Венеция /Тема 7/

• 34 786
  • 496
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря ви, за нея има свободни билети , но е дадено в определени часове на три езика а наличностите са в други часове.

Според вас на какъв език ще са? Като цяло няма билети за въпросните часове които са с "езици " за никой ден.
И много ли е тясно и стъмно, че има ограничения за определени тип хора?

# 301
Първо тук избирате език:
https://muve.vivaticket.it/eng/tour/itinerari-segreti/566  (ITINERARI SEGRETI - INGLESE, явно е на английски)
След това ден, след това час и брой.

# 302
Не, не е стръмно и тъмно. Просто е малко тясно, влизаш в подземията, където са били килиите на затворниците, после по вътрешни коридори и стълби се качваш на по-горните етажи, посещаваш различни кабинети на служители, минаваш през няколко зали /имаше една с гербовете на венецианските родове/, където ти разказват интересни неща, а после се качваш под покрива, откъдето навремето Казанова е избягал. Ще ти разкажат точно как е успял да го направи. Там има нещо като оръжейна със стари оръжия.
Най-хубавото беше, че си има отделна опашка за тази група и е много приятно да минеш бързо и да виждаш стотици други хора как се редят на дълга опашка. Отиваш малко преди часа и след това направо си влизаш. Гидът чака на определено място до входа, събирате се групата и тръгвате.
Като отворих сега линка видях, че има билети за английски след 20 април. На френски има и по-ранни.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 17:38 от Гарганела

# 303
Не, не е стръмно и тъмно. Просто е малко тясно, влизаш в подземията, където са били килиите на затворниците, после по вътрешни коридори и стълби се качваш на по-горните етажи, посещаваш различни кабинети на служители, минаваш през няколко зали /имаше една с гербовете на венецианските родове/, където ти разказват интересни неща, а после се качваш под покрива, откъдето навремето Казанова е избягал. Ще ти разкажат точно как е успял да го направи. Там има нещо като оръжейна със стари оръжия.
Най-хубавото беше, че си има отделна опашка за тази група и е много приятно да минеш бързо и да виждаш стотици други хора как се редят на дълга опашка. Отиваш малко преди часа и след това направо си влизаш. Гидът чака на определено място до входа, събирате се групата и тръгвате.
Като отворих сега линка видях, че има билети за английски след 20 април. На френски има и по-ранни.
Благодаря, и аз видях че от 20 април ще има , а ми трябват на 18 или 19 и незнам какво да правя.

# 304
  • на малък остров в океана
Идеално ме устройват. Ние пристигаме на 20 вечерта. За дъщеря ми, която е на 17 какъв билет да взема - ученически от 15 до 25 или за възрастен?

# 305
  • Milano
Ученически билет.

С нормален билет купен онлайн също съм влязла без да чакам на опашка.
Включени са и подземията и затворите и в него, естествено без гид.

За семейните билети пише, че трябва да има поне 1 дете до 14г и минимум 2 възрастни.

# 306

За семейните билети пише, че трябва да има поне 1 дете до 14г и минимум 2 възрастни.
А за студенти до 25 години изисква ли се да носят някакви документи за доказателство?

# 307
  • Milano
Вероятно документ за самоличност в случай на проверка.
Незнам защо са ги написали като "ученици", а не младежи до 25г.
Не виждам да пише да се представи документ, че са такива.

# 308
  • на малък остров в океана
Ученически билет.

Благодаря. 😊  Запазих за 22 април. При нас няма ученически карти, но при необходимост тя може да покаже или българска лична карта или карта за градския транспорт за ученици от 16 до 18 години.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 20:53 от Ujasia

# 309
  • В центъра на моретата
Цитат на: regina di cuori

[/quote
Не се оправям нещо, без гид за двореца и подземията има ли билети. Видях само с гид, но за датите, през които ще сме там няма с английски език.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 17:46 от zaek

# 310
  • Milano
Незнам кои са ви датите, но изглежда така:

# 311
отсядали сме в къмпинг - ;;CAMPING VENEZIA VILLAGE'' м-у Местре и Венеция на 50 м. от една от спирките на всички  Автобуси ,  на 3 спирки с автобус 5 от автогарата на ПИАЦАЛЕ РОМА в посока към летището МАРКО ПОЛО. (там има и 2-3 хотелчета - '' хотел PRIMAVERA via Orlanda, 5, 30173 Venezia Mestre (VE), Italy - 041 531 0135 например.) , автобуси  много м-у Местре и Венеция , че и влак на всеки час поне.
Здравейте, този нали?

На 2.04 пътуваме натам Simple Smile С кола сме. Първо ще посетим Венеция, резервация имаме 4 дни за къмпинга, след Венеция се насочваме към Словения за няколко дни Simple Smile

Може ли да споделите впечатления от мястото за настаняване. Закуската, всеки ден ли е една и съща(кроасан, фреш/сок, кафе), басейн и саунаразбрах отделно се заплащат, всяко или как.. водата топла ли е? Питам, защото сме с малко дете..

Също се чудим как да организираме предвижването из Венеция. 4 възрастни, едно дете на 7 години, 3 пълни дни. Кои карти за превоз да изберем. И детето ли е с карта за 45 е за 3 дни..? А ако ползваме паркинг, единият ден, а другите карта, целодневна,например.Не мога да го изчисля чисто финансово кое е най изгодно за цялата група. Търсим изгоден, но удобен вариант, приемам съвети!
Благодаря

Пп:нямам търпение вече, защото посещението ми във Венеция е отдавнашна мечта ❤️

# 312
  • Варна
На 2.04 пътуваме натам Simple Smile С кола сме. Първо ще посетим Венеция, резервация имаме 4 дни за къмпинга, след Венеция се насочваме към Словения за няколко дни Simple Smile
Може ли да споделите впечатления от мястото за настаняване. Закуската, всеки ден ли е една и съща(кроасан, фреш/сок, кафе), басейн и саунаразбрах отделно се заплащат, всяко или как.. водата топла ли е? Питам, защото сме с малко дете..
Също се чудим как да организираме предвижването из Венеция. 4 възрастни, едно дете на 7 години, 3 пълни дни. Кои карти за превоз да изберем. И детето ли е с карта за 45 е за 3 дни..? А ако ползваме паркинг, единият ден, а другите карта, целодневна,например.Не мога да го изчисля чисто финансово кое е най изгодно за цялата група. Търсим изгоден, но удобен вариант, приемам съвети!

закуска не сме ползвали
колата ще ви пречи - да си стои в къмпинга
3 пълни дни с карта  не знам какво ще правите - Венеция е много малка

# 313
Здравейте, пиша тук със зов за помощ. Началото на юни ще ходим във Венеция, вече сме запазили билетите и съм си харесала едно хотелче в покрайнините на Местре. Тук обаче идва забавното: как да стигнем до Венеция? Гледах, рових, там сме от 11ти до 16ти, но реално ще имаме да обикаляме от 12ти до 15ти(Полетите на Райънеър, знаете как е). Видях, че баш на тези дати(освен 12ти) ще трябва да заплащаме 5Е вход за острова, което ще го преживеем.
 Гледах, рових и до колкото успях да намеря картата за градския за 3 дена е 45Е на човек, но това какво включва? Видях в приложението на atcv, че има някакви билети за по 1,50Е, но те ще вършат ли работа? Струва ми се множко 45Е на човек считайки, че тези автобуси ще ги ползваме по 2 пъти на ден(един сутрин и един вечер на прибиране към хотел). В тези 45Е включени ли са фериботи до Мурано и Бурано? Ако не какви са цените да стигнеш до там и има ли как да е без да минаваш през Венеция, за да избегнем тези 20 лева такса за деня? Колкото повече информация за предвижването от Местре до Венеция може да ми предоставите ще съм благодарна. Мислехме кола да наемем, то излиза почти същото с всички автобуси и влакове, но има ли къде да я паркираме ако понечим да ходим с нея до Венеция?

# 314
Има автобуси или с влака от Местре, само един билет отиване и един връщане (тия по 1.50). Дневните включват всички корабчета и можете да направите един ден Мурано, Бурано, Торчело... Поне едно време имаше еднодневни билети.
Кола откъде? От Местре няма смисъл... Има големи паркинги в началото на Венеция, където се оставят колите (близо са до гарата и спирката на рейса), оттам пеша.

Общи условия

Активация на акаунт