На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 055
  • 804
  •   1
Отговори
# 45
Аз също бях с отлепване и моята лекарка вече ми разреши да правя някакви много леки упражнения и стречинг, без нищо тежко и натоварващо коремните мускули. И аз съм с ниска плацента.
Започнах да гледам ето този канал: https://youtu.be/gqZlP6zW9hY?si=9AANbWdpGiyWLXhE
Тествала съм само стречинга, който е 10 минути, още не съм правила пилатес и йога.
Мисля да подходя предпазливо, защото все пак няколко месеца почти се бях сляла с дивана и мускулите са ми атрофирали 😃

# 46
Аз също бях с отлепване и моята лекарка вече ми разреши да правя някакви много леки упражнения и стречинг, без нищо тежко и натоварващо коремните мускули. И аз съм с ниска плацента.
Започнах да гледам ето този канал: https://youtu.be/gqZlP6zW9hY?si=9AANbWdpGiyWLXhE
Тествала съм само стречинга, който е 10 минути, още не съм правила пилатес и йога.
Мисля да подходя предпазливо, защото все пак няколко месеца почти се бях сляла с дивана и мускулите са ми атрофирали 😃

Радвам се, че всичко е наред вече и при теб.
Благодаря за споделения канал. Ще разгледам Simple Smile

# 47
Да се включа и аз.
Точно вчера/днес си мислех да питам с какво се мажете. Излезе ми реклама, че в аптеки Витания има намаление на това олио на Uriage Bariederm Cica ( https://www.uriage.com/BG/bg/продукти/bariederm-cica ) и е с 50% надолу. Пише, че е точно за бременни и против появата на стрии. Веднага го поръчах и дойде. Мазничко е, с него мажа главно коремчето и хълбоците, останалата част от тялото продължавам с бебешкото лилаво олио на Johnson's и ми е добре.
Това със серума май не е лоша идея, Rarina на skin 1004 ли използваш Centella-та? Имах за лицето и не беше зле, но не и лау? А ХК коя марка ?
Edit Да вмъкна понеже мажа и гърдите си: майка ми ми каза че след някой друг месец трябвало да се търкат аеролите с кисе (или нещо от сорта) за да загрубее кожата. Така по време на кърмене, нямало да се разраняват и помага да не се образуват запушвания и т.н. Някой чувал ли е подобно нещо? Предполагам, се правят масажи и компреси.

По темата с дрехите, миналата седмица бях изпаднала в страшна мъка. Ходих до няколко мола, но дрехи за бременни няма. Прекарах сигурно 1 час в H&M, там има някакви клинове за тренировка/свободно време (не за бременни), които са доста дълбоки. Обаче, ако един модел клин М ме стяга, то Л ми е голямо, то на друг модел пък М ми е огромен. С много мъки успях да се сдобия с две долнища приятна материя, които стават и за пред хора. И най-добрата ми придобивка от родния град се оказа от т.нар. китайски магазин - намерих си хубав рипсен, подплатен памучен клин с дълбока талия и взех направо три. На етикета пише, че са турски. Супер удобни и май ще пращам майка ми за още по-натам Grinning
В LC Waikiki нищо не намерих, в Синсея нещо не ми харесват техните дрехи за възрастни. Гледам в онлайн сайтовете клиновете по 40-50лв, някак не ми се дават пък и при положение, че в магазина не мога да си уцеля номера...

За книги още съм в чуденка какво да си взема. Мисля да се допитам до приятелки, които вече имат деца и ще видя какво ще препоръчат.

И последно имам въпрос - как сте с коремчетата? Аз доста се притесних защото буквално за една седмица порасна доста изведнъж, както и кг-те ми. Знам, че бебето расте и е нормално, обаче се притесних с всички тези охранвания по Коледа Grinning

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 01:52 от MonicaGeller

# 48
Гърдите и зърната не се мажат, търкат и нищо не им се прави! Това е пълна простотия, да не говорим че стимулиране на зърната може да доведе до контракции.
Относно въпроси за кърмене най-добре  се информирайте от консултанти, тъй като сред хората все още битуват доста митове.

# 49
Оставям видеото за комбинацията от продукти против стрии - https://vm.tiktok.com/ZNewH7Nxm/

MonicaGeller, точно - Centella на skin1004, сама по себе си не се усеща хидратираща, но я спрягат, че подпомага синтеза на нов колаген.
ХК отгоре слагам на hada labо tokyo, но мисля всяка е ок.  
Мерси, че сподели за олиото на Uriage! Още днес си го взимам, че нали всичко ‘cica’ е препоръчително за нас в момента и ми се струва, че ще е по-благодатно от само растителни масла.

Една приятелка се маза само с масло от щраусова мас, но в по-комерсиална и приятно ухаеща формула, няма една стрия. Но го отдавам и на ген при нея, аз имам малко стрии от растеж в пубертета, та затова взимам повечко мерки. Дано има ефект.

# 50
Здравейте:) Отностно дрехите за бременни,аз си поръчах от H&M 2 чифта дънки М И Л (за пред хора😅)Иначе посетих и аз китайския мол намерих си плетени комплектчета  които са доста меки не стягат и клин.Даже съжалих,че не съм се сетила по-рано😅Получих няколко книги като коледен подарък,засега чета само една и е мн забавна😀Другите са за по-късен етап според мен
Нестандартен наръчник за Неперфектни родители -тази е забавна
Моето бебе от 1до 3 г-Ан Бакюс
Вашето бебе седмица по седмица -Симон Кейв /д-р Каролайн Фъртъламаня

# 51
  • Пловдив
Здравейте, с голяямо закъснение влизам и аз при вас. Терминът ми е 17.06 😌 и очакваме момченце. Втора бременност ми е, определено се различава от първата.
Все още не чета нищо относно бременността и детето, тъй като с първото дете доста литература съм обърнала, но ми подариха Петте най-важни нужди на децата в наши дни на Лиз Бурбо и смятам да я започвам веднага щом приключа с започнатата до сега книга.
Мажа се от време на време като се сетя с олиото на био гая, но и защото си махах бенки на корема точно като разбрах, че съм бременна и си имам пресни белези, които се надявам да успея да залича. Стриите, мисля че са до ген и с мажене или без не може да се избяга.
MonicaGeller аз също съм чувала за търкането на гърдите, но моите толкова много ме боляха с предната бременност, че просто нямаше как да ги докосна камо ли да ги търкам с нещо. Боли си при кърмене първия месец, но след това болката отминава и е приятно занимание.

# 52
Да се включа и аз.
Точно вчера/днес си мислех да питам с какво се мажете. Излезе ми реклама, че в аптеки Витания има намаление на това олио на Uriage Bariederm Cica ( https://www.uriage.com/BG/bg/продукти/bariederm-cica ) и е с 50% надолу. Пише, че е точно за бременни и против появата на стрии. Веднага го поръчах и дойде. Мазничко е, с него мажа главно коремчето и хълбоците, останалата част от тялото продължавам с бебешкото лилаво олио на Johnson's и ми е добре.
Това със серума май не е лоша идея, Rarina на skin 1004 ли използваш Centella-та? Имах за лицето и не беше зле, но не и лау? А ХК коя марка ?
Edit Да вмъкна понеже мажа и гърдите си: майка ми ми каза че след някой друг месец трябвало да се търкат аеролите с кисе (или нещо от сорта) за да загрубее кожата. Така по време на кърмене, нямало да се разраняват и помага да не се образуват запушвания и т.н. Някой чувал ли е подобно нещо? Предполагам, се правят масажи и компреси.

По темата с дрехите, миналата седмица бях изпаднала в страшна мъка. Ходих до няколко мола, но дрехи за бременни няма. Прекарах сигурно 1 час в H&M, там има някакви клинове за тренировка/свободно време (не за бременни), които са доста дълбоки. Обаче, ако един модел клин М ме стяга, то Л ми е голямо, то на друг модел пък М ми е огромен. С много мъки успях да се сдобия с две долнища приятна материя, които стават и за пред хора. И най-добрата ми придобивка от родния град се оказа от т.нар. китайски магазин - намерих си хубав рипсен, подплатен памучен клин с дълбока талия и взех направо три. На етикета пише, че са турски. Супер удобни и май ще пращам майка ми за още по-натам Grinning
В LC Waikiki нищо не намерих, в Синсея нещо не ми харесват техните дрехи за възрастни. Гледам в онлайн сайтовете клиновете по 40-50лв, някак не ми се дават пък и при положение, че в магазина не мога да си уцеля номера...

За книги още съм в чуденка какво да си взема. Мисля да се допитам до приятелки, които вече имат деца и ще видя какво ще препоръчат.

И последно имам въпрос - как сте с коремчетата? Аз доста се притесних защото буквално за една седмица порасна доста изведнъж, както и кг-те ми. Знам, че бебето расте и е нормално, обаче се притесних с всички тези охранвания по Коледа Grinning

Преди около месец кожата ми около корема буквално започна да се лющи ... вдигам си дрехата и падат бели прашинки, а ползвах хидратиращ лосион. От тогава пробвах какво ли не - какаово, кокосиво масло, смесени двете,  точно този продукт на  Uriage, но нищо не ми помогна. Мажа, кожата стои влажна, дори леко мазна, но пак си падат белите прашки... в чудо се видях. В крайна сметка говорих с няколко приятелки и всички ми препоръчаха Palmers. Сега ползвам комбинация от няколко тяхни продукта и определено нещата се подобриха, но трябва задължително да се мажа поне 2 пъти на ден. Пропусна ли, пак почва леко да се появяват "прашинките".
Какви са продуктите:

Чувала съм, че и свинската мас е много ефикасна и преди години основно това са ползвали, но не съм пробвала.
Ако някой има опит нека сподели. Simple Smile

# 53
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре! Искам да попитам тези от вас които са с термин началото на юни усещате ли бебчетата?

# 54
Морско цвете,правилно сте чули,свинската мас е много по-ефикасна от всички "известни" марки масла и лосиони.
Не остава петна по дрехите,кожата е хидратирана и мека за дълго време.

# 55
Моят термин е 18ти юни и все още не усещам нищо,и аз се чудех кога е нормално да се усети ритниче😅

# 56
Хей, темичката ни се е раздвижила. Grinning
Относно усещане на движенията на бебето, аз ги усещам вече от доста време. С термин 18.06. съм /първоначално беше 26.06./. Не вярвах, че е възможно толкова рано това да се случи, но явно причината е, че ми е трета бременност. На моменти толкова ме ръчка бебока, че ако съм в движение, се налага да спра за малко, защото се чувствам доста некомфортно.
Относно дрехите за бременни, поръчах си страхотни дънки от Шейн. Направо не мога да повярвам, че се оказаха с толкова хубаво качество, супер мекички и памучни. Единственото е, че са малко уголемени. Аз поръчах М, но са ми малко широчки. Реших да си поръчам още едни S, а пък другите ще са ми за по-натам. Ето линк:
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lXhtb1Zg3Ra … rom=GM74634730869
За литературата, от тук видях едно заглавие, което ми допадна и си поръчах книгата  От вчера вече я чета и много ми харесва - "Докато аз и ти сме едно". Насочена е повече към мислите, чувствата и пренаталното възпитание. В по-духовна посока е.
За мазилата против стрии, аз лично още отпреди бременността ползвам кокосово масло и ми се отразява добре. Фен съм на природните мазила. Ползвах си го преди за лице, а сега мажа корема и гърдите, защото и те много ми порастнаха изведнъж и кожата се поопъна.
Един въпрос и от мен, на вас премина ли ви гаденето? Мен все още ме мъчи, макар и не толкова силно, но си е гадно. Започвам да се притеснявам, че докрая ще съм така Sad . Особено следобед и вечер и след хранене си го имам.

# 57
Krassini Аз също бях с ужасно гадене и оригване😅От седмица съм по-добре ,но все още го има от време на време,но забелязвам,че когато ям хляб,тестено ми се гади доста повече 😅Във началото доста наблягах на тестено,а то може би дъм си влошавала положението😀Иначе когато съм сред хора и се разсейвам изобщо няма помен от гадене.Аз се чудя това усещане от бебето дали ще го отчета правилно😅или ще е като придърпване .Иначе и аз от самото начало си взех,, Докато аз и ти сме едно,, честно казано чета само за развитието на бебето ,не съм на вълна практики

# 58
Аз съм с термин 3-ти юни и усетих първото “пърхане” в 14+6 гс. Сега съм в 18-та и я усещам по-осезаемо момичето ми, дори успяхме така да сложим ръката на мъжа ми и да я притиснем леко към корема, за да я усети и той, беше много приятен момент. Първа бременност ми е, след 4 аборта. Two HeartsHands Pray

# 59
Rubitooo, относно усещането на бебето, в началото бих го определила, като някакво трептене. Първите усещания са от трептенето на околоплодната течност, когато бебето се движи. Когато порасне още и вече мястото му е по-ограничено, тогава започват да се усещат отчетливо и побутвания. Тези моменти са много вълнуващи. Heart
За гаденето, да ти кажа честно каквото и да ям все ми се гади след това. Само сутрин съм добре, но аз по принцип почти не закусвам. Като стана пия кафе, после към 10:30-11:00 ям малко плодове. Така съм си свикнала отпреди. После обядвам и след това ям честичко по малко. И не знам защо, ама пия вода в много големи количества. На моят мъж дори му направи впечатление колко бързо свършват тубите от 11 л с вода Joy . Особено вечер и нощем, съм като цистерна Joy Joy Joy . Той даже вече се е научил и ми пълни и оставя шишето с вода до леглото, ако аз съм пропуснала да се заредя Joy

Общи условия

Активация на акаунт