Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 61 351
  • 985
  •   1
Отговори
# 960
Защото съм чела, че не се виждат на ехограф, само с хистероскопия. А някъде мернах, че на Калчев апарата бил някакъв извънземен и можел да види и сраствания, не знам и това дали е вярно.

# 961
Доста добър му е ехографът и вижда много повече, отколкото на повечето други места. Но си има винаги ограничения и технически и като човешки фактор. Някои неща са си за хистероскопия, някой път и докторът прави грешки, но като цяло вижда доста, да.

# 962
Ако реши да назначи хистероскопия, как се уговаряте ? На момента или допълнително със секретарките ?
Не съм ходила до сега и някак си ми е притеснено.

# 963
На момента ти казва кога да отидеш. Мен не ме пита даже съгласна ли съм, а директно каза дата и какво ще прави.

Ако реши да назначи хистероскопия, как се уговаряте ? На момента или допълнително със секретарките ?
Не съм ходила до сега и някак си ми е притеснено.

# 964
Правят ли разбивка на прегледа, става въпрос  за фактура към застраховател. Прегледа виждам, че е 280 лв, което включва преглед, ехография и доплер. Ако някой към Булстрад е ходил и са му изплатили прегледа, нека сподели. Аз съм с Булстрад лукс пакет, но знам, че имат някакви допустими разходи за преглед, поне  така в сайта е обявено.

# 965
Достатъчно малка клиника са, за да можете да помолите да го оформят в подходящ формат според мен. Хубаво е да не се споменава думата репродуктивна консултация по принцип, не знам за фондове, които да покриват такива разходи.

# 966
Момичета, тези които сте имали сраствания в матката и ви е взета биопсия, описано ли е, че има някакъв вид фиброзна тъкан в резултата ?

# 967
Момичета, тези които сте имали сраствания в матката и ви е взета биопсия, описано ли е, че има някакъв вид фиброзна тъкан в резултата ?

Не са ми взимали биопсия на мен, това стандартна практика ли е или само при някакви съмнения на лекаря?

# 968
Antilop, не знам, аз само питам, дали е взимана биопсия и какъв е резултата, когато има сраствания.

# 969
Давам моето разбиране за нещата, без да имам точно такъв опит. Ако има сраствания в матката, то те се коригират при самата хистероскопия в повечето случаи. Ако са премахвани полипи, миоми и т.н., на тях се прави хистология, която ще покаже какъв е тъканният състав на пробата. На мен фиброзна тъкан ми звучи като миома, което не е задължително обвързано със сраствания.

# 970
При мен срастванията се видяха на лапароскопията. На ехограф, който и да ме е гледал не е казвал, че имам сраствания. По думите на д-р Калчев са брутални сраствания.
Симптоми съм нямала никакви.

# 971
Интересно ми е как така на едни ги виждат с ехограф, на други не….

# 972
Значи сраствания няма как да се видят на ехограф. Понякога се виждат едни точка и той  ПРЕДПОЛАГА, че има. На мен също ми беше казал, но бях и преминала една пункция. След пункция може да останат “следи” по яйчниците. Половин година след прегледа при него ми правиха лапароскопия по друга причина и нямах сраствания. Или ако е имало е било нещо минимално, което не е пречило.

# 973
Вероятно има различни типове сраствания, със сигурност могат да се видят на ехограф. Моите са след секцио, може и да има разлика..

# 974
Оп, съжалявам. Аз не прочетох по-предния коментар. Аз говорих за сраствания в коремната кухина - около яйчниците и тръбите. Не говоря за тези в матката. Нещо си  Ашерман май се наричаше и за тях не знам. Включих се за тези в коремната кухина, защото мен ме беше наплашил, после се оказа, че нямам.

Общи условия

Активация на акаунт