Отговори
# 585
Алекс, Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Все така да е усмихнат Каан, щастлив с Бурджу и Ардъч, в любов и разбирателство да го отглеждат. Hands Pray

Изгледах интервюто със Сема. Винаги ми е било много любопитно да надникна в кухнята на сценаристите. Как се раждат героите им, как оживяват като реални хора чрез актьорите, които после ги пресъздават на екрана. Как постигат този синхрон между сценарист, режисьор и актьор, защото според мен и тримата трябва задължително да виждат с едни очи героя - както е описан на хартията, така да го почувства актьорът и така да се въплъти в образа, както режисьорът си го представя и след като операторът го заснеме - зрителите да усетят героя по възможно най - добрия начин. Сема обясни толкова добре, че си представих картината - тя е актьорът, който играе ролите на всички актьори докато се раждат изпод перото ѝ. Тя е и Джейлин, и Ългаз едновременно и преживява всички техни чувства, измислила е речника, който ползват, всяка черта от характерите им, вкусовете им.
Само тези сценаристи, които са и добри психолози, които се стремят да опознаят човешките души в  най - дълбоките им кътчета, успяват да родят незабравими образи.
И е много важно да знае целия път, който героят ще извърви от началото до края на сериала. Винаги си личи, когато някой сценарист стигне до 13-ти или 20 -ти епизод и после се чуди накъде да поеме. Защото предварително дотам е стигнал и после сякаш вдъхновението се е изгубило някъде по пътя.
За Дилек обаче не ѝ вярвам Joy, нарочно измисли епизодична любов за Ерен Joy И Гюлай ѝ го казва.
Пожелавам ѝ вдъхновението никога да не я напуска, все така с любов и разбиране да създава героите си и все така успешно да намира пътя към сърцата на зрителите!

На наградите "Жена на годината" на Harper's Bazaar тази вечер.

"Познаваме хора, които са влюбени в любовта си."

https://www.instagram.com/p/C0ohFQ3ottt/

Прилича ми на раздяла с Йекта Sad Дано ни заблуждават.

https://www.instagram.com/p/C0jhiTloTCO/

От Пънар

По средата на еп. 74 съм, но не ми допада идеята донорството да се представя по този психопатски начин. Изглежда ми обидно за близките на очакващите орган. Разбира се, че мъката и отчаянието им са нечовешки, но да се отнемат човешки животи, за да живеят други, е престъпление. Да, не всеки е готов да дари органи - той или близките му вместо него, когато е дошъл краят, и за да има каузата успех, трябва хората да научат за проблема по хуманен, милостив начин - въпреки безизходицата в която се намират вероятно хиляди хора. Още повече, че сърце не се трансплантира само според кръвна група и размер, много по - важен проблем е тъканната съвместимост, за да не бъде отхвърлен органът. Когато няма такава съвместимост с нито един пациент от списъка с чакащи, донорната банка в България дарява орган/и на европейски банки, където е получена такава съвместимост. Има и обратен процес на обмен, когато ние получаваме органи чрез тази обща система.

# 586
Честита радост на Каан и семейство Урганджъоулу...

Толкова беше щастлив и позитивен на видеото...Това много подхожда,но сега вече си е негово съвсем друго ще е.
Добре дошъл Ардъч

# 587
Не разбрах каква връзка има Кадир с това момиче. Бивше гадже на Чънар, бързо оздравя, прибраха го вкъщи, а Осман стои и гледа как ядат отровни пици. И как Кадир разбра, че са поръчали храна.

Йекта сигурно ще запише в завещанието си Джейлин като негова наследница. Sunglasses

# 588
  • Кърджали
Кадир не разбра че са поръчали храна. Кадир им прати храна. Каза на Осман че една от тези пици е с отрова, да я даде на момичето.
За момичето. Кадир каза че е избягала от негов приятел.  Вероятно е държана и използвана като бяла робиня, сещате се. Родила е наскоро, следите от побоища са и пресни, и стари, и много стари.
Осман набързо прати снимката, идиота, без да мисли. Добре поне че съвестта на Чънар проговори за секунда.
Момичето е било иначе стара любов на Чънар, Семейството я е познавало, били са заедно около 4 години. 
Серията беше много хубава, с темпо. С много усмивки, не помня скоро така да се бях смяла на серия.
Ефе и Тууче са много сладка двойка, Ефе тотално е сдал багажа, много е хлътнало момчето.
Ако някой навремето ми беше казал че така ще треперим за Йекта, щях да се смея... Ама хич не ми беше до смях.
Джейлин пое кантората докато Йекта се възстанови, после официално стават съдружници.
Джейлин пое случая на момичето. Официално няма право /тая песен я изпяха по-набързо с прокурора, вече знаеше че няма смисъл да спори с нея/. Затова официално Парла ще се води адвокат /Парла ще защитава бившето гадже на приятеля си. Макар че не разбирам и Парла защо се тръшна, Чънтар не е 12, ясно че ще е имал и бивши приятелки.
И Мерджан каза мама. Джейлин се перчеше на Прокурора, че е чула "моята мама"  от дъщеря си.

# 589
Алекс, благодаря за обясненията! Flowers Hibiscus
Нали Ългаз настоя Ерен да им гостува и спомена храна, затова реших, че са поръчали. А те не се учудиха, че някой я изпраща.
На Мерджан ѝ беше нужен шок, за да падне задръжката.
Тууче и Ефе са много сладки. И Пънар им се радва.

# 590
  • Кърджали
Помислиа ,че ОСман е бил поръчал пиците, затова не се учудиха. Учудиха се де, кога е успял толкова бързо.

# 591
Не зная как човек може да гледа, че детето му яде отрова и да мълчи. Всички отхапаха по веднъж, Осман още се чуди. Rage И пак май баламоса с нещо Айлин - бързо премина мъката ѝ по къщата.

# 592
  • Кърджали
Надявам се това гледане като теле в зеле да е много кратко и да ги спре.
Макар че е възможно и в никоя пица да няма отрова. Един вид като заплаха от страна на Кадир.
Осман и Чънар да вземат да разкажат всичко на прокурора.Те и без това са толкова прости, че Ългаз няма как да не повярва, че не са осъзнавали в какво се забъркват.
Осман излъга Айлин, че е мислил да купува по-голяма къща, но "добре, щом ти си искаш тази, ще си я върна. Може да съм малко на загуба, да се позатрудним с парите, но ще си я откупя обратно" И Айлин му повярва.

# 593
Алекс, "Осман и Чънар да вземат да разкажат всичко на прокурора.Те и без това са толкова прости, че Ългаз няма как да не повярва, че не са осъзнавали в какво се забъркват". Hands Clap

Не спирам да се смея Joy

Лошото е, че Йекта е инициаторът. И тримата ще трябва да помагат Кадир да падне в капана, защото с прането на пари ще имат големи главоболия. Кадир засне всичко след убийството на Джан.

# 594
  • Кърджали
Йекта че е и инициатор, инициатор е (и само това ще ги спаси от истинския гняв на прокурора и адвокатката). Но оплетоха всичко от своята глупост, Йекта колко пъти предупреждаваше Осман да внимава с Джан, ама нашия зет само "А, Джан ли, той е душа човек бе". И в резултат - ето... Йекта им беше казал да устоят на заплахите и да отказват по-нататъшна работа с Кадир, но те подадоха при първата заплаха (добре, разбирам, да те заплашат със семейството ти не е лесно). Чънар пък кой го кани да се бута сам между шамарите...

Рейтинга

# 595
Осман е страхливец и слабохарактерен - това надделя пред предупрежденията на Йекта и пред съблазните на Джан.
А Чънар реши да забогатеее, защото разбра, че Парла обръща внимание на мъже, които не са от неговата черга. И тя като майка си - новоизлюпено парвеню. Снизходителното ѝ отношение веднага изчезна щом Чънар я покани в скъп ресторант.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 16:38 от LU4IQ

# 596
Чисто маркетингово мислене - възможно ли е пицата, която поръчаха да е дошла толкова бързо?! И всъщност отровната пица още да не е дошла? И да рекламират фирма за доставки на храна. Но сигурна съм, че Осман ще ги спре, все пак и детето му се храни.
Не, не е възможно. Сега гледах момента - не бяха поръчали още пица.

# 597
В галерията, която Пънар е публикувала, четвъртото е клипче - тази кукла, дубльор на Мерджан за какво ли са я ползвали?

https://www.instagram.com/p/C0uFl86sppL/

Каналът на "Присъда" в ютуб достигна 1 милиард гледания. Най-гледаното видео е първият епизод от сериала - със 17 милиона гледания.

# 598
  • Кърджали
Лучия, за сцената в която Ългаз измъква Мерджан през прозореца с крана.
Беше доста високо, времето много ветровито, но основно заради височината предполагам не са искали да дали на Каан куклата, а нашата кукличка останала в безопасност

# 599
Алекс, Flowers Hibiscus
Изобщо не се сетих, притесних се да не ни пратят пак в болница Sad

Общи условия

Активация на акаунт