Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 119
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Желязото не влияе на вит Д,а В12 влияе на желязото.Може да си пуснете железен профил и хемоглобин(ПКК).

# 616
Всеки втори човек е с дефицит на Д. Вит. В12 трябва да е над средата на границата, в норма само не значи добре.

# 617
Здравейте. От известно време работата ми е много напрегната и уморителна и ми се спи ужасно по цял ден. Колото и да съм спала предишната нощ, само да поседна за малко на дивана вкъщи и заспивам. Бихте ли ми препоръчали някаква комбинация от витамини и минерали?

# 618
При умора бих си изследвала желязо, феритин и ТЖСК.

# 619
  • София
Здравейте,  при тези резултати консултация с какъв специалист е най - добре да направя? Кардиолог, хематолог?
Витамин В12 - 233 pmol /145-569/
Фолиева -10,4 nmol /8.8 - 60.8/
Хомоцистеин - 12.2 umol /0 - 12/

# 620
Хематолог. Като се вдигнат Б12 и фолиевата, хомоцистеина трябва да се понижи.

# 621
  • София
Благодаря  Minnie.Mouse.

# 622
  • София
Едно образувание на челото ме изяде. Супер дребно но ме боцка и ми е некомфортно. Опитах да увелича и да го фокусирам на снимка, но много трудно. Изглежда сякаш стърчат малки бели косъмчета от него, но се съмнявам да са косми. Не знам какво е това чудо.....

Скрит текст:

# 623
С какво да намажа пресни пришки на краката? Все още имат течност и болят страшно.

# 624
С какво да намажа пресни пришки на краката? Все още имат течност и болят страшно.
Не знам ,но аз бих се пръснала с цикатридина.

# 625
  • София
Здравейте, мога ли да пусна за изследвания кръв и урина, докато съм в цикъл?

# 626
Урина - не.
За кръвни- зависи какво ще се изследва. Някои изследвания изискват да не сте в менструация.
Ако са тривиални като- пълна кръвна картина, захар, чернодробни - няма значение цикъла.

# 627
Здравейте, мога ли да пусна за изследвания кръв и урина, докато съм в цикъл?

За урина категорично не! За кръвни изследвания зависи какво ще се изследва, понякога е от значение

# 628
Аз съм пускала по спешност заради бъбречна криза изследване на урина докато съм била в цикъл, макар в по-слаб ден. Изследването беше по препоръка в Пирогов и си го разтълкуваха нормално.

# 629
Урина може да се даде с тампон, ако толкова се налага по време на цикъл.
Аз си слагам, когато давам стерилна урина, за да избегна смесване на секрети.

Общи условия

Активация на акаунт