Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 202
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Съвсем случайно ми се появи при търсене днес Grinning, скорошна обява. Пускам го да го разгледаме, че нали обсъждахме апартаментите в района: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d168975226752936&slink=9i7bcz&f1=1

# 421
От тази фирма, която е стара, очаквах по-добри снимки, дори и схема с разпределението.

Единствен голям минус - етаж 4 без асансьор. По разпределението и размерите на помещенията не мога да се изкажа, защото няма схема и не мога да се ориентирам. Но преходна стая към кухня е добре, наистина може да се направи на кухньохол, оттам нататък останалите 3 помещения могат да бъдат спални и/или втора дневна. Банята е голяма, което в стара сграда е много добре.

Състоянието за тотален ремонт е отразено в цената (която се формира от локацията най-вече), ако беше в по-добро състояние, поне част от помещенията да не бяха за ремонт, и цената щеше да бъде по-висока.

# 422
Е-е-е,четири етажа без асансьор!!! НЕ...

# 423
То като погледнеш състоянието на сградите и фасадите точно около Доктрорски ще си помислиш, че става дума за някое модерно гето, а не топ локация.
Е то и в Неапол е олющено, София се поиталиянчва 😁

# 424
  • София
Всеки пък като гледам обяви за стари апартаменти се чудя - не можаха ли поне парцалите и боклуците да поприберат. Все пак като искат нали трябва да се потрудят поне минимално.  В този вид ще ми е гнусно да разглеждам и съответно няма да видя и хубавите му страни/ако ги има/
И аз съм продавала подобен апарт. в Лозенец - на снимките беше подреден и почистен. Преди всеки оглед също чистех. След покупката го предадох празен - нещо си взех, повечето изхвърлих.

# 425
Локация, локация, аз толкова пари за локация няма да дам. На километър до два от тази локация (пешеходно разстояние) сигурно е двойно по-евтино.
Изглежда ми тъмно, няма асансьор, няма гараж... За такива пари бих си взела нещо на 15 етаж в някоя много модерна кула (като онази до НДК) с няколко гаража/паркоместа, супер гледка, модерно разпределение, модерен асансьор и пак близо до цивилизацията.

# 426
А, там срещу Майчин дом, и пари да ми дават, не бих живяла. Колкото и модерно да е. Лично предпочитание, разбира се.

За обявата на Сан Стефано - аз не мога да направя компромис с липсата на асансьор. Ако това не ми пречеше и имах парите, бих гледала 2 неща - в какво състояние са долните етажи (ако е кофти, няма оправия) и дали това, че е тъмничко, не се дължи на дървета на улицата (много вероятно, за това също няма оправия).
Дописвам се, сега погледнах последната снимка - партерът е ОК, първи над партер (втори етаж) не е саниран, но мазилката е ОК, има климатик, значи сградата е в прилично състояние. Има дървета на улицата, но в случая не затъмняват, според мен. Тъмната боя и черните секции, както и снимките, които са снимани контражурно, създават това впечатление.

За "пейзажа" вътре - според мен вече е разчиствано. Може още, разбира се, но залагам на това, че доста вещи вече са изхвърлени. Ясно е, че вероятно там са живели възрастни хора, а от личен опит мога да кажа, че докато са живи, няма начин да ги накараш и да разчистиш.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 17:22 от man_darin_ka

# 427
Съвсем случайно ми се появи при търсене днес Grinning, скорошна обява. Пускам го да го разгледаме, че нали обсъждахме апартаментите в района: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d168975226752936&slink=9i7bcz&f1=1

Най-много ми хареса определението на апартамента като АРИСТОКРАТИЧЕН (с главни букви е дори написано)!! И има парцали, мръсотия и соц мебели из целия апартамент на цена над 1 милион лева.

# 428
За тези пари трябваше да има една хубава схема с разположението на стаите и размерите им. Сега не може да се схване общата картина. И само онова балконче за пушене ли са всичките балкони?

# 429
  • София
😂 😂 😂 Ами на то, и влак ще се качи някой пътник, предполагам.

# 430
  • София
Района е хубав и май това е единственото хубаво на този апартамент.  Като изключим взимането на бебета с оркестър от Шейново (казвам го от опит). За тотален ремонт, това е ясно. Като ще трябва и водопроводи и електрозахранване, дограми и тотално всичко да се пипа. Реконструиране при всички положения - вестибюли, отделни кухненски боксове, всички стаи преходни.... Приличен размер. Гараж няма - абсурд да нямаш гараж в района. Асансьор - за хора с деца задължително трябва да има. Аристократичен може и да е бил преди 80 години Grinning То такива обяви си отвисяват с месеци. Ама всеки може да се пробва.
Иначе и на мен ми бъркат в здравето такива боклуци. Даже и в по-хубави апартаменти...

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 09:25 от _krisinka_

# 431
  • Сф
Защо казвате на Шейново предполагам " Майчин дом"??

# 432
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c166073673353785

Ето още една за Докторски паметник, като мисля, че това е стара сграда, няма година, изключително реновиран, т.е. може.

# 433
  • София
Ми то сигурно може,но защо??? В смисъл с тая реновация и без, ако имам толкова пари за такава дупка, ще предпочета да си правя ремонта от-до по собствен вкус. Така като ги гледам и двата си имат достатъчно минуси, не са неземна прелест, освен локацията, която също е въпрос на вкус.

# 434
Съдейки по балкона, мезонета и видеонаблюдението втория си е ново строителство просто. Първия е от 40-те, за които се заговорихме, че всичко може, ама дали ще стане в такъв вход и защо му е на някой с толкова пари да взима нещо от 40-те  подобно на това и да изсипва още половината на цената, за да го оправи. Но да, за всеки влак се намира пътник.

Общи условия

Активация на акаунт