Нашите цветя - обща тема 20

• 42 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, цветарки! Миналата седмица в един двор видях едно жълто-оранжево цвете, приличаше на космос, но не е такова, листата му са като копър. Днес минах пак, беше увяхнало и не го снимах, попитах жената какво е. Тя помни само, че е от някакъв микс семена от Кауфланд, миналата година било различно 🤔 Търсих, търсих, но не го откривам, някакви идеи какво може да е?

креопсис=жълтичка? https://www.az-jenata.bg/a/59-tsvetya/41038-koreopsis-ili-zhalti … ak-se-otglezhda-/

# 316
Не е червен, но е кичест. Пак съм доволна, красив е 😍

# 317
Препоръчайте ми вид каскадна роза, която да е подходяща за арка и кажете каква е тайната за вързорастящи зокуми.Имам един 20см, еми за една година е дръпнал 1-2см

# 318
Имам един 20см, еми за една година е дръпнал 1-2см
Споделете повече! Вкоренен резник ли е? Аз не съм виждала толкова малки олеандри да се продават. Имам 6 от които пет съм си вкоренила сама. Около 15 см резници за два месеца стават по 60-70 см високи. Един се инатеше, но него го заложих късно есента. Вече и той е половин метър и цъфти. Искат топло и много слънце. И вода.
Ето го от днес:

# 319
Здравейте, цветарки! Миналата седмица в един двор видях едно жълто-оранжево цвете, приличаше на космос, но не е такова, листата му са като копър. Днес минах пак, беше увяхнало и не го снимах, попитах жената какво е. Тя помни само, че е от някакъв микс семена от Кауфланд, миналата година било различно 🤔 Търсих, търсих, но не го откривам, някакви идеи какво може да е?
Според мен е това. А, дали е то вие ще кажете.Ешолция се казва, но във Варна му казват Калифорнийски мак, във Видин нещо съвсем друго Simple Smile

# 320
Ех, Магни, при теб олеандрите са у дома си Grinning Аз също имам едно дребно, една педя беше преди месец като го купих, и днес пак си е толкова. Тази година цвят изобщо не очаквам, надявам се догодина поне да има малко.

# 321
Така е, Флокс. Но да продаваш педя олеандър не е редно. Дори не е сигурно, че е добре вкоренен. Не знам какъв съвет да дам. При мен наистина са като троскот ( така ли се пише 😊 )- навсякъде. И понеже са ужасно не капризни, ще вкореня още. Искам червен все пак Simple Smile

Като казах червено

# 322
  • На морето!
Скрит текст:
И от мен малко цвят между дъждовете
Скрит текст:

И малко бъдещ цвят

На четвъртия ред първата снимка да не би да е Орлов нокът?
Да, Орлов нокът е. Взех го едно тъничко, мъничко клонче от Лидл преди 2-3г Simple Smile

Зокум и аз си купих малък тази година. Мисля като порасне повечко да га местя в градината,  тук Т са като в Рим, а там си расте доста добре навън. Дано съм права и не го убия.

# 323
Май е по-добре от малки да свикват навън, но през зимата със сериозно опаковане. Не конкретно за олеандър, но за други топлолюбиви съм чела такива съвети. Възрастно растение по-трудно се адаптира.
Аз взех и един по-голям, той поне ще цъфне Grinning А малкият може наистина да не е добре вкоренен. Беше в една мини саксийка и като го премествах пръстта му не беше прорастнала с корени, даже май нито един не видях.

# 324
  • София
И моите зокуми не растат. Ще ги видя лятото.

# 325
Препоръчайте ми вид каскадна роза, която да е подходяща за арка
Това е перениал Дороти. Цъфти обилно и в полусянка, между ограда и храсти съм я сбутала. Само че вече се петноса. Може би е заради лошото място.

# 326

Ето го моят дребчо,иначе си презимува на открита южна тераса,обаче бавничко расте.Как се вкореняват нови резници?

# 327
  • Пловдив
Просто ги натопяваш във вода и чакаш да пуснат коренче Simple Smile

# 328

Ето го моят дребчо,иначе си презимува на открита южна тераса,обаче бавничко расте.Как се вкореняват нови резници?

На мен очите ми останаха в сакъзчето отзад . Прекрасно е . Какъв цвят е и от къде си го взехте ?

# 329
Момичета, благодаря на включилите се, но така и не го намерих. Както и да е, жената обеща да ми даде семена.

Общи условия

Активация на акаунт