ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 259
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Аз още не приемам магнезий, веднъж на нощ получавам схващане на стъпалото, коремът може би 3-4 пъти на ден, за кратко, го усещам стегнат и за сега, консултирано с АГ, ще изчакам.

Името го решихме минути след излизането от кабинета на ФМ, на която разбрахме пола. Няма да е кръстена на никого, никога не сме робували на тези стереотипи. Нямаме планове за 4 деца, за да угодим на всички баби и дядовци, да са ни живи и здрави, а и те нямат очаквания и претенции към нас. Всеки човек е индивидуална личност и не виждам каква стойност носи унаследяване на име, освен ако не е по някакви съображения по мъжка линия да се запази някаква емблематична родова фамилия… Имам едно хрумване (колкото и странно да звучи), да отида до софийската градска библиотека и да разгледам някой български именник, с което да затвърдим избора си. ☺

# 601
Някой случайно да има от късите клинове за бременни на HM? Чудя се дали да си поръчам...

# 602
И аз се интересувам като размер дали си отговарят

# 603
  • Замък сред облаците
Аз имам и още си ги нося даже. Взимам си размер М, а съм закръглена (74кг, 165см, толкова бях и бременна 9 месец).

# 604
Здравейте и от мен.Днес мина моята втора ФМ,нашият малък юнак,както каза АГ ми е добре💙,всичко е нормално за седмиците си тежи 330гр.шийката ми е 42мм и като цяло да
 се наслаждавам на бременноста си😃

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 23:27 от Сиси_89

# 605
И аз маркирам и тук - днес бях на трета ФМ, в 21+3 г.с. съм, бебка е супер - 478 гр., шийката ми е 47 мм. 

Аз от седмица насам съм с неконтролируем апетит на вечеря, слагам си сама ограничение кога да спра, защото след това ми се иска да легна (още ходя на работа вечер съм абсолютен нокаут) и трябва да лежа седнала поне 2-3 часа 😄

Вероятно ще става и по-зле, знам, че по-добре да се храним по-често и по малко, но не мога да се организирам с повече от 3 хранения на ден.

Поне съм само +3 кг., за сега.

Имате ли хитрини на тема хранене? Аз се опитвам да акцентирам на протеини и по-специално - яйца, хапвам и варива, авокадо, плодовете са ясни за сезона, но ограничаването на въглехидратите ми е трудно, а първият триместър го изкарах само на тях, риба също хич не ми се яде, а преди бременността обичах. Иска ми се да вляза в трети триместър в максимално добра форма откъм здравословни навици, но нямам много дисциплина. 🤷♀

# 606
Моето 6-то чувство е спряло да работи 😂
След междинен преглед разбрахме пола най-накрая.После ще видим на ФМ дали ще се потвърди аххаха..
Шийката се е затворила и всичко е 👌
Ще връзвам и аз 🎀 😃

# 607
Здравейте, аз да попитам някоя от вас правила ли сие Фетална морфология по здравна каса. От миналата година е въведена само една безплатна. Днес бях на преглед и ми таксуваха ехографа след като по план се пада безплатен, моят мъж се ядоса и ми взе разпечатка от НЗОК на всичко което се полага при бременност и съответно, което се покрива изцяло от НЗОК. Както и да е, не сме за парите, даже като цяло от передния месец реших да се следя като здравно осигурена, иначе си ходихме на часно, а то по зле. Да  знаете, че ЛЛ издава направление към АГ, а той пък друго напръвление за ФМ. Интересувайте се навреме, защо да се дават излишно пари след като си го покрива ЗК. Надявам се не ви отекчавам, но смятам, че е редно да се иформираме поне взаимно, тъй като явно лекарите не го правят или не напълно.
Иначе прегледа мина добре, бебчо беше много игрив, в 19 +0 г. с., 311гр., 16 см. 😊 Пола още е колеблив, АГ ни каза момиче, обаче ние видяхме друго между краката 😂 тя викаше, че било пъпната връв и не е много сигурна каво се крие реално там.

# 608
Merry, welcome to the club! 🌸🫶 И ние се бяхме настроили за момче и бяхме леко като гръмнати при новината, въпреки, че нямахме претенции, а по-скоро - уж работеща интуиция. Но сега ми е много хубаво, че ще е момиченце.

Вили, как може да си извадиш разпечатка от НЗОК за полагаемите услуги? Аз бях споделяла май в темата за моите перипетии с услугите по ЗК, ходила съм всичко на всичко 2 пъти (вече съм в 22 г.с.) и си плащам дори и потребителската такса, при второто посещение платих и ехографа (което е единственото, което се случва в лекарския кабинет, дори кръвното не си правеше труда да ми измери). Лекарката нищо не ми казваше за това какво ми се полага, нито какво ще платя, а на касата като питах какво плащам - ми казаха лаконично “прегледа” и ако имам претенции - да се върна до кабинета, където вече имаше друг пациент. Звънях на НЗОК да питам специално за ехографиите колко се полагат и те ми казаха 4 редовни + 2 при рискова бременност и 35+, т.е. аз имам уж общо 6. След консултация с лекарката - каза, че имам право само на 2 - първата и последната и аз се напрегнах и тези дни си взех направление за смяна на АГ по ЗК. За ФМ - не знам дали се полага по ЗК, може би другите момичета да споделят.

Цялата тази моя одисея със ЗК е с вметката, че се следя изцяло по пакет и в Частна клиника и просто исках да минавам контролни прегледи между основните в клиниката, като така и така ми вървят здравни осигуровки…

# 609
Аз ходя през 2 седмици при следящата и до сега не съм дала и една стотинка 🙄
ФМ си ги плащам, но за прегледите по ЖК -ниищичко..

# 610
Относно прегледите по ЗК, аз си плащам само таксата 2,90 лв. Ехографски прегледи се полагат 2 бр. до края на бременността, но моята лекарка каза, че тя това няма да го спазва, защото е крайно недостатъчно.
За ФМ не знаех, че се полага по ЗК, но така или иначе вече имам записан час на частно за втора фетална. Евентуално за третата, която е последна мога да попитам следящата ме лекарка.
Не знам за вас, но аз вече започнах да мисля за раждането от сега, въпреки че е много рано. Вие решили ли сте къде ще раждате?

# 611
Доколкото знам - бременните са освободени от потребителска такса изцяло. Отделно звъннах на НЗОК и ми препотвърдиха информацията от сайта им за броя ехографии (4+2).

Аз се следя в Надежда и - по всичко личи - вероятно и там ще раждам. Още не знам как само, оставила съм тази тема за следващия ми преглед края на месеца, като препоръки. Слаба съм, а бебка расте голяма и това не знам дали няма да е спънка за естествено.

# 612
Merry, welcome to the club! 🌸🫶 И ние се бяхме настроили за момче и бяхме леко като гръмнати при новината, въпреки, че нямахме претенции, а по-скоро - уж работеща интуиция. Но сега ми е много хубаво, че ще е момиченце.

Вили, как може да си извадиш разпечатка от НЗОК за полагаемите услуги? Аз бях споделяла май в темата за моите перипетии с услугите по ЗК, ходила съм всичко на всичко 2 пъти (вече съм в 22 г.с.) и си плащам дори и потребителската такса, при второто посещение платих и ехографа (което е единственото, което се случва в лекарския кабинет, дори кръвното не си правеше труда да ми измери). Лекарката нищо не ми казваше за това какво ми се полага, нито какво ще платя, а на касата като питах какво плащам - ми казаха лаконично “прегледа” и ако имам претенции - да се върна до кабинета, където вече имаше друг пациент. Звънях на НЗОК да питам специално за ехографиите колко се полагат и те ми казаха 4 редовни + 2 при рискова бременност и 35+, т.е. аз имам уж общо 6. След консултация с лекарката - каза, че имам право само на 2 - първата и последната и аз се напрегнах и тези дни си взех направление за смяна на АГ по ЗК. За ФМ - не знам дали се полага по ЗК, може би другите момичета да споделят.

Цялата тази моя одисея със ЗК е с вметката, че се следя изцяло по пакет и в Частна клиника и просто исках да минавам контролни прегледи между основните в клиниката, като така и така ми вървят здравни осигуровки…

Ами чесно моят мъж се обадил в ЗК и му казали, че на място можеда му разпечатат в стая 109 /за Варна го казвам/. Може да попиташ на информация, незнам ти откъде си, но би трябвало да важи навсякъде. И аз съм на 39 г. и да трябва да ползваме 6 бр. ехограф.

# 613
На мен ми отпадна ФМ, доктора отсъствал..Напрегнах се!
И викам на жената по телефона:Защо не се обадихте?, а тя:Ние не звъним на пациентите..Викам моляяяя, а тогава защо всеки път записвате телефон и направо затворих 😤
Сега запазих час при друг за Сряда..Нямам думи.Добре поне, че е в града и не съм пътувала.Тогава щях да ги избия 😁

# 614
  • Варна
За първи път чувам за потребителска такса ?? И предната и този път не съм плащала. Аз едно друго се чудя и без никакво заяждане го казвам. Вие не сте ли се интересували при какъв лекар се записвате и да го изговорете това в самото начало ? И какво ще рече ФМ от ЗК? Че то за нашия град Варна има няколко специалиста по ФМ дето се броят на едната ми ръка и са си платили те самите обученията най-вероятно, а не ЗК, че и да са безплатни . Ако говорите просто за преглед с ехограф там около седмиците на ФМ, това не е такова. Въобще няма логика някой да ви прави фетална морфология, ако не е специалист по такава.
За прегледите разбира се си търсете правата .

Общи условия

Активация на акаунт