Отношения след неуспешна бременност, дайте ми съвет

• 7 166
  • 150
  •   1
Отговори
# 75
Значи в някои случаи и Господ да слезе, не може да помогне..

# 76
Сага, да ти кажа - първият ти аборт може да е бил грешка, а може и да не е. Голяма глупост сте направили, че изобщо сте допуснали забременяване, без да сте житейски, емоционално и донякъде финансово стабилни. И не си виновна само ти за това. Той също има вина, и то не малка, даже по-голяма от твоята, защото той е бил по-зрелият. Така че следващият път, като подхване темата отново и те обвини за пореден път, му кажи, че и той носи отговорност за всичко това. Тръгнал на 19-годишно момиче бебе да прави.
Второ - тялото ти не е инкубатор, не го третирай като такъв и заяви на партньора ти и той да не го прави. Дай му почивка на този организъм. Кажи на мъжа ти, че сексът и приказките (в които той участва) са много лесни. Трудно е да прояви разбиране и уважение. Ти какво му обичаш на такъв човек?
Трето - и двамате сте още млади, имате много време, 28 години не са напреднала възраст, за твоите 21 да не говорим. Той отново не мисли за това, нали? Мисли само за неговите си години. Ама за твоите? Още веднъж питам - какво му харесваш на такъв човек? Отварям скоба - ето тук се проявава специфичният манталитет, разбираш ли? Не е цветът на кожата. Светоусещането е.
Четвърто - детето ви е станало фикс идея и това много ви пречи, повярвай ми. Ако спрете да се фиксирате толкова върху това, да го мислите и дълбаете толкова, ще се успокоите и нещата ще се случат, когато му дойде времето. А пък и животът може да бъде хубав и да има смисъл и без деца. А може и да направите най-благородното нещо - да осиновите.
Пето - ако още веднъж те нарече "ялова" - вратата. Дали той или ти ще минете през нея, няма значение, важното е да си кажете чао и да си дадете възможност да срещнете нови хора и нова любов.

# 77
На 21, вместо да отиде с връстници на студентска бригада в Щатите, това момиче ходи да изследва НК клетки и е няколко години вече в съжителство с мъж от друг етнос, който работи очевидно за малко пари и спестява от цигари, за да даде на нея.
Вместо това момиче да учи език примерно и да развива, да се среща с хора, тя реве в квартирата, че не може едно дете да износи, че сестра ѝ и родителите ѝ не са читави, щом не одобряват принца на мечтите ѝ.
Баща ми казваше, по повод моят първи мъж: "затова ли потроших толкова пари по тебе, да ми доведеш този за зет". Ама и аз тогава, малка и глупава, сакън, той ще е. Отне ми години, за да разбера колко прави са били родителите и приятелите ми, прогледнах по трудния начин.
Авторке, защо Бог не ви дава деца? За да те накаже или за да те предпази? А може би някъде из бъдещето ти е писан друг мъж, образован, зъболекар примерно, с когото да живееш нормално и да имате две деца? И татко ти ще се радва, вместо да се чуди защо ви е дете с манго, щом "ще го обречете на глад".

# 78
Големия въпрос не е , че е циганин . Въпроса е защо опитвате през 1 - 2 месеца за бебе и то след аборт. Нормалните хора изчакват поне 6 месеца . Ти направо си се съсипала кво няма да ти е тежко . Даваш ли си сметка, че си рискуваш здравето ? И един човек ако наистина те обича и иска да бъде с теб пари за такива неща няма да жали , даже ще ходи с теб и ще ти държи ръката . Ще те подкрепя . Започни да мислиш малко с главата. Щом и двамата искате дете защо се влияете от останалите ? Независимо колко го обичаш си взимай парцалите и си тръгвай след такива думи . Ще боли , но ще се съвземеш и друга любов ще срещнеш и ще забравиш за тази . Просто не бързай !!!

# 79
Аз вярвам, че ако има репродуктивен проблем, той може да се коригира. Млада си, цялото време е пред теб. Дай си време. Изследвала ли си кръвна група - ако е отрицателен резус фактор може след първия аборт да е станало нещо и оттам организмът да отхвърля следващите бременностти. Просто правя предположение, консултирай се със специалист и вярвам, че един ден ще си имаш детенце от човек, който те цени. По въпроса за отношенията с въпросния индивид - тези негови изказвания са безкрайно груби, от това боли най-много. Нямаш бъдеще с този човек, а с някой, който ще те цени. Приеми, че колкото и да боли от всичко преживяно, е възможно всичко това да е било за твое добро. Какво бъдеще имаш с човек, който е неуважителен, живеете на ръба на мизерията. Повярвай ми, дори да му родиш дете, понякога след раждането мъжете стават още по-неуважителни към жените си. Така че според мен ще се спасиш, ако си тръгнеш. И приеми, че всичко, което е станало, може би се е случило с причина, за да те предпази от едно неясно бъдеще с човек, който те третира зле. Ти не си инкубатор, ти си жена и трябва да пазиш и цениш тялото си. След аборт се чака поне 6 месеца, за да се възстановиш.

# 80
Като семейство, което се борим с репр проблеми, ти казвам- с една заплата няма да стане нищо. Нужни са хиляди, даже и детски хиляди за процедури. Нужен е и стабилен мъж, самата дума, с която те обижда- “ялова”, показва какъв е капацитет твоя мъж, той не става, не е читав. С две думи- нищо хубаво не те чака.

# 81
До 40 г колко деца може да народиш . Пък той тръгнал да реве , че няма дете , вместо да се радвате на безгрижен живот още . Все едно последния влак гони . Пък като се роди детето ще му дойде в повече и ще се чуди защо му е трябвало толкова млад да става баща . Има време за всичко .

# 82
Проблема е, че тя няма къде да се върне. Изпокарала се е с техните и предпочита да страда пред това да поиска прошка, защото знае, че за да й простят техните тя тоя трябва да го разкара.
Типично по детски тропа с краче и казва: "Няма пък! Лошите мама и тати не ми оставиха апартамента защото им довлякох зет от малцинствата. Няма пък да им се извиня. Няма пък!".
Ще им накривиш шапката като им правиш фасони. На себе си вредиш.

# 83
Според мен ако разкара мъжа и се върне при техните, ще я приемат обратно.

# 84
Според мен ако разкара мъжа и се върне при техните, ще я приемат обратно.

Разбира се, че ще й простят, но тя първо трябва да го разкара - а тя точно това не ще, защото ще трябва да признае пред родителите си, че са били прави.

# 85
Е, ако разкара този, с друг ще трябва и тя да работи, не да прави схеми за бременности и 20 лв.

# 86
  • София
Колкото и да си пишем, тя е млада и е нормално да се бунтува срещу родители.
Да ви кажа честно, на млади години моите родители и по-скоро майка ми се държаха... не точно като нейните, обаче ту така, ту иначе. Тя ме убеждаваше да не правя аборт нераждала, защото после може да не мога да зачена.
И след като се роди дъщеря ми, започна: Вие нищо не знаете, не разбирате, само аз се грижа адекватно за това дете. Явно очакваше хем да съм омъжена, хем постоянно да се карам с ММ, но сакън да не се развеждам.

# 87
  • София
Сетих се, че не дадох съвет. Съветвам те една година пълна почивка от идеята за забременяване. През това време изследвания за съвместимост. И ти си намери работа.

# 88
Значи ти не работиш, той работи за малко пари и сте на квартира. Какво ще се случи ако ви се роди бебе. Бебенцата не се гледат само с много любов. Сигурно ще те завърти и да не го припознава, че да може да взимаш някой лев помощи. Типично. Ако родиш секцио сигурно пак ще те изкара, че не си достатъчно жена. Ако стане така, че не можеш да кърмиш, сигурно пак ще ти мърмори, че не ставаш.
Нуждите на детето се увеличават с времето, ами ако се разболее. Едно 80-100лв направо се изправят с влизането в аптеката. Тогава какво ще правите?
Или тези неща не са важни. Важното е бебенца да има, като приятелите.
Вие сега едвам свързвате двата края, пък какво остава с едно бебе.
Поработи 1г, че поне майчинство да взимаш някакво. И спри да забременяваш през месец...
Дори и да не го оставиш, този хубостник му постави ултиматум да спре да те тормози за миналото.

# 89
Той я издържа. Тя не работи. Абортите тя нарочно ги прави. Накрая пак той виновен. Егати капацитета.

Общи условия

Активация на акаунт