Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 308
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
В центъра къщи за продажба (не срещу обезщетение, за строеж на кооперация) се продават рядко. И цената е в милиони.

# 166
  • пустинята Гоби
Слаши, ти в София ли живееш изобщо? Коментарите ти къртят, все едно не знаеш за какво говориш. Нямало къщи за милиони в центъра, били по селата, жива да не бях..

# 167
В центъра къщи за продажба (не срещу обезщетение, за строеж на кооперация) се продават рядко. И цената е в милиони.
Точно това е, че ги няма, в смисъл много са малко и не са на пазара.
Поради което клиентите в тоя пазарен дял отиват там, където има къщи - което е извън града - и го правят въпреки че е далече. А не се бутат в апартаменти в центъра, които също струват милиони.

Не знам аз ли нещо на друг език говоря, или вие де опитвате нарочно да не ме разберете...

# 168
Ако някой иска да живее в центъра едва ли ще си купи къща в гадните софийски села.

# 169
Аз пък съм с впечатление, че богатите хора си имат и къща на село, и апартамент в града, по-специално центъра.

# 170
Абе я дайте пример за къща/апартамент в центъра, който да ви е еталон за идеална локация. Може и през Гугъл да фиксирате точна сграда.

# 171
Абе я дайте пример за къща/апартамент в центъра, който да ви е еталон за идеална локация. Може и през Гугъл да фиксирате точна сграда.
До английското посолство. Стара но солидна къща. Вътре с класическо изпълнение. Струваше един милион или повече беше евро,и то преди няколко години.

# 172
  • Сф
Аз пък съм с впечатление, че богатите хора си имат и къща на село, и апартамент в града, по-специално центъра.
Чак на село- не. В периферията на града.
А апартаментите в София са според личните предпочитанията, но чак в центъра - не.

# 173
  • София
Ето тази къща например, на тиха улица, с вътрешна градина на ул. „проф. Асен Златаров“
https://maps.app.goo.gl/DDQLwbZwWGvx83HU7
Въобще еднофамилните къщи в карето между Шипка, Сан Стефано, Янко Сакъзов и канала.
Другият район - същите къщи около Военна академия.

# 174
Домовете в центъра , в Европа поне са  най-скъпи.В Париж най-скъпите жилища са в центъра, Лондон, Цюрих , Виена. Говорим за цена на кв.м. Много хора предпочитат центъра пред къща в предградията.
 И софийският център има много тихи и спокойни места за който го познава. Много по-спокойни от Манастирски ливади и Кръстова вада - говоря след живот в такъв квартал, където през лятото чувах драмите на два блока.

# 175
Живея в къща в кв. Докторски паметник, притежавам къща и в гр. Банкя. Тази в центъра на София, не заменям за никоя и никъде другаде, тази в Банкя, е мога и без нея. Несравнимо е и като удобство и като начин на живот. За мен такъв спор е излишен и може да се води от хора, които не могат да направят дори съпоставки !

# 176
Живея в къща в кв. Докторски паметник, притежавам къща и в гр. Банкя. Тази в центъра на София, не заменям за никоя и никъде другаде, тази в Банкя, е мога и без нея. Несравнимо е и като удобство и като начин на живот. За мен такъв спор е излишен и може да се води от хора, които не могат да направят дори съпоставки !

Айде, айде по-леко с тия съпоставки. Всичко зависи от конкретния човек и начина му на живот. Затова тия спорове център/квартали/село са напълно безсмислени.

# 177
Точно, за да бъде избегнат субективният момент, се гледат цените.

Къща на Докторски паметник или до Военна академия и къща в "Бенковски" - все са в София, все са къщи, ама с известна разлика.

# 178
Не знам кой би отказал имот в кв. Докторски паметник. За мен поне това е едно от възможно най-хубавите места в София. Но не знам как стои въпросът с паркирането там.

# 179
Тези "къщи" са всичко друго, но не и представата за къща в класическия смисъл. Къде са им дворовете? И към потребителката Джия. Аз също не бих заменил имот в кв. Докторски паметник за къща в Банкя, но пак опираме до индивидуален подход. Ако трябва да сравняваме не местоположението на имотите откъм инвестиционна тежест, а откъм удобство, дали повечето няма да изберат къщата в Банкя, където на двора да си играят децата и да дишат чистия въздух, вместо да ги държат в 100 годишна клетка с високи и мрачни тавани, пък било то и на "пъпа на София".
И пак опираме до субективен момент.

Общи условия

Активация на акаунт