На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 26 235
  • 806
  •   1
Отговори

Кои сме ние:

Felita - 27.05
EL* - 02.06
Mimss10 - 02.06
Змейчо - 03.06
LoVe_DoGs - 04.06
Змейчо - 04.06
Linaexp - 06.06
ElysiaN_Sunshine - 06.06  
Sal.fet.ka - 11.06
Венета2020 - 13.06
Gamzenyz - 14.06
Mel_ - 15.06
Lilleina - 15.06
GULSELI - 16.06
Rubitooo - 18.06
Krassini - 18.06
Dobrana - 18.06
Dzhe - 21.06
Rarina - 22.06
ancho66 - 23.06
Потребител11 - 26.06
Eksi - 20.06
Eunoia - 29.06  
MonicaGeller [/b]

Полезни линкове и информация:

Изчисляване на прогнозен размер на парично обезщетение при бременност и раждане

Отпускане на еднократна помощ при раждане на живо дете
Отпуск по бащинство
Майчинството счетоводно
Изследвания по здравна каса
Референтни стойности при бременност

Вместо запис, може да споделите дали ще четете някаква литература за бременността, грижите за новороденото или детското развитие.
[/b]

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 23:36 от Eunoia

# 1
Eunoia, благодаря за новата тема! Да е пълна само с добри новини!
Аз за момента чета "Какво те чака, когато чакаш дете".

# 2
Благодаря за новата тема, Eunoia.  В момента не чета нищо, но ще видим занапред. С предната бременност нв се разбрахме с кърменето.  Сега може да прочета книгата на Хедра.

# 3
Темичката е страхотна! Хайде на късмет да ни е и да пъчим гордо коремчетата😊😊😊

# 4
Благодарим за хубавата темичка!
Аз съм се разпиляла малко в литературата, още търся своето четиво. Започнах с "Какво трябва да знаем за бебето. Наръчник на бъдещата майка" Отегчих се на средата, но има полезни неща за бг действителността откъм документация, болнични, майчинство, така че ще си я дочета. Една приятелка ми даде Д-р Спок "Най-важното за бременността", и там съм до някъде, малко са остарели някои неща и нормално, книгата е на 50 години сигурно. В Сторител слушам "Изкуството да бъдеш родител", тя ми е интересна. Набелязала съм си  и тази на Хедра. Ще следя какво четете и останалите, за да черпя идеи Simple Smile

# 5
Хайде и аз в новата тема Heart Eyes
Във вторник бях на ФМ и БХС при д-р Славяна Галева в Шейново. Всичко се развива добре, иииии ще имаме момченце Blue Heart . Много съм доволна от прегледа, д-р Галева е изключително подробна, внимателна и обяснява много спокойно. Отговаря на всички въороси. В същия кабинет, медицинската сестра ми взе кръв за БХС и след няма и два дни, резултатът беше готов, като го проверих в сайта на НГЛ. Писах на д-р Галева и тя веднага ми се обади, за да ми каже, че всичко е наред. Сега съм по-спокойна. Много ме напрягаше това изследване. Ето, че мина и сега с радост си чакам ФМ в 20 г.с.
Терминът ми е променен и сега се записвам за 18.06. Според цикъла беше 27.06.
За жалост, заради риск от прееклампсия, превантивно се налага да пия аспирин до 36 г.с. Sad Също така, много се радвах, че спирам Утрогестана, който дори и не знам за какво го прилагах, но след като казах, че имам конизация на шийката на матката, д-р Галева препоръча да го слагам вечер до 36 г.с. Също така на следващата ФМ, ще ми измери шийката задължително.
И накрая, да се похваля с нещо много хубаво и вълнуващо - вече постоянно усещам движението на бебчето. Голям дивак ще е май. Joy . Имам си и клип от ФМ, на който виждам какви ги върши Joy . Забелязвам, че много се възмущава, като легна наляво. Веднага започва да ръчка. Също и ако седна по-свита напред. При втората бременност усетих движенията към 15-16 г.с. А сега дори по-рано. Толкова е вълнуващо, сякаш ми е за първи път.Blush

# 6
Хайде и аз в новата тема Heart Eyes
Във вторник бях на ФМ и БХС при д-р Славяна Галева в Шейново. Всичко се развива добре, иииии ще имаме момченце Blue Heart . Много съм доволна от прегледа, д-р Галева е изключително подробна, внимателна и обяснява много спокойно. Отговаря на всички въороси. В същия кабинет, медицинската сестра ми взе кръв за БХС и след няма и два дни, резултатът беше готов, като го проверих в сайта на НГЛ. Писах на д-р Галева и тя веднага ми се обади, за да ми каже, че всичко е наред. Сега съм по-спокойна. Много ме напрягаше това изследване. Ето, че мина и сега с радост си чакам ФМ в 20 г.с.
Терминът ми е променен и сега се записвам за 18.06. Според цикъла беше 27.06.
За жалост, заради риск от прееклампсия, превантивно се налага да пия аспирин до 36 г.с. Sad Също така, много се радвах, че спирам Утрогестана, който дори и не знам за какво го прилагах, но след като казах, че имам конизация на шийката на матката, д-р Галева препоръча да го слагам вечер до 36 г.с. Също така на следващата ФМ, ще ми измери шийката задължително.
И накрая, да се похваля с нещо много хубаво и вълнуващо - вече постоянно усещам движението на бебчето. Голям дивак ще е май. Joy . Имам си и клип от ФМ, на който виждам какви ги върши Joy . Забелязвам, че много се възмущава, като легна наляво. Веднага започва да ръчка. Също и ако седна по-свита напред. При втората бременност усетих движенията към 15-16 г.с. А сега дори по-рано. Толкова е вълнуващо, сякаш ми е за първи път.Blush
Krassini удобно ли е да попитам отдавна ли беше тази конизация и поради каква причина ти препоръчват утрогестана?Защото аз съм след скорошна конизация и се притеснявам ,а за утрогестана не са ми препоръчали

# 7
Rubitooo, да разбира се, че е удобно, нали затова е групата, да споделяме и обменяме опит Hug . Конизация ми е правена 2017 г. и в епикризата ми пише, че е категория CIN I. Д-р Галева ме предупреди, на всеки преглед да споменавам, че ми е правена такава операция. Доколкото разбрах, трябва да продължа с Утрогестана, защото в моя случай е изрязана тъкан от шийката, което носи някакъв риск от преждевременно раждане. При мен конизацията се наложи, защото имах доста голяма раничка, на гадно място и нямаше как да мине само с горене. Операцията беше с пълна упойка.

# 8
Rubitooo, да разбира се, че е удобно, нали затова е групата, да споделяме и обменяме опит Hug . Конизация ми е правена 2017 г. и в епикризата ми пише, че е категория CIN I. Д-р Галева ме предупреди, на всеки преглед да споменавам, че ми е правена такава операция. Доколкото разбрах, трябва да продължа с Утрогестана, защото в моя случай е изрязана тъкан от шийката, което носи някакъв риск от преждевременно раждане. При мен конизацията се наложи, защото имах доста голяма раничка, на гадно място и нямаше как да мине само с горене. Операцията беше с пълна упойка.

моята беше тази година юни месец  CIN 2/3  и все още самата шийка зараства но за утрогестана Др които ме следи не ми е споменал.Случайно бях на преглед при др Др който ме посъветва за утрогестана,но някак си не и се доверих защото е с по малко опит ,пък др  Др уж е със по дългогодишен ,но пък е мн претоварена и сега се замислих дали е пропуск или въпрос на гледна точка.Иначе и моята беше със пълна упойка ,доколкото разбрах размер на конуса е 0.7мм при др Христов.Ти при кой Др прави конизация?

# 9

моята беше тази година юни месец  CIN 2/3  и все още самата шийка зараства но за утрогестана Др които ме следи не ми е споменал.Случайно бях на преглед при др Др който ме посъветва за утрогестана,но някак си не и се доверих защото е с по малко опит ,пък др  Др уж е със по дългогодишен ,но пък е мн претоварена и сега се замислих дали е пропуск или въпрос на гледна точка.Иначе и моята беше със пълна упойка ,доколкото разбрах размер на конуса е 0.7мм при др Христов.Ти при кой Др прави конизация?
Щом си следваща категория - 2/3, трябва добре да го обсъдите с наблюдаващия генеколог. Още повече, че операцията ти е скорошна. Честно казано, аз също сега научих /от д-р Галева/, че след такава интервенция е добре да се прилага за по-дълго Утрогестан. Тя дори каза, че ще се чуе с моята следяща АГ, защото те се познават. Доверявам се въпреки, че ми е страшно неприятно да продължавам да го слагам вагинално... Но хубавото поне е, че ще е само вечер по две глобули, т.е. 200 мг/дневно. Преди слагах сутрин и вечер по 100.
А относно конизацията, правена ми е в Онкологията, ама доктора беше Красимир някой си. Не помня фамилията. Трябва да видя в епикризата. Беше грубиян, това добре си спомням Joy
П.п. с теб май сме с един и същ термин Blush

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 16:09 от Krassini

# 10

моята беше тази година юни месец  CIN 2/3  и все още самата шийка зараства но за утрогестана Др които ме следи не ми е споменал.Случайно бях на преглед при др Др който ме посъветва за утрогестана,но някак си не и се доверих защото е с по малко опит ,пък др  Др уж е със по дългогодишен ,но пък е мн претоварена и сега се замислих дали е пропуск или въпрос на гледна точка.Иначе и моята беше със пълна упойка ,доколкото разбрах размер на конуса е 0.7мм при др Христов.Ти при кой Др прави конизация?
Щом си следваща категория - 2/3, трябва добре да го обсъдите с наблюдаващия генеколог. Още повече, че операцията ти е скорошна. Честно казано, аз също сега научих /от д-р Галева/, че след такава интервенция е добре да се прилага за по-дълго Утрогестан. Тя дори каза, че ще се чуе с моята следяща АГ, защото те се познават. Доверявам се въпреки, че ми е страшно неприятно да продължавам да го слагам вагинално... Но хубавото поне е, че ще е само вечер по две глобили, т.е. 200 мг/дневно. Преди слагах сутрин и вечер по 100.
Ами тя знае,конизацията  я правих в болница Надежда при д-р Христов,но тъй като той не следи бременност се записах на Жк пак във Надежда.Със идеята ,че ако има нещо ще се реагира по-бързо с допитване до Др Христов и документи и изследвания да са на едно място.Честно казано от началото на бременноста съм много стресиране и постоянно се чудя дали направих правилния избор и дали да не се преместя някъде където ще ми обърнат повече внимание ,но дори нз къде да се пренасоча да могат да реагират адекватно с моя слуай…

# 11
Rubitooo, като за начало, недей да се притесняваш и стресираш. Просто настоявай да обсъдите подробно случая, евентуални рискове и превенция. Аз имам и една хистероскопия на миомен възел, правена отново в Шейново, и в системата излезе подробна информация. Но за конизацията, ако не бях казала, нямаше как докторката да знае. Дори, като ме попита коя категория CIN съм била, не можах да отговоря, защото изобщо не помнех. После, като се прибрах и си видях епикризата ѝ казах.
При теб е хубаво, че всичко е в базата данни на същата болница и докторите са в комуникация. Но пък, ако нещо те притеснява и мислиш, че не те следят както трябва, винаги може да потърсиш друго място.
И на мен в началото ми беше много трудно къде да се насоча за ЖК. Ама то всички сме така.

# 12
Здравейте!
Да се включа и аз в новата темичка.
Моят термин е за 26.06.
Мина и моята фетална морфология, всичко е наред с бебече.
Аз ходих при Стоилов в град Добрич. С първата бременност пак там ходих и бях доволна, а сега малко претупа сякаш нещата. Той си ми каза, че няма часове и ги беше записал през половин час. Накрая ми подхвърли, че ще бъде момиче бебето. На следващия ден ме прегледа и следящата ми АГ и според нея е момче, моето усещане също е такова, та ще видим. На 07.01 ми е следващия преглед и ще съм в 16 седмица, тогава би следвало да се вижда ясно предполагам.

# 13
Здравейте!
Да се включа и аз в новата темичка.
Моят термин е за 26.06.
Мина и моята фетална морфология, всичко е наред с бебече.
Аз ходих при Стоилов в град Добрич. С първата бременност пак там ходих и бях доволна, а сега малко претупа сякаш нещата. Той си ми каза, че няма часове и ги беше записал през половин час. Накрая ми подхвърли, че ще бъде момиче бебето. На следващия ден ме прегледа и следящата ми АГ и според нея е момче, моето усещане също е такова, та ще видим. На 07.01 ми е следващия преглед и ще съм в 16 седмица, тогава би следвало да се вижда ясно предполагам.
Аз за пола се доверявам на 100% на Стоилов. Досега не съм чувала да е сгрешил пола на някого. С първата бременност ходих при него и бях доволна. Сега ходих на първа ФМ при д-р Желязкова,  но втората ФМ ще ида пак при д-р Стоилов.

# 14
Здравейте =)
И аз благодаря за темичката!
На мен ми е първа бременност и много се вълнувам и за самото раждане - иска ми се да не бъде толкова страшно, колкото вдъхновяващо 😊 В момента чета книгата на Олга Дукат - Раждане с любов. Тя е акушерка и тъй като и аз ще разчитам главно на акушерки реших, че е много подходяща и досега доста ми допада. Единствено не ми хареса, че дава съвети за храненето в грамаж, без да се има предвид ръст и тегло на майката т.е. на сляпо, но очевидно тези неща лесно се пренебрегват. В книгата има много полезни неща за естественото раждане и ми е доста интересна. След това планирам и аз да прочета "Всичко за кърменето" на Хедра и съм си набелязала и "Hold onto your kids" на Gabor Maté и "The whole brain child" на doctor Daniel Siegel. Пък ще видим до къде ще стигнем.. 😁

Общи условия

Активация на акаунт