Виена тема 14

• 46 033
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не мога да ти отговоря, но ще е полезно да ти кажа, че когато излезеш извън границите на справедливото ползване ( нещо такова го наричаха ), ще получиш смс с който те информират за това и ще ти укажат в какъв срок ще почнат да те таксуват ако не си промениш поведението. При мен беше 2 седмици между СМС-а и началото на таксуването. Може едва когато това тръгне да се случва, да мислиш за варианти.
Много е важно няколко месеца в България преди дълъг престой в ЕС да се ползват всички полагащи се МБ тук на макс.
Аз сега ги горя на макс, но преди не го знаех това. Последен ден преди засичане въртя клипове в ютуб, актуализирам приложения и т.н на мобилен нет.
Защото за да се задейства условието за несправедливо ползване трябва потреблението ти там да е по-високо от каквото е било тук.

# 61
Здравейте,

В неделя има ли шанс да намеря място за шопинг? Отседнали сме в Хилътн плаза, сега се разхождам из центъра около кафе Централ ), но 90% от магазините работят понеделник-събота.
Погледнах в гугъл за молове, но и те не работят.
Никой, никой не работи днес Sad

# 62
Здравейте,

В неделя има ли шанс да намеря място за шопинг? Отседнали сме в Хилътн плаза, сега се разхождам из центъра около кафе Централ ), но 90% от магазините работят понеделник-събота.
Погледнах в гугъл за молове, но и те не работят.
Никой, никой не работи днес Sad
В Австрия мазазините не работят в неделя( както и късно вечер). Правило, което е всеизвестно, дори мисля има наредба да не се работи. Един път помни историята, че магазините бяха отворени в неделя- па- миналата 2021 преди Коледа разрешиха, за да компенсират дългия локдаун( че преди това имаше 3 седмици тотален блок, бомба паднала, даже и хотелите не бачкаха).Има дежурна Била на Пратерщерн, но са блокирани щондовете за козметика( тоест от глад няма да умрете). По гарите, бензиностанциите и някои метростанции има и работещи малки супермаркетчета и дори някоя пекарна. Турски и арабски хранителни и пекарни също си бачкат. Сувенирните магазини също работят в неделя, поне повечето. Но парцалки няма къде да купиш. В моловете работят зоните за хранене.

# 63
Не очаквах, че ще ми се отдаде възможност да пазарувам и въобще не бях проучвала точно това. Идеята ми беше хубави магазини за козметика и дрехи, които ги няма или са много скъпи в България.
Здраве да е!

# 64
  • Варна
И за нас дългоочакваното пътуване до Виена настъпи и прогнозата е 4 дни... дъжд.. Развали ми се настроението, летим на 10ти..Чудя се оттук ли да мъкна чадъри, че сме с ръчен багаж, оттам ли да купувам, май вариант 2..

# 65
  • Deutschland/HE
Купи си от там, в дрогериите има за по 3-4евро.

# 66
Ивка, не се ннастройвай предварително.
В събота го даваше 90% валежи през деня, а преваля за час от 16.30 до 17.30.

# 67
Купи си един дъждобран.

# 68
  • Варна
Ще купя. Просто сме с 2 деца, едното на 5. Веднага си представих проливен дъжд и 4 дни така, просто не се виждам. Ver4eto, дано си права.
Окайвам се, че не взех wizz flex и ако таксите за промяна на полет бяха малко по - променливи щях да го сторя. Взех да оглеждам за други опции, та дори и да изгоря с тези билети.

# 69
Ще купя. Просто сме с 2 деца, едното на 5. Веднага си представих проливен дъжд и 4 дни така, просто не се виждам. Ver4eto, дано си права.
Окайвам се, че не взех wizz flex и ако таксите за промяна на полет бяха малко по - променливи щях да го сторя. Взех да оглеждам за други опции, та дори и да изгоря с тези билети.

Здравейте Ивка, бих ви посъветвала да си вземете връхни якета защото от 11.05 до 15.05 са Ледените светци (Die Eisheiligen) последните мразовити нощи на пролетта. Прогнозата за втората половина на седмицата е че ще превалява и дневната температура ще е около 15 до 17 градуса.

# 70
  • Варна
Благодаря на всички! Hug

# 71
Малко странен въпрос към пътувалите скоро. Имахте ли добро отопление в хотела във Виена?

# 72
  • столицата
В хотела - да. После бях в апартамент и там бяха заложили 20 градуса денем и 18 нощем. Но го препрограмирах, че бях се разболяла и ми беше студено. Иначе заложените температури са точно моите

# 73
Здравейте, прочетох последните 3 теми. Предстои ни пътуване началото на юни .Сега имам въпрос към скоро посетилите Шонбрун имало семейни билети. Видях комбинирания билет плюс 9 атракции излизаше за трима ни 187 евро.
Към Мама Саня рента кара видях че има и за час и за ден , ако иска за определен час на адрес ли я карат.
Много четох за влаковете Сат и s7 , някой назад беше писал за влак, който не пътува под земята може ли инфо.
За кратък период сме бих искала първия ден да видим Белведере, Пратера и Природонаучния музей. Вторият ден Шонбрун и зоопарка . Трети ден пешеходна разходка по центъра и забележителности. Предвид че ще е събота не искам да видя по опашки.
Умувам за къщата на моретата искаше ми се и до улицата Мария ХилиХильфьер.
Нз точно как да ги комбинирам и деня с Шонбрун.
Съжалявам за хаотичното писане просто не успях да си подредя мислите след толкова информация.

# 74
  • СОФИЯ
Това за колите го има и като приложение. Дъщеря ми ръчка там, тя също шофира, не съм се занимавала аз. По-скоро се вижда спрямо местоположението ти къде е най-близкият автомобил.

Общи условия

Активация на акаунт