Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 488
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,моля да ми препоръчате нещо свежо,което ви носи асоциация за студ.
Харесвам повечето неща на Hermes, бих пробвала и нещо с рози,тях по принцип ги избягвам,но млада,зелена роза…може би.
Трябва ми нещо за работа,да си пръскам на воля,но задължително да е свежо,защото сладките в работен климат ме тровят.

# 181
Щом харесваш Hermes(аз също),ти препоръчвам да пробваш също Skin/Trussardi на Гиза.,Voyager на Заг

# 182
  • София
Скрит текст:
Някой с идеи и предположения за тези парфюми? Освен че са холандски, друго не можах да разбера за тях. Рових в нета, прегледах няколко чуждестранни сайта, които ги предлагат, но никъде няма каквото и да било описание. Дори ароматна група няма! Не знам как ги продават. Тук ги има в Ivis, където все пак на два им намерих описанието и в Чист дом, където нищичко не пише.
Ако пък някой е ползвал, моля да сподели Hug Не ми се купуват на сляпо 100мл. шишета. Но сигурно ще се прежаля за два...

Скрит текст:

Зададох си въпросите и към Чист дом, и към Ivis. От първите получих отговор, че нямат каталог и не могат да ми отговорят/не знаят кой парфюм чия имитация е. Имали тестери в магазините си. Ivis въобще не ми върнаха отговор. Затова ще пасувам, малко ме издразниха.

# 183
  • Варна
Харесвам повечето неща на Hermes......
Трябва ми нещо за работа,да си пръскам на воля,но задължително да е свежо,защото сладките в работен климат ме тровят.
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-Le-Toit-11502.html
Този в изпълнение на ЗАГ.
Една идея по-дамски е, но аз като мъж, много го харесвам за себе си.
И както спомена the_demon - Voyage.

# 184
Дааа, Un jarden sur le toit е много зелено, свежо парфюмче, преди няколко лета много го носех.  Воаяж също е лимонова свежарка. Аз препоръчвам на Jenni Glow Wood and Sage, на La Rive Donna (абсолютно копие на Light Blue),на Заг джинджифиловата свежест Max Mara и Armani Code Sport. Последният е мъжки, но е истинска вледеняваща  ментова свежест в началото и доста по-улегнала  прохлада в края.

# 185
Напълних си от Рефан по 10 мл. от тези два аромата.
303 Fame / Paco Rabane
321 Rouge Velours/ YSL
и двата без допълнителни капки.
На Пако Рабан ароматът е много нежен ,свеж и ми хареса много.
Задължително отива в списъка за любими.
На YSL е белоцветен. Отново много приятен аромат ,свеж и идеален за топлото време.
Не знам дали ,ще подновявам ,но ще си отбележа ,че е от харесваните аромати.

В нашият град намерих едно магазинче където предлагат аромати на Сансиро.
Моля да ме ориентирате за хубави аромати и дали на Том Форд ароматите са сполучливи?
На Ланвин и Шанел също дали са хубави?
И препоръчайте хубави техни аромати.

# 186
  • Варна
........... и Armani Code Sport. Последният е мъжки, но е истинска вледеняваща  ментова свежест в началото и доста по-улегнала  прохлада в края.
Напълно съгласен за Armani Code Sport. Милата обожава моментите, когато съм го носил. Ментата има изключително освежаващо въздействие. И наистина може да мине за унисекс.

# 187
........... и Armani Code Sport. Последният е мъжки, но е истинска вледеняваща  ментова свежест в началото и доста по-улегнала  прохлада в края.
Напълно съгласен за Armani Code Sport. Милата обожава моментите, когато съм го носил. Ментата има изключително освежаващо въздействие. И наистина може да мине за унисекс.
Заинтригувахме ме с този на Армани.
Този ли е номерът на Рефанския?
063. ARMANI CODE SPORT ATHLETE / Armani

# 188
Благодаря за предложенията,ще потърся Voyage,но не искам да е Заг,последната година ми се струва,че качеството падна.
Наскоро поръчах Bright crystal,който ми е фаворит за моментите в които не знам какво искам,всичко ми е тежко и тн,но сега усещам в него някаква тежка,мазна нотка,която прихващам и в други техни аромати.
Може обонянието ми да се е променило.
Докато си търся свежото,поръчах това от Нотино https://www.notino.bg/jeanne-arthes/boum-do-brasil-parfjumna-voda-za-zheni/ във фрагрантика гласовете говорят,че явно е копие на Sol de Janeiro 62,а неговата пълна цена не бих я платила при никакво положение,та ще го видим.

# 189
  • Варна
........... и Armani Code Sport. Последният е мъжки, но е истинска вледеняваща  ментова свежест в началото и доста по-улегнала  прохлада в края.
Заинтригувахме ме с този на Армани.
Този ли е номерът на Рефанския?
063. ARMANI CODE SPORT ATHLETE / Armani
От ЗАГ 215 от мъжките.
Този Armani code sport athlete съм го търсил в Рефан и никъде не съммго откривал досега.

# 190
  • Sofia
Сега в дъждовните дни имам два любими аромата, които точно ми носят усещането за дъжд, свежест зеленина. Kyoto на Diptique - тук има една уникална нотка на червено цвекло, която ме препраща към дъждовен ден. Също и Philosykos , пак на Diptique - смокиня, листа и един свеж кокос. И двата са ми голяма любов от втори поглед. Първия път като ги подуших и веднага ги отхвърлих. След няколко дни не можех без тях. И двата от Divain

# 191
Здравейте! Аз скоро не съм се включвала - поспрях с парфюмите, но вече ме сърбят ръцете.
Взех си днес Burberry her на Мартинез, тъй като си го бях набелязала. Въпросът ми е дали сте пробвали и имате впечатления от This is her пак на Мартинез, под номер 444? Това е вторият парфюм, който си взимам от там и този ме изненада с трайност и шлейф. This is her имах на Парфен и миришеше безкрайно неприятно, а нямаше отмирисване

# 192
Моля, дайте съвет - версията на Рефан ли е най-добра за:
Fleur de Portofino/Tom Ford
Mandarino di Amalfi Aqua/ Tom Ford
Mandarino di Amalfi/ Tom Ford ?

За мен най-сполучливи си остават ароматите на Камея-и като трайност и като аромат се доближават 90%-100% до оригиналите. Виж този https://www.kameya.bg/f90-damski-parfyum-analog-na-tom-ford-neroli-portofino/ Вече 2 пъти съм го имала и е пристрастяващ.

# 193
Здравейте! Аз скоро не съм се включвала - поспрях с парфюмите, но вече ме сърбят ръцете.
Взех си днес Burberry her на Мартинез, тъй като си го бях набелязала. Въпросът ми е дали сте пробвали и имате впечатления от This is her пак на Мартинез, под номер 444? Това е вторият парфюм, който си взимам от там и този ме изненада с трайност и шлейф. This is her имах на Парфен и миришеше безкрайно неприятно, а нямаше отмирисване

Всъщност днес като се пръснах с her вече няма нищо общо?? Миризмата сякаш изчезна и остана нещо кисело и едва доловимо? Някой има ли идея защо?

# 194
  • Варна
Пристигнаха следващите дегаДжета и с няколко думи да ви предоставя становището ми на опитен НОС:
Карам по ред на номерата, без да има някаква класация:
Скрит текст:
Е52 Prada Luna Rossa Carbon – техната интерпретация на Dior Sauvage EDT. Но все пак си има и доста отличителни черти. Саважът остава по-искрящ, сякаш цитрусово-газиран. Тук ароматът е по-плътен, една идея по-сладникавоиглолистен, има си и металния оттенък. Солидно представяне за такъв тип аромат, оценявам цялостно 8/10 и препоръчвам. Дори и да имате Саваж, този никак не е излишен.
 Е94 Frederic Malle Musc Ravageur - много подобен на chanel le lion(който имам от Гиза) и съответно на Guerlain Shalimar. Има леко ретро усещане, зимен микс от ванилия, канела, карамфил(подправката) и нотки сандалово дърво. Доста уютен и стоплящ аромат за студено време. Много осезаема проекция, само с две впръсвания на тестерна лентичка, стаята ухаеше поне 2 часа. Заглуши всички други. Унисекс отвсякъде. Като престои 2-3 часа и ванилията превзема целия ароматен профил. Оценка 9/10, силно препоръчвам. Искам снежно време, да си наметна дебелото яке, бялата покривка са скрипти под ботушите ми и този аромат да ме стопля и да ми създава празнично настроение.
Е95 amouage epic man - абе....в стила малко на джентълменските бръснарски аромати. Леко дървесно опушен, пиперлив, малко сладост, малко настъргана иглолистна дървесина. Не е толкова присъствен, което ме учудва. За пролет и най-вече есен. Ако го бях помирисам предварително, може би нямаше да го купя. Като престоя обаче вече 36 часа на тестерна лентичка, усещам, че доста ми допада. Траен, но прибран аромат. Оценка 7/10, просто защото съм по-голям почитател на младежките и сладникави парфюми. Иначе поне единица нагоре може да му се даде.
Е247 - jpg le beau - този не дойде. Защо? Не ми дадоха отговор.
Е256 ch bad boy cobalt - тръгва като микс от dylan blue и BDC EDT, завършва като микс от Invictus и CH Bad Boy. Доста добро представяне също. Ето това е моят аромат, този тип ми е абсолютно присъщ и любим. След ден и половина толкова силно ухае лентичката. За мен е 10/10, просто няма за какво да се заядя и да му дам по-ниска оценка. Пролетен, може дори и да мине за по-прохладните летни дни. В жегите ще е малко прекалено сладък.
Е259 creed original santal – Тук какво се случи, какво са забъркали, какво са объркали, и аз не разбрах. Много слаб, много лек, много неотличаващ се. Вероятно далеч от оригинала, който го спрягат за зимен и плътен аромат. А този си е някаква сладникава лятна свежарка с под средната трайност и излъчване. На този етап НЕ препоръчвам изобщо. Долавям го в момента от листчето, но спрямо гореизброените, много вяло. Към момента повече от 4/10 не мога да дам, най-вече защото все пак си е приятен и лесно носим аромат, който би допаднал на повечето хора. Според номера му е явно нов аромат в каталога им, може още да е пресен. Засега го оставям в групичката на летните(за Юли и Август) и тепърва ще дам допълнителен коментар в разгара на жегите – остава ли при летните или вече се наситил достатъчно, за да отиде в кутията с парфюмите за по-хладно време.
За предната ми поръчка мога да кажа 5 сполучливи от 5 поръчани. За тази 4 сполучливи от 5 поръчани. Общо 9/10, ДОВОЛЕН СЪМ като цяло.
Спокойна и приятна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт