изпитвам, мързелива не съм.

# 111
Аз мога, ама не ме влече.

# 112
  • София
😂 😂 😂 Аз пък имам няколко стръка, изискват поливане, защото нямаме към момента капково, от време на врема да подрежа нещо... 15-30мин не всеки ден... 🤷‍♀️
И понеже и райграс нямаме, а дива трева, май 4пъти косеше мм това лято... А да веднъж подрязвах клоните на дърветата...
Ако самата къща още нямаше довършителни работи и не си измисляхме проекти, реално освен обикновено чистене не знам какво друго толкова... Но ние решихме къща, не апартамент именно, за да имаме разни проекти, които да правим заедно.

# 113
Не съм живяла в барака, а и да бях не мисля че е срамно нещо. По-скоро е срамно човек да е мързелив и да не може 2 стръкчета да забоде.
В предния пост се оплакваш, че в  градината много се работело, а сега наричаш мързеливи другите които правят същото което и ти? Satisfied

# 114
В предния пост се оплакваш, че в  градината много се работело, а сега наричаш мързеливи другите които правят същото което и ти? Satisfied
Нека да имат желаещите реална представа какъв е живота на село. Не е лесен, ако беше нямаше да избягат от там хората още преди 50 години. Защо не са стоели, чудно?

# 115
  • Пловдив
Нека да се плашат повече хора от селото, че иначе какви цени ще стигнат селските имоти, хич не ми се мисли!

# 116
Аз не съм казала, че сте живяли в барака.
Вие написахте, че ако имало допълнителни постройки и къщата не е нова и т.н. имало много работа. В старите къщи допълнителните постройки обикновено са бараки, но пак не се сещам, какво толкова има да им се прави всеки ден.
Мен ме мързи да кося, плевя и всичко свързано с градината признавам, но си седя на село и храня комшийските котки😆. Това трябваше да е вила, която да използваме през уикендите, но май ще си остана в нея, а новото жилище в града ще ми е вилата😂
Вие като сте много работлива, що избягахте?
И защо държите тон все едно сте единствената живяла и на село и в града?

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 00:39 от Чи лу

# 117
Имам приятели с много хубави имоти на село. Щастливи са там. Аз не бих могла да бъда. Просто сме различни всички хора. И всеки си намира това, което му е ОК за него. Идеално е, че не се юркаме всички към едно и също място.

# 118
  • София
Ама чакай сега, никой не е казал, че като отидеш на село и трябва да копаш нивата и да гледаш прасета и кокошки. Нито да се топлиш на дърва, които да цепиш, нито, че ще ходиш в тоалетна на двора и няма да имаш течаща топла вода...
Единствения истински проблем на селата и градчетата от селски тип е липсата на лекар, поне  тип общопрактикуващ за по-дребните неща. От др страна на село на 10мин от града може и такси да си викнеш.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 09:43 от Angel_Dust

# 119
  • Между гори и планини
Единственото което ми липсва в нашия малък град, пък аз живея и извън него, е това, че няма доставка на храна за вкъщи 😜 Когато живеехме във Варна това ме спасяваше от досадното готвене, поне 2 пъти седмично. Друго нищо не ми липсва. Имаме си всичко, в по- малък брой, но има. Ако не , паля колата и отивам за 30 минути до големия град. Във Варна 30 минути кисна в задръстване.
Когато преди 6г купихме къщата, въобще не съм и мислила да гледам градини. Мислех къде да сложа хамак, люлка и цял ден с книжка на шарена сянка. Но с имота лятото, дойдоха и няколко колчета домати, такива сладки, уханни и презрели не бях яла през живота си. И на другата година засадих и аз. Пък то тогава бочваш и краставици и чушки за салата, тук моркови, там лук... Зарибяващо е. В предният двор сложих много цветя, едни уморих, други не успях... И така седма поредна година си карам без хамак, без люлка. Каква бях, каква станах 😂 И зимнини правя, не защото не мога да си купя, а защото качеството е друго. Вчера мъжът ми прави спагети с купен сос и сина ми веднага усети. Яйцата са други на вкус , киселото мляко е съвсем различно, маслото... Много е приятно да имаш маза с твоята продукция - аз правя всичко, после студените месеци тези буркани ни носят лятото. Ясно ми е, че синът ми като завърши след 2 години гимназия няма да остане, то и аз не искам. Но пък съм сигурна, че ще се връща с удоволствие. Аз съм член на много групи за живот на село и ме радва факта, пе все повече млади хора избират този начин на живот.

Общи условия

Активация на акаунт