Краят на годината наближава ОСМОКЛАСНИК със съучениците си се сближава

• 32 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • Mars Hotel
Светли, визирах дъщерята на Ра.
Ахаа! Помислих, че ще има клюка за учител,ка, която ти е "любима".

И дъщеря ми носи слухове за учителката по испански. Само че тя учи испански 3 години в основното като втори език, а и там учителката беше зла, та не се плаши от идеята. Но немският й е предпочитан, защото й трябва, а и го харесва. Учила го е само една година, има покрито ниво А1.

# 106
  • София
Вампи, според мен се впускаш в някакви филми. Те първия език едва ще добутат до B2, ако се разчита на училищната програма, та пък втория! Според мен ако вземат А2/B1 в дванадесети клас, ще е добре. Не сме във вашето училище, но имам достатъчно светли примери. С първи немски, познато девойче не можа да покрие изискванията за езикова подготовка за университет в Австрия, та изкара първо една година в учене на език.

# 107
Да грешка моя, на 11.05 е РС.
Писа първо желание испански и после руски. Беше голяма драма и тръшкане вкъщи, испански, та испански. Обяснихме й за учителката и как е било преди, не та не. Мен ме убеждаваше, че нямало да се събере група за руски, не били повече от 8-9 човека от целия випуск желаещи и нямало смисъл. Писа първо испански и после руски след дълги кандърми, накрая решихме въпроса с хвърляне на чоп- никой не отстъпи.

# 108
Да се запиша и аз, че докато се наканя, ще свърши учебната година. Нищо интересно при нас, всеки ден едно и също. Докъм 14ч на училище, после на тренировки. Прибира се около 18:30, учи малко и после игра на компютъра и гледане на анимета. Уж беше казал, че ще започне да учи всеки ден по цял един час, но май рядко го прави. Днес се похвали, че само той имал шестица на контролното по математика върху дробни и рационални изрази и като му погледнах решенията, чак се удивих. Бре, той можел да пише и сравнително четливо, подредено. Вкъщи като решава така драца... Самият той не си разчита половината цифри и после се чуди защо е оплескал задачата.
При нас вторият език е ясен. Всички учат немски. Като гледам учебника на големия за десети клас, още са си на А1.

# 109
При нас от самото начало се знае, че втория език е немски. Руски не се изучава в нашето училище, а ми е любим.Smiley

# 110
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Доживях аз да видя и едно бананче по философия, УРА!

Аз набора много рядко го виждам да учи освен по история и то по-скоро просто пишене на реферати, конспекти, планове...
Поне 2 пъти седмично след училище обикалят със съученици по лостове из София - Студентски град, Гео Милев, Лозенец . . . Хем тренират, хем опознават градО. Още от сега е предупредил, че в събота ще "депозира" в играта и ще е зает цял ден. Има късмет, че окоси и зареди котела с пелети миналия уикенд, че щеше да види изгра през крив макарон.

За втори език е ясно - руски. Не се предлага избор.

# 111
При моят е заложен немски,като втори език.Дупе да му е яко,знам,че е труден и ще трябва да се понапъне.Изненадвам се от това,че  предлагат руски.Наборчето го учи известно време и неиска да чува за него.От към оценки,след серия разпри,се е стегнал,появиха се няколко 6ци,а дано не ги развали.
От вчера е болен(ангина) и е удома,а от сутринта и аз нещо подсмърчам,аман от болести.
Тези почивни дни ще пада учене за класно по БЕЛ,контролно по мат.,тест по химия и проект по физика(трябва да работят в екип от двама,та ще имам и гост).Исках да направя един шопинг за къщните,но може би няма да остане време,а мразя да поръчвам от нета,че нещо трудно ги нацелвам(израстват като гъби)в последно време.

# 112
  • в страната на чудесата
При нас избират между немски и испански (или английски и испански за тези, които имат НЕ като първи език). Не зная какео е избрал. Мин седмица каза, че вероятно ще е испански...

# 113
Здравейте в новата тема, и аз пропуснах началото й, но наваксах.
Няма да има група по втори немски при нас, само испански, а който е с първи немски избира между английски и испански.
Пролетната ваканция и ние летяхме семейно до Виена. За жалост осен следобеда на пристигането ни, оцелихме изключително дъждовно време. Особен силен и в огромни количества бе дъждът в петък, нашият разпети петък, не помня кой точно април. Тогава синоптик бг беше отчел количества над 50 мерни единици, като за нормален дъждовен ден за Бг е да кажем около 10. Ние точно тогава решихме да ходим на зоопарка-)
И съвсем тематично тогава във фс ми излезе една статия, че вероятно ден като този е вдъхновил Хундертвасер на времето да прекръсти един кораб, на който е творил и живял Regenstag.
Желая на всички слънчев ден.
В Люлин започва с авария на ЧЕЗ, с наборката ще трябва да излезем от зоната на комфорт, да стиснем зъби и.... да пропуснем сутрешния чай -)

# 114
Хайде да се похваля, че наборката най-после получи стипендия. Доволна е, дано ѝ е стимул занапред. Каза, че ще си плати маникюр с нея, защото съм "консерва" и не ѝ давам пари за такива "екстри" 😆

# 115
  • Бургас
Набора го засипаха с проекти по немски + тест,география,история и философия май спомена 😔😯😱
А,колко е спокоен само.... 🤔 Мен ме втресе!

# 116
  • Сф
Ох майко, минавам само да се похваля, че и ние сме с банан на контролното за доказване и описване на триъгълници . На точка от синчеца.Това е... невероятно. ( не може да се преписва, описанията и решенията са пълни)
Много съм щастлива! Очаквах 2. Явно вдява по нещо госпожицата 🥳🥳🍸🍸
Пп. Вита, моята пак си намери работа.🤕 Сутрините пък сега. Добре, че са към края на учебната година. Трябвали и пари.. ще си докарва някой лев за харчене..

# 117
  • София
А ние се разкиснахме. И аз и наборчето сме болни. Толкова го бях забравила това.

# 118
  • София
Вампирче, да се оправяте по-бързо! Най е гадно да си болен,  когато навън е хубаво времето и народа се скъсва от разходки, че и почивни дни има.
Честит празник на всички именници, молко на патерици! Живи, здрави и щастливи!
Ние сме извън града на Гергьовден, с компания, с двама именници. Ядене, разходки, колела, кой какво му е сърцето това прави. Пеят птички, жужат пчелички, истинска идилия.
Хич и не се сеща за училището, дано да няма изненади после.

# 119
Вампирче, бърза да се оправяте, че в това хубаво време да си болен е гадно!

Вчера бяхме на парада. Малко късно отидохме и почакахме докато влезем, но все пак успяхме да гледаме преминаващите войници и техниката най-вече. Младежа беше доволен и леко впечатлен. Каза, че ще ходим пак през 2026 година, когато дойдат новите самолети 😂😂😂
Днес се мотаем на слънцето по двора. Има да учи за класното по БеЛ ама не знаел какво 🙄 Утре ми е определил час за решаване на задачи 😂
Настройвам се за ваканция вече, с това слънчице 🌞🌞🌞

Стипендии още не са раздали. При нас ги дават наведнъж през срока. Предишните ги получи преди Коледа, сега не знам кога ще е.

Общи условия

Активация на акаунт