Ето вижда се финала през Януари ще съм най-щастлива мама.

• 11 854
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 doh doh doh Гледам и не вярвам на ушите си!!! Mimi_81, мен ме избива на садизъм като чета разказа ти! Направо нямам коментар! Пожелавам ти бърза и положителна развръзка с всичките Ви проблеми покрай това безумно раждане...   bouquet

Нинище, не бой се, сестро, от тая цапотеща гняс Макмирор-а.  Това е много добро нещо и може да те спаси от разкъсвания: здраво влагалище = бързо завръщане към здравия секс...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
К'ва по добра мотивация да ти намеря...  newsm78 Mr. Green

# 166
  • София
А, момичета, Саша си е у дома с беба - очакваме я тук с нетърпение!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 167
  • София
Мими-81, добре дошла при нас! Чакаме скоро да си вземеш и Тошко, дано да стане възможно най-бързо!
катюнгелче, не не кърмя. Ама по желание, още в болницата пих Достинекс по схема, не ми е слизала кърмата. Аз и преди съм писала, но кърменето не е за мен.  Wink
Иначе изчетох всички поздравления, благодаря на всички. Съжалявам, че нямам време да чиститя на всички мами за бебенцата.  Embarassed
За потенето, да не ви отчайвам, обаче след раждане става още по-зле. На хормонална основа е, минава, споко.

# 168
  • Варна
Mimi_81, разбирам емоциите ти идеално. Бебока ми беше 20дни в неонтологичното отделение. Първите дни дори не ми даваха конкретна информация за състоянието му - ще го бъде или не (може би не смееха да се ангажират - нали беше само 1.8кг). А и не ми го показаха след раждането - директно го отнесоха. Позволиха ми да го видя за няколко минутки на следващия ден. Но аз имах усещането, че всичко ще е наред. 3-4 дни беше на кислород в кувьоза. Имаше свиждане веднъж седмично за всички бебета в отделението - независимо дали са в кувьоз или на легло (може би и в Пловдив е така - просто още да не е  дошъл фиксирания за това ден). И ние бяхме на антибиотично лечение (заради бактериика в стомашно-чревния тракт). Първоначално беше на венозно хранене, после със сонда и малко преди да го изпишат мина на биберон.
Твоето бебче е голямо и силно - ще се справи. Стискам палци да се възстанови бързо и да го  изпишат. И когато си го прибереш в къщи и го гушнеш, бързо ще забравиш всички тревоги. Усещането е невероятно.
В този ред на мисли, Mim40 - твоето бебче се е родило над 2.2кг, но все пак е родено раничко. Предписаха ли ви прегледи при офтамолог, профилактични прегледи при неонтолог...? Пиши как се развивате, как наддавате (когато имаш време).

# 169
Е, поне мога да успокоя мъжо, че не е единственият мъж, който ще бъде простуден  Laughing .
Аз по цял ден проветрявам newsm53, сутрин по час - минимум, а ако спят още мойте мъже може да направя и два, следобед с малчо спим на отворен прозорец - добре че поне той не се оплаква, и вечер задължително  Hug , а на това отгоре се раскарвам по къс ръкав и крачол, ама какво да се прави, аз направо се топя, ако температурата стане 25, при 20-22 се чувствам таман.
Бебо се е смъкнал ниско и то отдавна, ама неще да се ражда. Незнам как ще издържа до термина, макар да ми остават само 10 дена. Имам чуство че този 9-ти месец вече трае два-три  Crazy . Като ме почнат едни болки нощно време, край няма, ама таман да се накани човек да тръгва за болницата и те поспрат. Какви са тея номера дето ги върти - незнам, ама не е честно  Naughty никак даже.
Днес си поспах - надигнах се към 11, откога не съм ставала толкова късно не помня!!! Ама нали баткото е при баба си, съм рахат вече.
Честито на мамчета, който вече си имат бебчета и леко раждане на тези който се носят още!!!

# 170

Нинище, не бой се, сестро, от тая цапотеща гняс Макмирор-а.  Това е много добро нещо и може да те спаси от разкъсвания: здраво влагалище = бързо завръщане към здравия секс...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
К'ва по добра мотивация да ти намеря...  newsm78 Mr. Green

Аз нали ще съм секцио разкъсванията не ме притесняват но за здравия секс ме мотивира newsm47

# 171
Мими,стискам палци бебока бързо да се възстанови и скоро да е при теб вкъщи!  Hug

# 172
Mimi_81, пожелавам ти в най-скоро време да си гушнеш малкия сладур.
Катюнгелче, аз също родих със секцио и кърмата ми дойде на 3-я ден през нощта.

# 173
  • София
Абе как разбирате, че бебето ви е слязло надолу?  newsm78 Ако следваме определението, че ти олеква, то значи мойта беба се джурка нагоре и надолу!   Crazy Понякога се чувствам толкова добре, все едно не съм бременна. В други моменти обаче (особено вечер) имам усещането, че опасността да ми счупят някое ребро е сериозна и съвсем реална!  ooooh!  Whistling

Мими, стискам всички палци за малкия Тошко и се надявам, че бързо ще се възстанови.

Не мога да разбера лекарите защо не откриват по-навреме това явно застрашаващо състояние, при което бебето не слиза надолу и се налага спешно секцио.  ooooh! И на моята приятелка ноември месец и се случи същото като на Мими, но в София. Няма ли някакви признаци за това, не може ли да се предвиди? Срамота! Чак се плаша!   Shocked

Момичетата, които ще ходят утре на у-ще: що не вземете да ги питате акушерките, нали темата ще е за напъването и без това? На какво се дължи - на лекарско безхаберие, на малшанс, може ли да се установи предварително, има ли признаци...  newsm78

# 174
  • София
Нимски, предпоставките да са случи това са - голямо бебе, тесен таз, неслязло бебе надолу /несмъкнат корем/. Но всичко това може да е налице, а да няма проблем с раждането... Confused

# 175
  • София
Нимски, предпоставките да са случи това са - голямо бебе, тесен таз, неслязло бебе надолу /несмъкнат корем/. Но всичко това може да е налице, а да няма проблем с раждането... Confused

Уф!  Confused Какво остава - да се молим докторите ни да са достатъчно опитни и да имаме късмет!

# 176
  • София; Дружбето

Уф!  Confused Какво остава - да се молим докторите ни да са достатъчно опитни и да имаме късмет!
Да са опитни и отговорни май newsm78 Че той може да е супер пък да иде да си легне както е в случая

# 177
Момичета Благодаря ви много за подкрепата.Незнам какво ще правя без вас.Малкия беше идеален за нормално раждане,обаче сигурно главата му се заклещи и за половин час напъни слизаше с милиметри,а оттам и учестеното му дишане и постоянния плач.

Да питам сега и аз- след секциото колко време ви боля корема-на мен ми се стяга като при контракции,изтръпва ми,а вече е седми ден-трудно е изправям,стяга ме често и ОЩЕ ми е голям-все едно не съм раждала. Shocked И за кърмата:кога се изцеждате-на определен час или като ви са напрегнати гърдите.Акушерката ми каза,да се изцеждам на всеки 3 часа едата ,а на следващите 3 часа другата,ама аз си ги цедя и двете ,защото имама много малко кърма.Дали ще се увеличи? newsm78 Казаха ,че мъника е много ящен и си хапва доста добре,незнам дали ще мога да му смогна на ритъма.

# 178
  • София
Мими, още ти е рано, след 10 ден ще си много по-добре. Аз вече не усещам по никакъв начин операцията. Ще изчакам все пак да мине 1 месец преди да започна упражнения и да вдигам Никол /15кг е вече!!!/.
За корема - моя вече е като в 4 месец, но на 7 ден след раждането ми беше като в 6 да речем. Макар, че този път се прибира по-бързо, рпедния път доста време бях като в 9тия.  Joy Сигурно 2 седмици. Търпение!  Peace

# 179
  • София; Дружбето
Аз пак с въпрос - като се върти бебата изпитвам силно напрежение в областта на срамната кост, направо усещам как и се натиска главата там. Някой има ли подобни усещания? Чудя се нормално ли е newsm78

Общи условия

Активация на акаунт