Венеция /Тема 7/

• 34 795
  • 496
  •   2
Отговори
# 285
Моля предложете място за настаняване в Местре .

Ако не държите на луксозна обстановка, мога да препоръчам A&O hostel
https://www.aohostels.com/en/venice/venezia-mestre/

Отсядали сме 2 пъти, последно миналото лято. Обзавеждането е базово, но ние се прибирахме само да спим. Намира се близо до спирка на градския транспорт. Проблемът е, че лятото трудно се намират свободни стаи.
По принцип A&O пускаха ваучери, с които нощувките излизаха направо без пари.

Също сме били и в Холидей ин, пак в Местре, но само за една нощувка. И от там нямам оплаквания.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 14:12 от Доня Роса

# 286
  • Deutschland/HE
Да, аз също щях да предложа АиО. Ние сме били два пъти и нямаме оплаквания. Втория път беше една идея по-захабено, но нищо притеснително. Те имат два хотела, един до друг, изберете по-новия. ние сме били все в първия им, което е от 2016-7г.
Спирката на автобуса е съвсем близо, гарата също, на близо има огромен Шпар. Преди имаше и една страхотна пицария, но преди три години бяха променили концепцията.

# 287
  • Anywhere
Ние нощувахме в хотел Централе в Местре. Резервирахме през техния сайт, по-евтино от Букинг беше. От хотела наляво се излиза на главната улица на градчето, спирки на градския транспорт има на 20 м. Магазинче за вестници и билети за градския транспорт, голям супермаркет, кафене...
Стаята беше леко тясна, но хубава!
Това е сайта им:  http://www.centralehotelmestre.com/search.htm?check_in=20250530& … 0602&room_group=2

# 288
Моля предложете място за настаняване в Местре .

Също сме били и в Холидей ин, пак в Местре, но само за една нощувка. И от там нямам оплаквания.

Холией Ин вече се казва  Belstay Venezia Mestre

# 289
Ние нощувахме в Падуа, по спомени в Best Western, който е близо до гарата. Стаите бяха големи, матраците удобни, имаше включена закуска и паркинг за колата. Цената беше може би една от най-приемливите от цялото ни пътуване (Венеция-Милано-Комо-Верона). Гарата във Венеция е вътре в града, близо до центъра (сравнително) и си спестихме известно ходене. Влакът Падуа-Венеция е около 30 минути.

# 290
Ние нощувахме в хотел Централе в Местре. Резервирахме през техния сайт, по-евтино от Букинг беше. От хотела наляво се излиза на главната улица на градчето, спирки на градския транспорт има на 20 м. Магазинче за вестници и билети за градския транспорт, голям супермаркет, кафене...
Стаята беше леко тясна, но хубава!
Това е сайта им:  http://www.centralehotelmestre.com/search.htm?check_in=20250530& … 0602&room_group=2
Благодаря, разгледах го - вие закуска към хотела ползвахте ли /има ли смисъл от нея/? Ще пътуваме от летище Тревизо, има ли удобна спирка близо или трябва  към гарата /не сме се насочили за трансфер още и до летището -гледам има различни варианти , кой ще препоръчате/?

# 291
  • Варна
отсядали сме в къмпинг - ;;CAMPING VENEZIA VILLAGE'' м-у Местре и Венеция на 50 м. от една от спирките на всички  Автобуси ,  на 3 спирки с автобус 5 от автогарата на ПИАЦАЛЕ РОМА в посока към летището МАРКО ПОЛО. (там има и 2-3 хотелчета - '' хотел PRIMAVERA via Orlanda, 5, 30173 Venezia Mestre (VE), Italy - 041 531 0135 например.) , автобуси  много м-у Местре и Венеция , че и влак на всеки час поне.

# 292
  • Milano
Leonardo Royal hotel Mestre от мен.

# 293
  • Anywhere
Ние кацнахме на Тревизо и хванахме шатъл автобуса пред летището. В Местре той спира пред централната ЖП гара. От там до хотела вървяхме пеш, не беше далече, на около 15мин. По тъмно не беше най-приятно изживяване, защото минахме през кварталче пълно с араби, а в района на гарата имаше много бездомни. Бяхме двете с дъщеря ми на 16г. Близо до централната гара има спирки на градския транспорт, линията от Венеция минава оттам, но не помня коя линия беше.
Закуска в хотела не сме ползвали, но по-принцип си заслужава. В хотела в Милано я ползвахме и беше топ. Все пак ви предстои цял ден обикаляне. На рецепцията на хотела бяха много любезни и съм доволна от избора си !

# 294
Здравейте, някой имал ли е проблем със закупуването на билети онлайн за Дворецът на Дожите? От няколко дни се опитвам да купя билети, пробвах различни дни, различни часове, но всеки път изписва грешка. Опитах и с различни карти - същото.

Видях, че има вариант да се закупят през Get your guide, но там не виждам опция за избиране на час, а на официалния сайт го има. В този случай билетът важи за цял ден и сам избираш кога да влезеш...?

Преди две години посетихме двореца, но си взехме билети на място след дълго чакане на опашка и ми се искаше този път да го избегнем.

# 295
  • В центъра на моретата
От кой сайт пробвате?
Аз гледах в тук https://muve.vivaticket.it/index.php? и имаше проблем - не успях.

За Сан Марко смятам от тук да взема https://basilicasanmarco.skiperformance.com/en/store#/en/buy?skugroup_id=2524  

Дано съм улучила сайтовете.

Преди години за Саграда в Барселона бях взела билети от сайт, който се оказа, че не е официален и се оказаха невалидни. Сега си отварям очите уж...

# 296
От същия сайт се опитвам да взема за двореца, но не успявам. Явно има някакъв генерален проблем, писах им имейл, но нямам отговор. Затова търся мнения за Get your guide, досега не съм взимала билети от там и ме притеснява липсата за избор на час.

За Базиликата и Кулата нямаше никакъв проблем през официалните сайтове.

# 297
За билетите, гледам че има семейни - дали трима възрастни които са семейство / 2 родители+пълнолетно дете/ могат да ползват такива ? И какви точно билети вземате за Базиликата и Двореца - има различни по цена , с включени допълнителни неща за разглеждане?

# 298
За билетите, гледам че има семейни - дали трима възрастни които са семейство / 2 родители+пълнолетно дете/ могат да ползват такива ? И какви точно билети вземате за Базиликата и Двореца - има различни по цена , с включени допълнителни неща за разглеждане?

Ние взехме комбиниран билет за Двореца+ обиколка на подземята, килиите за затворници и разни други тайни помещения. Тайната обиколка беше с гид и група от около 10 човека и беше страхотно. Като те разходят, после те вкарват в Двореца и там вече сам си разглеждаш. Много беше яко.
Мисля, че беше тази обиколка:
https://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/sp … itineraries-tour/
От този сайт взехме и  билетите, мисля че е официалният.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 15:27 от Buni5

# 299
Подкрепям за обиколката из подземията и двореца. Много е интересна, пък и отиваш на места, където обикновените посетители не ходят. После свободно си обикаляш из двореца. Препоръчвам! И ние от този сайт взехме билети.

Общи условия

Активация на акаунт