На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 065
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
Rarina ами за сега пробвам по другите теми като четох сушени сливи и Активия с мюсли и си добавям чия заради това, че има много фибри, но търся да видя и други неща, че само това май не става. Иначе и на мен новите хапчета ми се отразяват по добре от сорбифера.

# 736
Аз се спасих със сироп Лактулоза Мип, спомних си за него от първата бременност.  Нищо друго не помага така. И няма ограничение докога може да се пие

# 737
За хрема приемах Коризалия
За гърло Хомеожен(и двете са хомеопатичне и се смучат на всеки час)
За киселините Гаттард...дъвчи се.
За запека Лактулоза сироп...и тъй като получих екстра към запека...хемороиди външни...мажех с Хемморел и нещата се пооправиха.

# 738
Ходих до личния си лекар почти нищо не ми каза каза че тантун верде не бил много препорачителен за бременни и каза да ползвам пръскало с пропиолис невен и мед което е ... но мисля и да свърша пакета с тантуноquote верде защото доста мами и в други групи са писали че го приемат по време на бременност author=peperuda23 link=topic=1722761.msg49407467#msg49407467 date=1741185629]
Мамии помагайте хванала съм нещо и вече трети ден ме мъчи гърлото започна и някаква хрема и доста кихамм.. взех си в понеделник от аптеката тантун Верде като мислех че ще ме успокой но още не е .. след около час ще ходя до личния лекар да видя той какво ще ми каже
Но искам да чуя и вашите съвети какви са
В 24г.с +5 дена температура не съм вдигала

При последната ми настинка тантум верде ми помогна на мен, и доста лукчета или по добре от лукчета на орбит бонбонките за смучене, които ги водят без захар, че в лукчетата има много захар. При първата ми настинка ефизола само ми помогна. За нос аз нищо не ползвах и при двете настинки освен инхалациите, които правех.
[/quote]

# 739
Може да взимаш всичко хомеопатично - инфлуцид, цинабсин и тн. Вит. ц, при темп: парацетамол, ехинацея за имунитет. Има прахчета за бременни, противогрипни са, микс от разни билки и мед и не знам си какво, в аптеката съм виждала. Биозин мама взимай също знам, че се изписва за вдигане на имунитета.
Пробвайте да изпиете магнезия на гладно сутрин, не ви ли действа разхлабващо? При мен така се получава.
Аз нямам никакъв апетит, стомахът ми се е смалил, тежко ми е непрекъснато, все едно съм изяла едно агне. Не бих казала, че напоследък се храня и разнообразно. Но просто не огладнявам! Как да ям, като не се сещам. И ако се случи да огладнея се почва едно чудене и маене какво да се яде… сложна работа!
 Рарина, много тегаво звучи това с кръвното. Важно е, че си овладяла паниката и не се поддаваш, когато се случи такъв етап.
Напоследък вечер ме боли адски кръста, от тежестта сигурно и лежа основно. Чистя малко, само като е много належащо. Иначе ми се иска да съм по-активна, ма нямам ищах и за това. Докато дойде бебето ще спя, знаете после какво неспане ни чака няколко години.

# 740
  • Пловдив
От как забременях не знам колко пъти бях болна. Нямам пропуснат месец, до гуша ми дойде, дано сега като се стопли да се свърши вече и да видим всички малко аир. Пиша какво са ми казвали и изписвали всички док - АГ-та и ЛЛ и по спешните кабинети.
За температура и то повече от 38 парацетамол до 4 на ден максимум.
В първия триместър за кашлица ми бяха изписали гринтус сироп.
За гърлото ангал/стрепсилс с мед/лимон и фазориг спрей.
Биозин мама за имунитет.
За алергичен ринит - авамис.
Сега последно в 23та седмица бях със зверска хрема, синусите ми бяха възпалени, невъзможно беше да дишам през носа нон стоп. Казаха ми че за по продължително време и е по-ок да пробвам със синулан спрей до пет пъти дневно - бога ми добре че беше той, за два дни продишах и се оправих. За кратко ползване детски назик 2 пъти дневно - не стигнах до него.
И тъй като имах бронхит ми изписаха и чай бронхопан за отхрачване - не вярвах, но подейства.

# 741
Rarina ами за сега пробвам по другите теми като четох сушени сливи и Активия с мюсли и си добавям чия заради това, че има много фибри, но търся да видя и други неща, че само това май не става. Иначе и на мен новите хапчета ми се отразяват по добре от сорбифера.
При мен запекът е от началото на бременността,в следствие на прогестерона,който биех до 12та седмица, мислех,че ще отшуми,като го спра,но вече съм почти 23 седмица и си ходя до тоалетната със свещичка eva q,веднъж на 3 дни и то трудно.Това,което ми препоръчаха сутрин на гладно 2 чаени лъжички фибри от хуск или във вода или в кисело мляко ги ядеш,помагат.Вземаш ли хуск,задължително трябва да пиеш много вода цял ден.

# 742
Момичета ,може ли препоръка за фетална ехокардиография ?

# 743

Доц. д-р Румен Маринов, препоръчвам с две ръце страхотен лекар, след наплашването от друг детски кардиолог, че може бебка да е с междукамерен дефект отидохме при него за второ мнение, отхвърли такава теза и изключително подробно ни обясни, какво всъщност се вижда.

# 744
Той в надежда ли преглежда? И каква е цената на прегледа?Благодаря за препоръката:))

# 745
Той в надежда ли преглежда? И каква е цената на прегледа?Благодаря за препоръката:))

Прегледа беше 110 лв. Да само в надежда прави фетална ехокардиография и мисля, че само в петък, но да не ви излъжа трябва да питате. Последно като график имаше дати до 14-ти март, ние понеже ще ходим пак към 30 г.с исках да запиша за края на март, но ми казаха че няма дати след 14-ти.

# 746
+1 за д-р. Маринов- направи ми страхотно впечатление не само като лекар и професионалист, а и като човек, с такава любов говореше за бебчетата. 😊 Фетална ехокардиография прави в Надежда,цената е 110 лв. До края на февруари преглеждаше и в Марковс, но когато се обадих за час там ми казаха, че след февруари ще се отделя в частна практика. Може да проверите в интернет дали вече я е стартирал и прави фетална ехокардиография.

# 747
Аз от две седмици съм със зверска кашлица, пробвах всичко което научих и четох. От нея още повече ме заболяха ребрата, не знам какво да правя вече.  Не мога да легна на нито една страна, ужас е.
И като кашлям става по зле, вече не знам какво да правя! Не съм спала нормално отдавна.

# 748
И теб ли те изпратиха?Доц.Маринов в събота бях при него,страхотен е.

# 749
Понеже гледам че в няколко групи се пише за биозин мама които го е пиел се е консултирал с аг или на сама глава беше .. гледам че си върви като имуностимулант да та се чудя да се консултирам ли първо с аг за него дали е безвреден или мога да си го взема

Общи условия

Активация на акаунт