На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 32 912
  • 804
  •   1
Отговори
# 765
Даа, аз както не искам да видя храна и изведнъж ме напада огромен глад и не ме пуска докато не се наям. Отделно станах като някое тревопасно - страшно много ми се яде комбинацията спанак и рукола. Буквално си ги мия и сурови, без овкусяване, без нищо Joy От няколко дена обаче гледам поне да си ги слагам на оризовки с малко крема сирене и ементал + отгоре зелениите, че да ми е за закуска, а не просто да ям листа Joy

Аз имах леки отоци по краката преди да почна да пия Неоренала, но откакто съм на него са ми се оправили ходилата. Явно беше от задръжката на вода. Дори не са били толкова подути щом още си влизам в 36 номер обувка без дискомфорт. Вчера пусках чернодробни ензими + кръвни за бъбреците и всичко е наред. За моя изненада и ТСХ още се държи прилично, а допреди това и на същата доза Еутирокс не ми спадаше, а държеше около 5.

# 766
Аз също доста си похапвам, имам чувството, че мога да ям 24/7. Отделно ми се ядат храни, които или съм яла за последно в детството, или такива, които никога не съм яла. 🤣 Добре че имам възможност да тренирам, за да не ми личи толкова.
Положителното е, че също така ми се хапвам доста плодове и така гледам да не ям вредни въглехидрати.

Четох, че от 7-ми месец трябва да се увели дневния прием на калории, та не знам дали и апетита няма да се увелича допълнително. Grin

# 767
Момичета, сега взема да се постопля времето и останах без дрехи... Grinning по принцип си търся туники, клинове и рокли с дълги ръкави, H&M не ми е любим магазин и гледам да го избягвам, а и част от нещата ми се струват скъпи на фона на качеството.

Откъде мога да си намеря нещо сравнително евтинко онлайн, с което да изкарам три-четири месеца с корема и да "предам нататък"? Прегледах Sinsay, но там нямат специална секция за бременни и малко ми е трудно да си представя как някоя рокля ще ми стои. Всякакви идеи приемам! Grinning

# 768
Аз си намерих чудесни рокли и туники в Уайкики, само едната на щанда за бременни,  другите просто намерих по-голям размер и еластични, и то бяха намалени, за смешните 13-17 лв....
Момичета, сега взема да се постопля времето и останах без дрехи... Grinning по принцип си търся туники, клинове и рокли с дълги ръкави, H&M не ми е любим магазин и гледам да го избягвам, а и част от нещата ми се струват скъпи на фона на качеството.

Откъде мога да си намеря нещо сравнително евтинко онлайн, с което да изкарам три-четири месеца с корема и да "предам нататък"? Прегледах Sinsay, но там нямат специална секция за бременни и малко ми е трудно да си представя как някоя рокля ще ми стои. Всякакви идеи приемам! Grinning

# 769
Аз също доста си похапвам, имам чувството, че мога да ям 24/7. Отделно ми се ядат храни, които или съм яла за последно в детството, или такива, които никога не съм яла. 🤣 Добре че имам възможност да тренирам, за да не ми личи толкова.
Положителното е, че също така ми се хапвам доста плодове и така гледам да не ям вредни въглехидрати.

Четох, че от 7-ми месец трябва да се увели дневния прием на калории, та не знам дали и апетита няма да се увелича допълнително. Grin
То зависи и какво можеш да ядеш..аз съм 23 седмица и тъй като съм на строг режим,толкова не ми се ядат тези неща,че ям насилствено.За 7,8 дни съм свалила близо 2 кг.

# 770

То зависи и какво можеш да ядеш..аз съм 23 седмица и тъй като съм на строг режим,толкова не ми се ядат тези неща,че ям насилствено.За 7,8 дни съм свалила близо 2 кг.

А каква е причината да си на строг режим, ГД ли е ? Питам защото последните две седмица и аз усещам че буквално качвам от всичко каквото ям и всеки ден теглото е... + 200/300 гр,

# 771
Момичета, възхищавам се на тези от вас, които казват, че могат да тренират. Аз съм тотален дроб, 5000 крачки ако направя на ден, считам, че супер съм се представила Grinning

Иначе за дрехите за бременни и аз съм доволна от Уайкики, купих си много удобни дънки оттам, даже ме е малко яд, че не го направих по-рано. Преди ползвах разни дрехи от Soonmama, които са по-скъпи, но не са ми толкова удобни.

# 772

А каква е причината да си на строг режим, ГД ли е ? Питам защото последните две седмица и аз усещам че буквално качвам от всичко каквото ям и всеки ден теглото е... + 200/300 гр,
Да причината е гестационен диабет,бях на бавни въглехидрати бобови и плодове и беше добре,обаче последния месец за 20 дни качих 3 кг без да сменям начина на хранене,буквално всеки ден пълнеех.На фаталната се оказаха много повишени околоплодни води,хапчета и строг режим,сега за седмица свалих около 2 кг ,надявам се да намалят водите,но съм единствено на протеини.Ако имате съмнения обърнете си внимание.

# 773
  • Пловдив
petiapetrova1965 би ли споделила какво представлява режима, на този етап нямам притеснения, но пък не пречи малко да се озъптя и аз , а и не искам да се стига до необходимост. Пък и последните седмици, качването на килограми е буквално на всяка минута, а нямам възможност за много движение за съжаление. Иска ми се да променя храненето, но ме е страх да не навредя на беб с някоя приумица от нета. С теб ще ми е по-спокойно, като е вече изпитано, ако разбира се нямаш нищо против де, все пак не си длъжна. Relaxed

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 14:39 от Мариелката

# 774
genome, aз също имам craving за маруля Grinning ама една конкретна от Лидл дълга, топ е! Grinning

за кг - последните две седмици при мен коремчето много нарастна наистина. Посто изведнъж някак. И аз наистина вече усещам много повече апетит, досега сякаш не беше така.. Явно сме на такъв етап в момента.. как сте с кг иначе?

# 775
Аз днес бях на ендокринолог за второ мнение ,много сложно стана 2 различни мнения…Та тя като разбра ,че съм качила 9/10 кг в 25 г.с.каза,че съм над норма и,че толкова кг тр да съм качила като влизам да раждам🫣На вас лекари какво ви казват или вие не сте така с кг?

# 776
Аз съм качила около 7 кг и съм в 27 плюс 5 гестационна седмица. Нищо не са ми казвали за килограмите досега.

# 777
Аз днес влизам в 28г.с. и съм плюс 4-5кг спрямо първоначалните ми. При нас също следят и правят забележки, ако между консултациите има качени повече кг. Специално акушерката, при която съм аз, я попитах миналата седмица на консултацията и каза, че следи да не се качват повече от 10-11кг за цялата бременност.

# 778
Мен досега никога не са ме мерили на прегледите, в началото ми беше много странно това, защото знам от приятелки, че тях са им записвали кг., обиколка на корем и тн, но явно в Токуда нямат такава практика. Аз за всеки случай си следя теглото вкъщи, та ако тръгна стремглаво нагоре да попитам АГ-то.
Иначе за роклички, аз си поръчах ето такъв тип.

Просто си поръчах един размер по-голям от това, което нося не бременна. Но аз по принцип обичам дрехи овърсайз, така че реших, че не ми се дават пари конкретно за дрехи за бременни, освен за дънки за по-студено време.

# 779
sonnenschein1, при кого се следиш в Токуда? И мен нито веднъж не са измерили там. Е, аз всяка сутрин се меря и записвам стойността в app-a, за да имам проследимост Grinning

Rubito, защо не си поставиш постоянен глюкозен монитор? Явно има някакви неясноти и нееднозначно мнение на различни специалисти. Поне да видиш при теб кои храни как влияят

Общи условия

Активация на акаунт