Виена тема 14

• 46 748
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Съвсем скорошна информация - носете си кеш, особено ако ходите на Пратера. Всички атракции, на които се качихме се плащаха само кеш. А и на няколко места не успях да си купя кафе с карта, тъй като имаше минимална сума 10 евро.

# 571
  • софия
В понеделник се прибрахме и ние. В кеш плащахме само в Пратера -  на атракционите.
Всичко останало с карта. Дори за тоалетна има опция с карта да се плаща.
Явно на различните места е различно.
Имахме и кеш, за всеки случай, за да няма изненади.

# 572
Може ли да ми кажете края на ноември кои атракции на Пратера работят? Аз мислех, че той е затворен зимата, но май само частично?

# 573
  • софия
В момента не работят тези, които са с вода и едно или  две влакчета.
Почти всичко работи.
На виенското колело отидохме към 11 и не сме чакали повече от 15 мин. След обяд имаше колосални опашки.

# 574
Какви са цените на виенското колело ?

В момента не работят тези, които са с вода и едно или  две влакчета.
Почти всичко работи.
На виенското колело отидохме към 11 и не сме чакали повече от 15 мин. След обяд имаше колосални опашки.

# 575
# 576
Някой знае ли кои (номера) атракции в Пратера са разрешени за 4 годишни и кое от всичко е най-добро за хапване там ? Видях, че там е споменатия тук Rollercoaster ресторант и традиционната “бутка” за наденички, както и сам да си направиш пица ?
Освен всичко и музея Мадам Тюсо май е там

# 577
С Виена пас има директен вход на много места. За инфо.

Зимата май е само Виенското колело работещо?? И в зоопарка неща не работят напр атракционното влакче

# 578
  • СОФИЯ
Мадам Тюсо там е мини, не очаквайте да е като в други столици.
В Зоо-то през зимата има вътрешни пространства за разглеждане, но да, съвсем не е както през друг сезон.

# 579
Онова, емблематичното виенско колело, което е с кабини като фургони е с цени - за възрастен 13,50 евро, за дете - 6,50 евро, а на другото - пак доста впечатляващо виенско колело - 5 евро на човек.На голямото може да се плати и с карта, но на всички други атракции е само в брой, в повечето случаи 5 евро на човек и на много места не дават касови бележки 😅 работят в момента повечето атракции, изключая водните атракции

# 580
Имайте предвид за Пратера, че навсякъде има банкомати, НО самият банкомат начислява допълнителна такса, отделна от стандартната на вашата банка. Аз ползвах карта, в която имах 22 евра, която е без такса за теглене. Опитах се да изтегля 20 евро на 2 от тези банкомата - неуспешно. Погледжам си приложението за повече инфо и гледам неуспешно теглена на 26 евро, т.е. банкомата щеше да ми вземе едни 6 евро отгоре, ако бяха налични.

Отидох и изтеглих парите от банкомат на близката метростанция.

# 581
Отделно към 23ч ще вървим покрай Щадхале до ресторант Малката Индия,
Вие сигурно ще сте много групи хора - все пак всички излизат от събития в Халето - осветено е. Аз не зная район петнайсет добре, но до Халето ходя и аз често. Там има мюзикъли, концерти, балет.. Както навсякъде, старайте се да не ходите по малки тъмни улички и през паркове през нощта и ако нещо ви се стори странно, значи е странно Simple Smile  Статистичеки погледнато, разбира се, градът е спокоен.

# 582
  • малкия йеросалим
Здравейте група.
Изчетох цялата тема внимателно и събрах много информация.Но все още имам още неясноти.Ще съм благодарна,ако ми помогнете.
Детето/което е непълнолетно и за първи път ще пътува без нас извън страната/ ще бъде с малка компания за три дни във Виена.Кацат другата неделя в 22.30 часа.Предварително ще купим едноседмична карта за градския транспорт и отделно Виена пас .Прочетох, че като имат седмична карта за транспорт при закупуването на билетите за s7 на летището трябва само да отбележат,че имат седмична карта.и ще закупят билета с намаление.
И започвам със въпросите:
В неделя през нощта метрото и автобусите работят ли?Те трябва да се придвижат до метро станция Friedensbrucke.Това което гледах е със s7 до спирка Wien Mitte.И от там с метро линия U4.Дали правилно съм се ориентирала?
За забележителностите трябва ли да се купуват предварително билети?
Още не съм направила разписанието ,но засега в списъка са трите дворци,операта, виенското колело и разбира се коледните базари.
Приемам препоръки и съвети къде би било интересно за 4 младежи и за забележителностите, разходи и хапване!

# 583
Дано не сте пропуснали факта че щом е без вас трябва да бъде придружено от документи. Пиша го защото много хора се сещат на летище.

# 584
  • малкия йеросалим
Дано не сте пропуснали факта че щом е без вас трябва да бъде придружено от документи. Пиша го защото много хора се сещат на летище.
Декларация съм приготвила заверена от нотариус заедно с превод на английски.Чудех се дали да не приложа и копие на акта за раждане, защото декларацията е издадена с данни от акта за раждане?

Общи условия

Активация на акаунт