Виена тема 14

• 46 328
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Един малко странен въпрос:
Има ли атракции/места/ресторанти/кафета, които изискват дрескод?

# 391
  • София
Още един въпрос от мен. Колко време да си предвидим за Haus des Meeres? Знам, че е много разтегливо понятие - един минава на бегом, друг може да гледа с часове, но все пак... Три часа дали ще са ни достатъчни?
Около 2 часа са достатъчни.

# 392
  • столицата
Къде във Виена може студент да се тества за Ковид и ако излезе положителен теста има ли задължителна карантина в момента?

# 393
Къде във Виена може студент да се тества за Ковид и ако излезе положителен теста има ли задължителна карантина в момента?

Има мобилни центрове. Аз знам за един до градинката с розите  срещу Ратхауса.
За ковид протокола нищо не знам.

# 394
Антигенните тестове за самостоятелно тестване са платени от 1 юли 2023 г. и се продават в обществените аптеки. От 1 юли 2023 г. безплатното изследване е достъпно само като част от медицинското лечение.

# 395
  • столицата
Имаме си домашен. Идеята ми беше евентуално да използваме периода след боледуване, за да не се ваксинира. Защото като гледам как натрупват отново истерията с Ков., очаквам отново ваксинациите да станат задължителни

# 396
Мисля че при тях антигенния период беше супер кратък не както в бг по онова  време - едва ли не със статут на"ваксиниран".

# 397
  • София
sweetkids_mama , докато планувах Виена-та и четях из старите теми, точно твоя разказ за долината Вахау ме накара да я включа в програмата 😁

О, много ми е приятно да го чуя! Purple Heart

Zlat_na, най-много два часа, и то при бавно и подробно разглеждане.

# 398
Ако попаднат във време, в което хранят животни, може да станат и  повече от 2 ч. Интересно е, но ако знаете езика е и полезна информация.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 13:14 от ravi

# 399
Здравейте!
Малко прибързано купих билети за късен и много ранен полет до Виена .
22:40ч. пристига, 7:30ч. излита от Виена. Идея си нямам как да се придвижим и при пристигане и при тръгване.
Още и апартамент не съм запазила,но гледам разстоянието от летището е с няколко прекачвания и не по-малко от 50 минути. Ще сме и с детето и взех много да се притеснявам. Гледах в букинг трансфер 110 лева еднопосочно.
Вие нещо може ли да ми предложите като такси / трансфер ? Някой ентусиаст като мен ?Пусти коледни базари да ги видя! От 11.11.2023 г. видях,че се откриват.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 11:47 от mamanaEmma

# 400
Нашият трансфер е 70 евро в двете посоки 🤔

# 401
  • СОФИЯ
https://www.cityairporttrain.com/en/timetable и шнелбана има ранни и късни.
Трансферът в букинг си мени цената почти всеки ден и то не само нагоре, явно зависи от натоварването. В петък летя и съм с резервация точно през букинг. Снощи ми го даваше 36 евро еднопосочно, преди два дни 55. Аз няма да ползвам, но не е реално да се очаква, че ще падне под 35.

# 402
И нашият полет в обратна посока е много рано, в 4:30 трябва да сме на летището. Още обмислям варианта дали да не пътуваме с последния S7 вечерта и да дремем на летището. Не ми се ще да рискувам и да сме в последния момент там.

# 403
  • столицата
Петък и събота градският транспорт е денонощен. Но не знам как се движи тогава S7.
Идеята ми е, че има значение и в кой ден пътувате поне за част от придвижването. Аз затова избягвам ранни и много късни часове, защото транспортът се оскъпява. А и вечер  полетите натрупват закъснение.
Във фейсбук групите за Виена вероятно някой българин би се ангажирал с превоз срещу заплащане. Може и там да попитате.

# 404
Има таксита за летището с фиксирана цена. На нас преди месец ни излезе 36 евро от ринга, а ни пратиха ягуар в 4 сутринта да ни вземе. Поръчват се само предварително по интернет с фиксиран час и ти дава цена, според броя хора и багаж.

Общи условия

Активация на акаунт