Нашите кухни - тема 94

• 49 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Е колко пък да е тежка една пералня.
Мъжа да хване един приятел и ще я пренесат.
Иначе в лидъл чат-пат пускат ей такива колички, много са удобни

Ама то докато я качите на количката, ще я и занесете .. не вярвам кухнята да ви е на километри от входната врата..

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 09:55 от second

# 196
Моля, препоръчайте някакви приспособления за по-лесно придвижване на много тежка пералня от входа на апартамента до кухнята, така че да не се надраскат плочките на пода.
Двама мъже?
Иначе има ей такива джаджи... https://mr-bricolage.bg/komplekt-za-prenos-na-mebeli-kinzo-irpp/p/1009998

# 197
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моята кухня вече е без котлони и фурна. Като размери е мъничка, но нямам нужда от тези уреди активно защото ползвам кукър и фраер. На терасата имам една мини печка на Елдом с керамични котлони,но там готвя предимно супа и палачинки. На фурна правя сами баница и кекс. Принципно за резерва имам свободно стояща двойка керамика, която ми стои в долното чекмедже. Ползвам го зимата за да не излизам на терасата.

# 198
Моля, препоръчайте някакви приспособления за по-лесно придвижване на много тежка пералня от входа на апартамента до кухнята, така че да не се надраскат плочките на пода.

Парчета кече под всеки крак и после плъзгате. Ако нямате кече става и нагънат дебел вълнен плат и даже резени от картофи (но оставят мокри следи за забърсване). Но да са към 2 см дебели.

Иначе се продават и едни джаджи на колелца, ама не си струва за веднъж да купувате.

# 199
Алтернативно на кечето - големи картофи Laughing И не, не е майтап, а метод от миналия век (поне) - резнати големи картофи (да има плоско на него) се подпъхват под четирите крака (края) на тежкото нещо (гардероб най-често) и се плъзга. Като почти стигне до мястото, един по един картофите се махат и се добутва няколко сантима до точното място. Ето и ЧС е писала за картофите.
Този повдигач от линка - ползвали сме в къщи импровизиран лост от първи род ("Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост, и ще повдигна Земята!") за сваляне на врати или за повдигане на ъгъла на гардероб, за да се подпъхне картоф отдолу - някаква летва 3-4 см., върху нея дълга яка отвертка (или нещо подобно), леко подпъхната под тежкото и с крак се натиска другия край на отвертката (лоста). Laughing

# 200
Момичета, много ви благодаря за хубавите идеи за пералнята!
Страхотни сте!

:Flowers RoseFlowers TulipFlowers Four Leaf Clover

# 201
Здравейте, имам въпрос към тези, които имат плот компакт (12mm).
Каква ви е височината на долните шкафи?
Знам че стандартно са 72см + 10см цокъл, но това е при термоплот около 4см.
Ако се ползва компакт, дали трябва да са по високи?

И още един въпрос, каква гранитна мивка под плот бихте препоръчали за такъв плот?
Гледах на фат, лексгруп и тека, защото са по изгодни, но дали пасват добре (притеснява ме ръбчето между плота и мивката)?

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 10:56 от inna_12

# 202
  • Пловдив
Долните шкафове си ги правите толкова високи ,колкото ще са ви удобни като прибавяте цокъла и компакта .Ние с ММ сме високи и общата височина до плот е 95см .
  Няма значение каква марка е мивката .Плотът може да се реже по всякаква извивка .Нашият е леко заоблен в ъглите и приема формата на мивката ни ,която е Фат .

# 203
Аз правя 90 см висок и 90 см широк плот сега за кухнята. Искам да ми е удобно, с тия ниски малки шкафчета полудявам.

# 204
  • Пловдив
Плотът в предната кухня беше точно на 90 см от пода и постоянно ме болеше гърба и кръста - оказа се, че не ми е добре на височина, но това ми го казаха момчетата, които правиха сегашната ми кухня.
Питаха ме за височината ми, не знам какво мериха и струваха, но сегашният плот е на 93 см от пода и ми е идеален!
Пък после "размера нямал значение" Joy Ей ги - 3 см са само, но ми е супер удобно така

# 205
Ние сме с 94, идеално ни е.

Иначе конкретно при мивката при по-нисък плот има едно леко привеждане, съвсем незабележимо, което натоварва гърба.

# 206
И при нас сега е с по -висок плот 92-93 см  и е по-удобно.Първоначално усещах разликата,но вече не ми прави впечатление

# 207
Височината на работния плот трябва да се определя индивидуално и мнения тук не могат да бъдат от голяма полза.
Има няколко начина да се определи:
- Мерите разстоянието от лакътя (свивате ръката под 90гр.) до пода, ако носите постоянно някакви домашни чехли с тях, и мерите до пода. От тази височина вадите 15см.
- Вземате една дъска за гладене и любимата дъска за рязане и експериментирате.
- Височината на плота не трябва да надвишава (много ) нивото на тазовите кости.

В идеалния случай резултатите от трите метода съвпадат.

# 208
  • Sofia
Има ли някой наблюдение какво става с цените на материалите и какви оферти се дават за изработка на кухни в момента, спрямо преди 6, 12 месеца - към тези които са проучвали напоследък? Нормализираха ли се нещата?

# 209
  • София
Преди година не знам как е било, в момента имам оферта за кухня 2,40 м. за 6 хил. Това за материали, изработка и монтаж. Проекта си е мой, уредите съм закупил.

Общи условия

Активация на акаунт