На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 28 174
  • 804
  •   1
Отговори
# 795
Аз в 28 седмица съм качила пет или шест килограма.  До сега лекаря не ме е мерил нито ми е мерил корема.  Трябва ли да се притеснявам? Другата седмица съм на преглед и ще го питам и лекаря.

# 796
И аз се следя в Токуда, при др Василев.не е искал да правя обременяване все още. В понеделник съм при него, утре ще пускам пкк и урина. Не е искал друго, като онзи другия при когото ходя на фм, там е другата крайност!
Значи сме голяма групичка, да не се окажем след време в една стая по едно и също време Simple Smile

Sonnenschein, Засега Леков не е коментирал обременяването, всеки път ми следи глюкозата на гладно/кръвните/. Искрено се надявам да не ми назначи. Мисля, че в Токуда го назначават при симптоми. Моя близка се следи и роди там при Богданова и също не прави обременяването. А тя качи 18кг, но си беше много здрава и 15от тях остави в болницата. Та не за всеки това ‘до 10кг’ трябва да е правило. Макар че ми се иска аз да се вместя, но да видим, не е драма, ако сме здрави.

# 797
Да, аз за килограмите съм на същото мнение, всеки организъм и всяка бременност са си различни. И аз от приятелки бях останала с впечатление, че в Токуда го назначават само при индикации за проблем, но тъй като ми е първа бременност не бях съвсем сигурна.
Много ти благодаря! 😊

Sonnenschein, Засега Леков не е коментирал обременяването, всеки път ми следи глюкозата на гладно/кръвните/. Искрено се надявам да не ми назначи. Мисля, че в Токуда го назначават при симптоми. Моя близка се следи и роди там при Богданова и също не прави обременяването. А тя качи 18кг, но си беше много здрава и 15от тях остави в болницата. Та не за всеки това ‘до 10кг’ трябва да е правило. Макар че ми се иска аз да се вместя, но да видим, не е драма, ако сме здрави.

# 798
Момичета, ако това ще ви успокои в 22 г.с. съм и съм над 10 кг. Да не кажа 12-13. Правих обременяване с глюкоза, всичко е в норма. Бебенцето ми и то върви с 10 дена напред, в смисъл едричко е. Аз съм висока 180 см и преди да забременея бях поднормено тегло. В момента, в който забременях и до края на трети месец, бях вече +5 кг. Все още изглеждам висока и слаба, но само аз си знам колко ми тежи вече. Сега си изглеждам нормална за кг. Лекарите, следя се при двама, нищо не ми казват, само ме предупреждават, че ще родя голямо бебе, да видим, но и двамата с мъжа ми никак не сме малки, така че всичко е точно.

# 799
И аз в Токуда при доц. Атанасова мисля да раждам. Обременяване с глюкоза ми назначи, въпреки че нямаше причини. Не са ме мерили нито там, нито на другите две места, където ходя, само ме питат колко кг съм. Аз всяка сутрин си се меря. Корема също никога не са ми мерили, аз си го меря всяка седмица. В 27 г.с. съм качила около 9 кг, и тримата гинеколози казват, че е ок. Но все пак са ме предупредили още от началото да внимавам с въглехидратите и особено сега в последния триместър. На мен пък в момента още повече започват да ми се ядат въглехидрати, най-много от всичко друго, все те ме привличат...

# 800
По въпроса с килограмите... аз съм в 24 г.с. и до миналата седмица бях + 5 кг. Над стандартните ми. Обаче за тази седмица съм минус около 500 гр. И направо се притесних... имаше няколко дни, в които нямах много апетит и енергия, но вече си хапвам по-добре.
Дали при някоя друга дама се е случвало нещо подобно? Ще говоря и с АГ-то на предстоящия ми преглед, но все пак реших да попитам и тук до тогава...

# 801
По въпроса с килограмите... аз съм в 24 г.с. и до миналата седмица бях + 5 кг. Над стандартните ми. Обаче за тази седмица съм минус около 500 гр. И направо се притесних... имаше няколко дни, в които нямах много апетит и енергия, но вече си хапвам по-добре.
Дали при някоя друга дама се е случвало нещо подобно? Ще говоря и с АГ-то на предстоящия ми преглед, но все пак реших да попитам и тук до тогава...
Да,мен ме минаха на строг режим и за 8,9 дни съм свалила около 2 кг.

# 802
Да,мен ме минаха на строг режим и за 8,9 дни съм свалила около 2 кг.

На мен по-скоро притеснението ми е, че свалям от само себе си.... и липсата на енергия и апетит на този етап.

# 803
Здравейте мами, да споделя и аз моите притеснения и мисли.

И аз правих обременяване, въпреки че преди 20тина дни на редовните изследвания глюкозата на гладно беше дори под нормата. И като започна едно хапване.. та днес съм на границата за 60 минути. Затова лек режим, ако мога да го нарека, тъй като си е чисто и просто здравословно хранене без всичките шоколадчета, вафлички, бисквитки, банички и бял хляб 🥹😄 аз си имам нужда малко да се озаптя, че да кажа май преди да забременея повече се контролирах 😀 иначе съм на ±7кг и аз имам дни в които свалям, после качвам, ама ми звучи нормално и без бременност. За сега всички казват, че само корем имам 🤷🏻♀

За работата: въпреки хоум офиса, се чувствам натоварена. Искам да предам всичко този месец, и април вече да си почивам. Стига ми вече срещи, имейли, досадни колеги и без това от хормоните паля бързо. Особено докато шофирам. По принцип не използвам клаксон ама последните месец-два се случва често 😅

За дрехите: за момента се справям добре, но ще търся още клинове и панталони. Така ми липсват дънките… Трябва и преходно яке да купя, че моите ми стават (с/м), но не мога да ги закопчая. Скоро взех много готино овърдайз палто от Манго точно затова време, но ми се иска и нещо по-спортно. Ще видя в мола, дано намеря нещо подходящо.

А и май е време за нова тема. Някой може ли да направи? Мен ме е страх да не объркам нещо. Може да измислим пак закачливо заглавие.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 23:04 от MonicaGeller

# 804
Момичета, честит празник! Бъдете обичани и ценени! Flowers Cherry Blossom
Време е за нова тема, давайте предложения за имена и тези дни я пускам Simple Smile Нещо пролетно и свежо да е Nature High Brightness
Понеже вече доста момичета се записаха в темата и няма как да проследя всичко назад, моля пишете за да добавя който иска на првата страничка - термин и пол на бебенцето.

Редактирам се: успях да я направя днес и направо я пускам. Ето линк:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1752424.msg49421784#msg49421784

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 23:37 от Eunoia

Общи условия

Активация на акаунт