Къща на село пред апартамент в града

• 8 467
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И пак не би трябвало да има значение, човек трябва да търси личният си мир и удовлетворение, дори 99%да са на обратното мнение. 🤷‍♀️

# 91
Разбира се, освен това за един човек градинарството може да е приятно хоби, а за друг неприятно задължение ¯\_(ツ)_/¯

# 92
  • София
В градината ми имам две рози, един божур и джоджен. Тоест всичко, което живее без мен. Ако питате дали зарязвам и окопавам - не.

Знам, че е клише, ама да кажа, искам да се прибера в дома си, да затворя външната врата, да си събуя обувките и толкова. Ни двор ми трябва, ни животни да гледам. Качествена храна има откъде да се купи.
Това е определение на съществуването ми, но в къща.

# 93
  • Пловдив
Аз пък изпитвам удоволствие да се ровя в пръстта, да гледам как растат лично засятите зеленчуци и да си набера и нарежа салатата от градината.
Та всеки с лудостите си. Simple Smile

# 94
  • София
Тъй, тъй, колко хора си превръщат балконите в градини, и цветни и зеленчукови. Хора разни,няма правила.

# 95
Здравейте, някой може ли да каже мнение за селата Мало и Голямо Бучино? Какъв е живота там, плюсове и минуси за работещите и пътуващите към София?

# 96
Звучи прекрасно, обаче живели ли сте на село? Когато приключите с домакинските задължения или приспите детето, какво мислите ще правите? В града е ясно, на дивана. На село работата никога не свършва. Дори да не отглеждат нищо,дворът да е раиграс, рози и цветенце пак си иска ръка да бутне(и пари) . На мъжа няма да може да разчитате, защото и той след като си свърши задълженията все нещо дребно ще ремонтира. За транспорта да не говорим, ако имате и двамата коли е ок, само дето те се чупят и искат поддръжка. Ще спестите едни 1000-2000 лева и веднага ще заминат по къщата за няма нищо. Труден е живота на село, има ли градина, детска кухня? Има ли къде да се разхождат с бебе? Едно паркче и за месец ще Ви омръзне.  Плюсовете да не ти тропа никой е безценно. Била съм по такива квартири, в България и по чужбина, това може да съсипе човек. То ако не можеш да се наспиш или да гледаш филм на спокойствие не е живот.
Минус магазините са далече, обаче дори да не гледате нищо, може да си купувате домашни био продукти от хората. Това за малко дете е голям плюс. Каква му е ползата на човек, да се уреди в града, а детето му накрая да се разболее от мръсен въздух и химия в храната? Не е задължително, естествено, но се случва. И като си помислим че здравето е най-важно, голям плюс е.
Лекари-също трябва да се помисли. Ако имате транспорт е все същото. В града по-добре няма да е в задръстванията да стигнете до лекари.
Ако стане някакъв глобален катаклизъм в градът сте много прецакани, на село по-големи шансове ще имате.
 В дългосрочен план е голям плюс, но първо ще потрошите много пари и нерви, ще се лишите от много неща. Ако устискате си заслужава.

# 97
На мъжа няма да може да разчитате, защото и той след като си свърши задълженията все нещо дребно ще ремонтира. За транспорта да не говорим, ако имате и двамата коли е ок, само дето те се чупят и искат поддръжка.
Какво те кара да мислиш, че нещата се чупят повече на село отколкото в града? Satisfied

# 98
Лошата инфраструктура и пътища? Simple Smile редовно по селски път и аз не бих си причинила, ако мога да го избегна.

# 99
Лошата инфраструктура и пътища? Simple Smile редовно по селски път и аз не бих си причинила, ако мога да го избегна.
В града вече няма дупки? Браво! Ама до скоро имаше.

# 100
Има навсякъде. Но напр. в едно село, пълно с живот и къщи, съм пътувала по супер, мега изровен път, какъвто другаде няма. За много хора очевидно е без значение. Аз само си го представям зимата и ... няма начин там да се заселя.

# 101
  • Русе
Какво те кара да мислиш, че нещата се чупят повече на село отколкото в града? Satisfied
  Повече са . Косачки,резачки , тримери, разни струйки. Безкрайно много са, и всички важни и всичките отказват баш когат трябват.

# 102
  • София
😂 😂 😂 В нашето село пътя е приличен колкото в сф... Селото от темата така като гледам е почти квартал на там който е града в близост....в смисъл, сигурно бистрица е по-далеч от сф 😁

# 103
На мъжа няма да може да разчитате, защото и той след като си свърши задълженията все нещо дребно ще ремонтира. За транспорта да не говорим, ако имате и двамата коли е ок, само дето те се чупят и искат поддръжка.
Живяла съм и в апартамент и в селска къща. Знам какво е. Е, ням айляк като в града. Работата никога не спира и з мъжа и за жената.

# 104
  • София
Ама на тях може да им е приятно и да искат и търсят точно това... И чак пък толкова никога да не спира работата, айде моля ти се, който както си го направи, според кефа си.

Общи условия

Активация на акаунт