Венеция /Тема 7/

• 34 758
  • 496
  •   2
Отговори
# 330
  • Варна

Мерси , не знаех , всъщност винаги сме ползвали само еднодневната , другото - пеша

# 331
Виждам че има намалени билети за музеите , за студенти до 25 години, на входа какво доказателство биха искали от студента?

# 332
  • В центъра на моретата
За учащи е. Не са ни искали- ние бяхме с дъщеря ми, която е на 17 г. Само в една базилика питаха колко е годишна.

# 333
За учащи е. Не са ни искали- ние бяхме с дъщеря ми, която е на 17 г. Само в една базилика питаха колко е годишна.
Да , нашата студентка е на 23 и не знам дали да рискувам?

# 334
Едно време имаше едни ISIC карти, с тях беше. Още ги има.

# 335
Загледах фирмите от първа страница за трансфери от-до летище Тревизо. При закупуване от Avto не иска резервиране на конкретен час, така ли е и ако има повече хора от местата в автобуса какво се случва? При втората Barzi Service иска да се избере конкретен час, ако случайно полета закъснее и часа премине какво се случва, губиш билета? Коя е за предпочитане , разликата в цената е 2 евро за двупосочен? Струва ли си да се купува предварително или на място на летището?

# 336
Здравейте,

Утре мислим да хванем влака до Венеция и тъй като ще бъдем там за няколко часа бих искала да ви попитам няколко въпроса:
- има ли на гарата шкафчета ,където да си оставил багажа за няколко часа?
-какво бихте ни препоръчали да видим в историческия център на града за толкова кратко посещение ?
-какво е цената на една разходка по каналите дали знаете или да хванем от водните таксита до някой от островите но и те не намирам на каква цена са и колко време продължават?

Бих се раздавала на насоки

# 337
-какво бихте ни препоръчали да видим в историческия център на града за толкова кратко посещение ?
-какво е цената на една разходка по каналите дали знаете или да хванем от водните таксита до някой от островите но и те не намирам на каква цена са и колко време продължават?
За кратко посещение най-добре се качете на вапорето № 1, чиято първа спирка е при влизането във Венеция. Така с корабчето ще минете покрай най-големите забележителности и ще се насладите максимално на града за най-кратко време. Билет можете да си купите на спирката на качване.
Копирам постинга си от миналата година:
Цитат
Препоръчвам на всеки и вапорето № 1, което минава по Гранд канале. Много хубав маршрут /близо час е целият/, покрай красивите сгради и после лагуната. Ето картата на маршрута му:
https://www.visit-venice-italy.com/water-bus-venice-line-1.html

# 338
А късно вечер е дори още по-красиво!

# 339
според мен едно вапорето (градския транспорт) до Сан Марко (или обратно), в другата посока пеша и там на място каквото ви хареса

# 340
Това Вапорето можем да го хванем и да слезем където пожелаем ли?
Извинете хич не съм наясно защото ни дойде идеята в последния момент

# 341
не, това е градски транспорт (корабче), има си спирки
тоест може да слезете на спирките
водно такси е доста по-скъпо и няма смисъл

гарата е на Ferrovia

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 22:55 от neuromancer

# 342
  • В центъра на моретата
Загледах фирмите от първа страница за трансфери от-до летище Тревизо. При закупуване от Avto не иска резервиране на конкретен час, така ли е и ако има повече хора от местата в автобуса какво се случва? При втората Barzi Service иска да се избере конкретен час, ако случайно полета закъснее и часа премине какво се случва, губиш билета? Коя е за предпочитане , разликата в цената е 2 евро за двупосочен? Струва ли си да се купува предварително или на място на летището?
Ние като кацнахме взехме шатъл от Летището до Венеция. Не сме купували предварително билети, защото не бяхме сигурни дали ще пристигнем навреме. Като се излезе от изхода са наредени шатълите, а билетите ги продават до тях. Цената е 12 € на човек в една посока, двупосочния е 22 € мисля. Ние тъй като последния ден спахме в Тревизо, ползвахме първите.

# 343
Здравейте, аз отново пиша тук за помощ. Ще ходим юни месец, оправили сме полети, хотели и  сме се освободили от таксата вход за града. Мислех да си вземем по една еднодневна карта от 25Е, само за деня когато ще ходим до Мурано и Бурано. Но видях за тази Rolling Venice карта в Уника, която идва с тридневна карта и куп отстъпки за музеи и забележителности. Та въпроса ми е достатъчно значителни ли са отстъпките, не си падаме много по обикаляне из църкви и тн., но бихме искали да обиколим някои от другите места. Не пише по-подробна информация особено за Doge’s Palace, който най-много ме интересува. Ако си вземем тази карта и отидем там имаме ли нужда от резерация, ще трябва ли да чакаме на опашка? Не искаме да правим резервации за никъде, понеже знаем ли какво ще ни скимне. Благодаря предварително!

# 344
  • Milano
Пише го подробно.

https://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice

След обяснението за възрастта, отдолу пише "музеи", кликвате там, после " музеи и фондации" и ви излиза всичко.

Общи условия

Активация на акаунт