Нашите цветя - обща тема 20

• 42 630
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • София/Варна
От моя скромен опит е преполято.

# 271
Моя спатифилум пък прецъфтя като беше купен и от тогава 2 години нищо само на листа без цвят. Преместих го, но за сега нищо... май скоро ще върви в боклука...

Имам и две коледничета дето ми се правят на интересни и от три години не цъфтят, а преди (живеех на друго място) по два пъти в годината. Мисля едното да го прехвърля на източния прозорец и да видя да не би пък светлина да му липсва.

Среден апартамент съм тоест всичките ми прозорци са на юго изток, но пред хола има и тераса та в хола влиза по-малко светлина.

# 272
  • оттам, откъдето започва България
И при мен е така, коледничето, което е вътре в хола (след тераса на изток) отказва да цъфти.
На западния прозорец обаче коледничетата/великденчета се представиха достойно. Simple Smile
Вече съм сигурна, че колкото повече ги обгрижвам, по́ не ми се получават нещата.

# 273
  • Пловдив
За коледничетата знам,  че не обичат да им се сменя мястото. Едно такова,  гледано на работа се сърди няколко години преди отново да цъфне, засега доста оскъдно, а преди избухваше в цвят.  На прозореца е, иначе.

# 274
За коледничетата знам,  че не обичат да им се сменя мястото. Едно такова,  гледано на работа се сърди няколко години преди отново да цъфне, засега доста оскъдно, а преди избухваше в цвят.  На прозореца е, иначе.
Да и при мен обилно цъфтеше, но откакто се приместихме не искат. Мислих да не би да е защото едното (майката) е доста старо, повече от 10 години, ама и малкото от него неще. Малко почна да ми писва Simple Smile

# 275
Моят Спатифилум също не цъфти, вече...не помня 3 ли 4 години, отглеждам си го на листа като вечнозелено растение Simple Smile

# 276
На мен купените спатифилуми не ми цъфтяха.
Една позната ми даде три коренчета и най- добре откъм листа върви това, което е на най- тъмно място в стаята.
И трите цъфтят напролет .

# 277
  • Разпиляна във въображението
Имам нужда от помощ - не знам какъв е проблема с тази палма, но искам да я спася.

Бях на родителска среща и върху ученическите шкафчета във вътрешен коридор без достъп до слънчева светлина цъфтеше с много големи цветове спатифилум. Аз си сложих у дома, но във вода

# 278
Имам няколко спатифилиума и като забележа,че не цъфтят ги "стресирам" на тъмно (в коридора)за 1 седмица,после ги местя и си цъфтят.Този метод го откраднах от градинар,който се грижеше за едно хотелче.Там имаше във фоайето страхотни кашпи с колелца и само ги разместваше и го попитах.Даже и химия не им слага само престояла вода.

# 279
  • Стара Загора
Аз нещо със спатифиломите не мога да се разбирам 🤔.
Но показвам прогреса на любимо каланхое 😍.
Така се настани удома

И сега две години по-късно

И си е все така хамелеон

# 280
  • Карлово
Преди следф като разделях коренището и пресаждах спатифилума винаги цъфтеше.
Сега ще цъфти, малко листата му бяха с кафеви върхове, поорязах ги и пак разделих коренището на 3 саксии. Оставих ги навън на дъжда, но трябва да ги прибера на сухо, за да не загният.

# 281
Имам 3 спатифилума единия е на светлина но не пряка в дъното на стаята той цъфна. Друг е на един шкаф с много тъмни листа , а третия ми е със светлозелени листа и кафеви краища и незнам кво м**ната си иска . Мисля да смеся пръст тор и пясък и да сложа камъчета отдолу и отгоре да го видим . За тая палма според мен и отрежете листата. Днеска гледах едно клипче на което поливаха каланхое с вода и обелки от лук .
Коладничетата не обичат да си сменят мястото . Сложете ги на светлина, но не пряка може и да е не е толкова светло мястото . Моите тая година ми цъфтят за 2 път поливам ги от време на време . 3 цвята са ми в саксия.

# 282
Да разбрах за смяната на мястото за коледничетата но смяната беше преди повече от 3 години и нищо. На старото мисля да го извадя и му сменя земята, а по младото ще го сложа на по свегло и ще видим.

Ето го моя спатифилум
подарък ми е и ми свиди да го изоставям. Засега този месец дъждлив няма много слънце. Лятото в жегите пускам на терасата едно покривало, така че ще видим как ще е.

Най- се гордея с балконската ми градина. Толкова ми действа успокояващо...

# 283
Ariadna82 страхотна градинка си имаш😍
Какво е растението пред белия шкаф?

# 284
Ariadna82 страхотна градинка си имаш😍
Какво е растението пред белия шкаф?

Мерси 😃

Това ли?

хортензия runaway bride

Общи условия

Активация на акаунт