Венеция /Тема 7/

• 35 051
  • 503
  •   1
Отговори
# 495
Ми сметнете си към 2.5 - 3 часа закъснение макс и вижте има ли автобуси към Венеция тогава.
Иначе е ок. Може и да не спите във Верона, пътувате сутринта оставяте багажа на съхранение, разглеждате и вечерта към Милано.

# 496
Може да останете да спите в Тревизо, вместо да пътувате по нощите до Венеция.

# 497
Аз пак с въпроси Smile Ще пристигнем от Тревизо с влак на Санта Лучия, от там ще трябва да се придвижим до квартал Канареджио (в часта по-близо към Кастело) с вапорето, тъй като там ни е настаняването. Въпросът ми е дали стават опашки за качването на вапоретите и на какъв интервал идва следващия, претъпкани ли са?
Другият ми въпрос е къде в центъра има надеждно място за оставяне на багаж с възможност за резервиране предварително?
За един ден реално ли е разходка до Мурано и Бурано и как да стигнем до там?
Благодаря, много! Sparkling Heart

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 10:37 от ranimi

# 498
Венеция за мен е напълно пешеходен град, та не е задължително да ви трябва вапорето. Поне ако сте с разумно количество багаж. Нямам спомен за опашки, ама не е било нещо ужасно със сигурност. Стига да не сте по време на карнавала де.
Напълно възможно е да се обиколят за един ден, корабче номер 12 върви до Мурано и Бурано, вижте си разписанието за всеки случай. Аз и до Торчело стигнах в същия ден.

# 499
  • София
Най-гадната ми част от престоя във Венеция беше чакането за вапорето от Санта Лучия. Поне час висяхме на опашка, тъй като местните, съвсем резонно, са с предимство. Такава блъсканица беше, скандали... но поне си заслужаваше!
О, и връщането от Бурано - натъпкано вапорето, стоиш прав полуприпаднал от дългото ходене. Много кофти тръпка беше.
Верона ми беше голямо разочарование и можехме да я пропуснем. Тревизо се оказа много приятно, красиво и спокойно градче и се радвам, че там ни бяха нощувките.

# 500
Бяхме от 24.05 до 27.05 миналата година във Венеция и съм възхитена.
Много е важно времето на пристигане на острова, както и организиране на нощувките.
Първия ден пристигнахме следобед към 16 ч и пеша от спирката на автобусите до апартамента се придвижихме за около 20-30 минути. Тук спреш за снимки, там и неусетно се озовахме до апартамента. Вечерта във Венеция цари спокойствие и разкош.
Сутринта след закуска спокойно и без опашки на вапоретите до островите Мурано и Бурано и привечер обратно до Венеция без тълпи. В края на деня купихме без опашки билети за Двореца на дожите за следващия ден.
Та като цяло през май се насладихме на красотата на Венеция без тълпи и стрес. Много чиста и уютна ми се стори.

# 501
  • Стара Загора
И за мен Венеция е пешеходен град.
Бяхме през октомври за 5 дни, квартирата ни беше в Канареджио, и от Санта Лучия до нея се придвижихме пеша, бяхме само с раници на гърба и за около двайсетина минути бяхме там. Канареджио се оказа много приятен квартал, с много приятни ресторантчета , магазини, супермаркети и пекарни.
До Бурано и Мурано ходихме за  един ден, съвсем достатъчно е за разходка, като определено Бурано много ми хареса- много малко и кокетно островче с пъстри къщички. В деня в който пътувахме до островчетата си бяхме взели еднодневни билети за вапоретите, които важат за 24 часа за всички линии и след като се върнахме обикаляхме по Канале Гранде.
През другите дни се придвижвахме пеша. Атмосферата във Венеция е невероятна!

# 502
  • София
Карнавалът във Венеция ще приключи на 17 февруари 2026 г.
https://carnevale.venezia.it/programma-completo/

# 503
И нашия престой ще бъде през май, ще пристигнем от Тревизо преди обяд на единия ден и имаме още цял един следващ ден.
Кажи речи 2 пълни дни. В двореца на дожите интересно ли е, предварително ли се взимат билети или може и на място?

Общи условия

Активация на акаунт