На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 046
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, привет.В 24 г.с. съм и 4 дни.

Преди 3-4 часа видях малка капка кръв и изпаднах в ужас, д-р Вецев е в отпуска. Та отидох до Шейново, прегледаха ми, назначиха ми но-шпа и утрогестан. Д-р Есмерова ме прегледа.

Имате ли такъв опит?

Кървене не съм имала, но мога да кажа за д-р Есмерова, че е страхотна! Много е позитивна и някак ми е много спокойно след всеки преглед при нея. Аз също съм на Утрогестан и ще го слагам до 36 г.с., но заради правена преди години конизация на шийката на матката.
Rubitoo, радвам се, че при теб нещата се развиват добре. Другата седмица и мен ме чака глюкозното обременяване. Като си представя това трикратно бодене и лошо ми става... Confounded . Ама ендокриноложката ми го назначи, няма как. Поне ще го съчетая с другите кръвни, които ми назначи АГ-то.
Понеже гледам че в няколко групи се пише за биозин мама които го е пиел се е консултирал с аг или на сама глава беше .. гледам че си върви като имуностимулант да та се чудя да се консултирам ли първо с аг за него дали е безвреден или мога да си го взема
Аз го бих преди време, като бях болна. Разбрах за него от разни групи, но и личната ми каза, че е добре да го пия. Каза дори, че може и няколко месеца да си го взимам. Сега го пия като се сетя. Иначе, за гърло и хрема, пих Геломиртол Форте. Той е с разни масла и много ми помогна тогава. Пресече ми кашлицата и ми оправи гърлото. Лукчетата също помагат. Simple Smile

# 751
Понеже гледам че в няколко групи се пише за биозин мама които го е пиел се е консултирал с аг или на сама глава беше .. гледам че си върви като имуностимулант да та се чудя да се консултирам ли първо с аг за него дали е безвреден или мога да си го взема
На мен ми беше изписан от АГ още в началото на бременността. Пих го месец и нещо, после имах пауза, защото много повръщах и едвам приемах каквито и да е таблетки през устата, друг АГ после ме посъветва да си го почна наново, но е хубаво да му се правят паузи.

Иначе другото, което забелязох е, че като спра да пия Омега 3 и ми намалят киселините, че да не кажа и спират. Почнах от 13г.с. и месец и нещо се разсипах от киселини, въобще не можех да си легна. Преди две седмици направих пауза с приема, защото покрай болките и песъчинките спрях приема на витамини и киселините ми изчезнаха. В началото на седмицата отново почнах и пак ми се върнаха киселините. Знам, че не е от пренаталните витамини, защото тях си ги пия същите отпреди да забременея (отново изписано от АГ, а знам че някои лекари не препоръчват преди 12г.с., но аз имах големи липси и ми ги изписаха около 3-4месеца преди опити за плануване) и не съм имала проблем, единственото което бях добавила е Омега 3 по препоръка на АГ.

# 752
И аз в работата съм супер непродуктивна, направо не мога да се позная. Изобщо не мога да се концентрирам, не ми се работи, мисля само за бебето и нищо друго не ме интересува... Гледам половината време от седмицата да работя от вкъщи или да ходя в офиса по половин ден, че цял ден ми идва в повече на стола. Когато ходя пълен ден, вечерта съм като парцал, много се изтощавам. А преди работех по 10, по 12 часа, в събота си доработвах с каквото не съм смогнала през седмицата. Сега хич не си давам зор и хич не ми дреме, че повечето неща си чакат мен... Наистина ми е много странна тази рязка промяна..
Никак не съм активна, нямам енергия и много бързо се уморявам.. Сега като се оправи времето ще гледам повече разходки да правя поне.
Вчера бях на обременяване с глюкоза, всичко е наред. Сега си чакам прегледа след две седмици с нетърпение.
На последния преглед на женската консултация докторът ми каза информативно кога трябва да ми пусне 45-дневния болничен и се паникьосах, като осъзнах колко малко време всъщност остава😀

Биозин мама ми го изписа личният лекар още в трети месец и се консултирах и с тримата гинеколози, при които ходя, всички казаха да го пия без прекъсване до пролетта. По едно на ден, а когато имам симптоми или контакт с болни, по две на ден. На половинката също препоръчаха да пие Биозин, за да може и той да се опита да се предпази от разболяване, съответно да пази и мен. И на него по същия начин - по едно или по две, когато е имал контакт с болни.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 00:04 от EL*

# 753
И на мен биозин мама ми го изписа АГ-то още в началото и каза до пролетта, докато мине сезонът на вирусите и грипа да го пия без прекъсване. Във вторник бях на преглед и попитах отново, тя каза още малко, до следващия прехлед след месец някъде,да си го пия. Взимам по едно хапче на ден, при симптоми на настинка и грип по две. Simple Smile

# 754
Момичета ,може ли препоръка за фетална ехокардиография ?
И теб ли те изпратиха?Доц.Маринов в събота бях при него,страхотен е.

Аз вчера бях в МАРКОВС на преглед при д-р Зорница Василева за фетална ехокардиография.

Да, наистина, д-р Маринов от края на миналия месец не работи в МАРКОВС.

Мисля на отида и при д-р Маринов, за всеки случай, но следващата седмица съм при д-р Яначкова, после при Вецев, та след това ще си запиша час и при д-р Маринов, който е безспорен авторитет.

За БИОЗИН МАМА - пия го 2х1т., това е лактоферин.
Той се съдържа в коластрата и не е тежък имуностимулатор.

# 755
Момичета, тези които се обикаляли по физическите детски магазини, забелязали ли сте някъде хубави комплекти за изписване? И по-конкретно за момченца. Това, което разглеждам онлайн, изобщо не ми харесва. Повечето приличат на пижами, а други са модели, като отпреди 15-20 години  Stuck Out Tongue Winking Eye . За момиченца има супер сладки комплекти. За момченцата това, което е малко по-така са някакви бодита с папийонка и имитация на мъжка жилетка, което не ми допада. Моят мъж също е категоричен и заяви, че не иска бебето да прилича на "келнер" хахахаха. Знам, че всеки си има свои виждания и вкус, но ако видите нещо симпатично, метнете някой линк, моля Wink

# 756
  • Пловдив
Трудно е с тез малки мъжлета Nerd аз закупих даже вече от HM , като е просто комплект от боди и ританки и шапка - 2 комплекта в два размера различни, че и двата ми харесаха, ако единия е голям ще си го носи по-натам. Комплектите за изписване лично на мен не ми допадат.   

Момичета, тези които се обикаляли по физическите детски магазини, забелязали ли сте някъде хубави комплекти за изписване? И по-конкретно за момченца. Това, което разглеждам онлайн, изобщо не ми харесва. Повечето приличат на пижами, а други са модели, като отпреди 15-20 години  Stuck Out Tongue Winking Eye . За момиченца има супер сладки комплекти. За момченцата това, което е малко по-така са някакви бодита с папийонка и имитация на мъжка жилетка, което не ми допада. Моят мъж също е категоричен и заяви, че не иска бебето да прилича на "келнер" хахахаха. Знам, че всеки си има свои виждания и вкус, но ако видите нещо симпатично, метнете някой линк, моля Wink

# 757
Аз чакам момиченце, и не си харесвам нищо за изписвани. А вече е време да купувам😁

# 758
Ами и аз мисля да си го съчетая някак, а не да е "комплект за изписване". То май друг вариант няма. В H&M май има хубави дрешки и изборът е много по-голям във физическите магазини, отколкото на сайта им. Сега времето е хубаво, та ще взема да се разходя и да разгледам на място.
Трудно е с тез малки мъжлета Nerd аз закупих даже вече от HM , като е просто комплект от боди и ританки и шапка - 2 комплекта в два размера различни, че и двата ми харесаха, ако единия е голям ще си го носи по-натам. Комплектите за изписване лично на мен не ми допадат.   

# 759

Аз направих същото, защото не харесвам комплектите за изписване - особено стил елеци, папийонки, сака Grinning Ако се роди доносен няма да трябва и от онези пелени за изписване. Миналата година по същото време беше изписването на бебето на наши приятели (10 юни) - беше над 30⁰, малкият беше само по тънко боди и ританки, пометнат с тънка муселинова пелена, защото ставаше течение отвън пред родилното. Аз съм се заредила с дрешки, с къс и дълъг ръкав, в два размера също, защото не знам колко голям ще се роди, тъй като засега върви дългокракичък, а не искам да оставям за последния момент.

# 760
Много ви благодаря Simple Smile И аз ще запиша час за Др Маринов Simple Smile Иначе ми препоръчаха да направя заради ГД

# 761
Здравейте мами пак съм аз с моята настинка или вирус не разбрах много точно .. ходих на унс защото личния ми нищо не ми каза а искам да прекъсна този вирус вместо да чакам да се влоша.. та ходих жената ми каза че имам възпаление вътре в носа и гърлото ми е зачервено каза че най вероятно съм минала някоя инфекция без да разбера за нос ми преписа виброцил и ецатид за гърло ми каза да смуча таблетки ангал в продължение на 5дни и едни прахчета отново за гърло само вечер Йалоклийн дифенс .. пиша ви за да изкажете мнение безопасни ли са за бебчо защото не мога да си свържа с моя АГ за да го попитам ..въпреки че си мисля че всичко ще е ок аз си казах на УНС че съм бременна казах в коя седмица 24г.с +6дни .. и да ако може мнение от по опитни мами защото на мен ми е първа бременност и не се бях разболяваля до сега и леко се стряскам да не се случи нещо на бебчо..
Благодаря 🌺

# 762
Момичета, стават ли ви обувките? Как сте с подуванията?

# 763
Аз за сега съм ОК! Обаче не мисля , че ще се размина с подуване.

# 764
И аз съм ок, не виждам разлика. Вечер коремчето е много по-издуто, ама то и преди бременността си ми беше така вечер. Усещам, че имам нужда да си качвам краката нависоко вечер, опитвам се по 5мин. поне, да се отича кръв и лимфа. Взех си компресиращи чорапи, ама нещо не ги нося, че съм с чорапогащници през деня и някак не мога отгоре..

Мен ме гони вълчи глад напоследък, просто огладнея ли - трябва на секундата да хапна. Сякаш физически ме заболява всичко и не мога да чакам😀 редовно закуската ми е в колата, докато пътувам на работа, ей сега една извара ядох на светофарите. Има ли го при вас

Общи условия

Активация на акаунт