Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 989
  • 949
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте , момичета! Искам да попитам ендометриалния микробиом всъщност ендометриална биопсия ли е или са две различни понятия? И зс установяването на NK-клетки имунологична биопсия ли е необходима? Също така се интересувам при офис хистероскопията получава ли се надраскване на матката или само в определени обстоятелства се прави.
Предстои ми такава и ми възникват някакви въпроси.

# 751
За установяване на НК клетки се взима венозна кръв рано сутрин. Добре е да се пусне разширен, както и пакет антифосфолипиден синдром. Най-добре в Иван Рилски, ако сте от София. Разчита се от имунолог.

Здравейте , момичета! Искам да попитам ендометриалния микробиом всъщност ендометриална биопсия ли е или са две различни понятия? И зс установяването на NK-клетки имунологична биопсия ли е необходима? Също така се интересувам при офис хистероскопията получава ли се надраскване на матката или само в определени обстоятелства се прави.
Предстои ми такава и ми възникват някакви въпроси.

# 752
Момичета, д-р Калчев ми взе микробиом и имунологична биопсия на 24.03, като имам вече резултат от микробиома, а за имунологичната каза, че ще се свържат с мен само ако има проблем с нея. Мен обаче не ме свърта и бих искала да звънна да попитам за резултата, та при вас след колко дни е била готова имунологията?

# 753
И на мен ми казаха същото, че само при проблем ще се обадят. Аз бях на 01.04 и доколкото разбрах отнемало повече време, но колко точно не ми стана ясно.

Момичета, д-р Калчев ми взе микробиом и имунологична биопсия на 24.03, като имам вече резултат от микробиома, а за имунологичната каза, че ще се свържат с мен само ако има проблем с нея. Мен обаче не ме свърта и бих искала да звънна да попитам за резултата, та при вас след колко дни е била готова имунологията?

# 754
Момичета,някоя от вас да е ходила при др Чучумишев за подготовка и проследяване на лигавица и хормони преди ембриотрансфер,без самия трансфер?

# 755
  • София
Да и в последствие за проследяване на бременност 🙂

# 756
Момичета, колко е прегледа при д-р Калчев и за тези, които имате допълнително здравно застраховане, покриха ли ви го ?

# 757
Прегледът беше 220. Но за здравното не знам, назад беше писано, че са покрили 80? Зависи от застрахователя и той с какви цени работи мисля.

# 758
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не се покрива прегледа от застраховател.

# 759
Не се покрива прегледа от застраховател.

Аз съм на Доверие и при мен ми изплатиха цялата сума за прегледа.

# 760
Аз съм към Булстрад и винаги ми покрива. Разбира се пише се диагноза и оплаквания, които не са директно - не може да забременее. А примерно болки, кисти. В моят случай е тежка форма на ендометриоза.

# 761
Sunlight и аз съм на Булстрад, какво ти пишат на фактурата, че ти покриват цялата сума? Защото нали имат някакви разумни цени изчислени на сайта на Булстрад, примерно за преглед 80лв и ако е над тази сума, остатъка си е за наша сметка.

# 762
  • Be realistic - plan for a miracle.
Интересно, че при мен Булстрад отказаха да покрият не само прегледа, ами и микробиомната биопсия.

# 763
Не проследява ли самия репродуктивен лекар, който прави трансфера?
Цитат на: Antilop_9723 [b
[/b]link=topic=1546341.msg49605823#msg49605823 date=1744751160]
Момичета,някоя от вас да е ходила при др Чучумишев за подготовка и проследяване на лигавица и хормони преди ембриотрансфер,без самия трансфер?

# 764
Не проследява ли самия репродуктивен лекар, който прави трансфера?
Цитат на: Antilop_9723 [b
[/b]link=topic=1546341.msg49605823#msg49605823 date=1744751160]

По принцип да,но в моя случай трансферът ще в друг град и няма да ми е удобно да пътувам постоянно за прегледи там.

Общи условия

Активация на акаунт