Виена тема 14

• 46 785
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Здравейте! Ще сме в хотел около Пратера, с личен автомобил. Искам да попитам, има ли смисъл да го ползваме, за да посетим някои от забележителностите, или е нефункционално да се разкарваш с кола из Виена?

Притеснява ме и идната събота да не хванем някое чалма-парти. Как е положението там в момента? Предвиждат ли се някакви протести през уикенда?

# 496
Два пъти сме ползвали рент-а-кар и намирам трафика за съвсем нормален ( с изключение на  детелините на околовръстното- там е ад). Добре е да имате предварителни локации на паркинги в района, където отивате. Но транспортът във Виена е толкова удобен и бърз, че едва ли с кола ще бъде по-добре .

# 497
И на мен не би ми хрумнало да се разхождам в толкоз уреден от към транспорт град с кола.

# 498
Здравейте, на виенското летище, на което кацат Раянеър има ли бързата линия за влизане с паспорт, вместо през паспортния контрол? И ако има, как минават децата там ? Досега не сме се възползвали от предимството, че имаме паспорти

# 499
  • София
Деца/лица под 18 г не могат да преминават на тези чекиращи линии. Само възрастни. Важи на всички летища. Съветвам ако детето пътува с двамата си родители да премине граничен контрол с тях, а не само с единия родител. Това важи с особена сила, когато детето напуска България.

# 500
  • Deutschland/HE
За влизане в чужда държава няма никакъв проблем, че детето е под18г.  и може да ползва автоматите. Синът ми ги ползва в Германия и нямаме никакъв проблем. С български паспорти сме.

# 501
  • Sofia
Моля, препоръчайте ми хубав ресторант в центъра на Виена. За вечеря, но не прекалено официална, т.е. да не е чак fine dining. bouquet

# 502
  • СОФИЯ
Figlmüller (figlmueller.at)
Zwölf Apostelkeller Restaurant und Heuriger in Wien (zwoelf-apostelkeller.at)

# 503
  • Бургас
Тук с един странен въпрос. Ако пътуваме с домашния ни любимец, куче  3кг., предполагам няма да можем да влезем никъде с него само на вън по коледните пазари?! Пък да го оставяме постоянно само в хотелската стая не знам дали ще е ок. И тук в БГ няма на кой да го оставим, за кучешки хотел съм против, много ми е чувствително хайванчето.

# 504
  • СОФИЯ
Кучета съм виждала в метрото и магазини. Някои паркове и градинки не са разрешени за тях, но това е обозначено. Пригответе си ръкавици и пликче.
За заведенията не знам, но вероятно има с достъп. Жените които живеят в града и пишат в темата би трябвало да имат иф.  Стана ми любопитно.

# 505
  • София
Виена е най- dog friendly град, в който съм била.
Кучета има навсякъде, разхождат ги в колчики (приличат на бебешки, но различни размери) и влизат в магазини, заведения, забележителности...навсякъде. Но подчертавам винаги кучето е в количка, свободно ходещо не съм срещала по такива места

# 506
Тук с един странен въпрос. Ако пътуваме с домашния ни любимец, куче  3кг., предполагам няма да можем да влезем никъде с него само на вън по коледните пазари?! Пък да го оставяме постоянно само в хотелската стая не знам дали ще е ок. И тук в БГ няма на кой да го оставим, за кучешки хотел съм против, много ми е чувствително хайванчето.

Във Виена четириногите трябва да бъдат държани на каишка или с намордник на всички обществени места.
Кучета не се допускат в театри, музеи, магазини за храни, аптеки и дрогери с изключение на дрогери Müller.
Кучетата изискват собствен билет и пътуват на половин цена. Има законово изискване за носене на намордник и каишка в градския транспорт. По-малките кучета, които се транспортират в подходящ транспортен контейнер или чанта не изискват билет. Няма никакви ограничения да посещавате с домашният любимец кафета, ресторанти, сладкарници и магазини. Ако на входа на магазина няма няма забранителен знак за куче и обикновено има поставена халка на която да завържете любимеца влизайте смело.

# 507
  • Viena
Абсолютно е така!За забравен намордник в къщи ме свалиха от трамвая с малко йорки,което го бях гушнала.Никакви компромиси не се правят относно намордник в превозно средство.

# 508
Дъщеря ми много се забавляваше с билетите за кучета, защото дете и куче беше в една графа🙂.

# 509
Здравейте,
Не мога да реша дали си струва да се закупи Виена Сити кард.
Както и не мога да открия къде ми дава отстъпки освен за двата двата двореца.

Общи условия

Активация на акаунт