Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 68 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 660

320 е Рефанската рокля,но имам приятелка,която работи в централен офис Рефан и каза,че от години е спрян

# 661
  • BG-DE
Не ми се вярва да е спряна, защото в Емаг се предлага, може би не я зареждат навсякъде.
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-refan-classic-320-100-ml-0320/pd/DDF8GZMBM/

# 662
Аз във физически магазин съм я търсила много и навсякъде я няма...За какво да ви лъжа... Чак оригинал си купих заради това.... От къде ще я имат другите щом в централата я нямат и не се произвежда отдавна????

# 663
  • BG-DE
Далеч съм от мисълта, че лъжете, просто предположих, че може би не навсякъде я зареждат. Аз последно съм я купувала в началото на 2020 година, така че не оспорвам 😊

# 664
Момичета, като се има предвид, че не съм живяла по времето, когато Charlie Revlon е пуснат на пазара и че едва оцелявам след подушване на ретро аромат, кой все пак от линията би могъл да ми понесе най-добре? Въпреки всичко се инатя да си правя колекция, в която държа да отдам почит и на ретро класики. Мисля си, че белият ще ми понесе. Иска ми се да го имам в колекцията. Възхищавам се, когато някоя класика все още се произвежда. Така ми се беше приискало да си взема и Глория Вандербилт, но след тест се разубедих Grinning

# 665
Ревлоните са същата "бира"😂😂😂😂😂

# 666
  • Deutschland
Червеният Чарли е най-поносим според мен.

# 667
Здравейте, събирам впечатления за следните Гиза парфюми;Лондон Том Форд, Водка он рокс, Аква целестия и Парфюм D260 О Кензоки Ексклузив .

Също да попитам от наливните Рефани нещо лятно да препоръчате, че днес ще се помотаме из Пловдив Simple Smile

# 668
  • Варна
Привет на всички във форума!
Най-после с Половинката ми успяхме да отскочим през изминалата седмица в обедните си почивки до Гиза и да напълним кошницата с доооооста аромати. Т.к. бройката им е значителна, ще съм максилно лаконичен, за да не Ви отегчавам.
Започвам с тези, които закупих, и съм ги подредил по сезони:
Скрит текст:
Пролет:
Dior Fahrenheit Absolute – избягал е от оригинала и това ме радва. Доста приятно и плътно, балсамово се усещат виолетки, но си остава мъжкарски. 8/10
TF Italian Cypress – бръснарски, дървесно-зелен, улавя се и ментичка в дъното. Класика за по-зрели джентълмени......абе за дъртаци хахаха, шегувам се 8/10
Лято:
Bvlgari Eau Perfumee au the Bleu – унисекс, много свеж, чист и тонизиращ за мега жегите. Сапунест, ирисово-лавандулов със зелени отенъци. Донякъде напомня Prada Luna Rossa(който имам от Камея). Парфюмеристката на Prada и на този е една и съща. Искаш да се окъпеш в него. 10/10
Dior Homme Sport – много по-добра и мека версия спрямо ЗАГ. Този парфюм има четири разновидности през годините, нямам идея, която точно е тази. Цитрусово-флорален, леко сладникав, много мек и приятен за носене в жегите. Може да мине и за унисекс. 9/10
D&G Light Blue Forever – грейпфрут та ще се пръсне. Много зареждащ аромат, цитрусово-горчив. 9/10
Hugo Now – още от предходното посещение се влюбих в този свеж аромат. В началото сякаш помирисваш лед или ледена вода, по-скоро хладината изпълва дробовете ти. По-късно се усеща нежната сладост и флоралност. Много си заслужава за лятото. 9/10
YSL Y EDT – модерна класика, коментарите са излишни. За мен е най-приятната версия спрямо EDP и Le Parfum. 10/10
Maison MM When the rain stops – малко ме препраща към Acqua di Gioia, такова настроение ми дава. Унисекс, но фино клони към дамски, когато улегне. Вероятно заради розата. Като цяло е страхотен и много приятен ежедневен аромат. Воден и достатъчно свеж за летните горещини. 8/10
Maison MM Sailing Day – тръгва много свежо и чисто, морско. Но впослествие се усеща ирисово-кехлибарено-дървесната му основа. По-скоро за летни вечери или ако сте в климатизирана среда. 7/10
Kilian Apple brandy on the rocks – силно ароматна зелена ябълка и след минути се намесва и бренди нотката. Но тя не отнема свежестта, а прави ароматът още по-привлекателен. Свежестта си се запазва и ще е чуден в горещините. 9/10
Xerjoff Renaissance – сериозно модернизиран бръснарски аромат. Стилен и джентълменски, но за светло облекло и топли дни. 8/10
Есен:
Shaik 77 – имах вече едни 15мл от ЗАГ, които много ми допаднаха, така че си взех още малко масълце и от Гиза. Мек, топъл, умерено сладникав аромат с подправки и ориенталски привкус. Много комфортен и като цяло неоправдано пренебрегван. 9/10
Amouage Reflection 45 – благодаря на съфорумец, че ми го препоръча, той си знае, кой е! Отново много комфортен и лесно носим аромат за приятно хладно време. Присъствен, не така тежко ориенталски като повечето Amouag-и. Има някои сходни черти, но не бих го оприличил особено с Le Male. 8/10
Hermes Vetiver Tonka – сладък та чак вкусен, опушен, усеща се и тютюн. Сякаш съм до запалена камина с шоколадово-карамелени бонбони в ръка. Като му видите пирамидата, буквално знаете, какво да очаквате......с изключение на ветивер-а. Или аз не го долавям отчетливо, или е някак смекчен и опитомен, което е супер за мен, т.к. не съм особен почитател на тази нотка. 10/10
Xerjoff Starlight – това е като по-свежа и тонизираща версия на Italica. Слаааадък гурме аромат с енергия. 9/10
TF Plum Japonais – да, точно така. Милка изнамери едно прашасало флаконче с останали около 3мл в него и много се зарадвах. Последните капчици запас са при мен. Тръгва с узряла синя слива с мека дървесна основа. По-късно обаче ууд+кехлибарът надделяват и се превръща в сходен с най-добрия AVON-ски аромат Absolute by Elite Gentleman. Унисекс и по-дамско начало, но в крайна фаза си е повече мъжки. Собственичката на Гиза още се двоуми, дали да го поръча отново, т.к. е доста скъп като цена към нея, а предходната партида едва е успяла да продаде за доста дълъг период. Ако обаче имало търсене, вероятно ще обмисли зареждане. 10/10
Пробвахме няколко Micaleff – не ми допаднаха особено, имаше един AOUD, който буквално мирише на наакана козя козинка.
Пробвахме Comme de Garcons – средна хубост, стават, само един Blue Cedrat вероятно ще пробвам отново с обмисляне на покупка
Впечатлиха ме Montale Starry Night, Caron Yatagan, Dior Patchouli Imperial. Също Creed Aventus мога да похваля много за качеството на аромата.

# 669
Много ме заинтригуваха тези аромати!
Задължително ще се пробва първи Hugo Now.
Но дали ги има в други реплики?
Рефан ,Мартинез ,Камеа или Айфел?
Та дори и на Сансиро.

Dior Homme Sport
D&G Light Blue Forever
Hugo Now
Maison MM When the rain stops
Kilian Apple brandy on the rocks
Есен:
Hermes Vetiver Tonka
TF Plum Japonais – да, точно така. Милка изнамери едно прашасало флаконче с останали около 3мл в него и много се зарадвах. Последните капчици запас са при мен. Тръгва с узряла синя слива с мека дървесна основа. По-късно обаче ууд+кехлибарът надделяват и се превръща в сходен с най-добрия AVON-ски аромат Absolute by Elite Gentleman. Унисекс и по-дамско начало, но в крайна фаза си е повече мъжки.
[/spoiler]

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 13:04 от mavina1380

# 670
D-frag12, Creed на Гиза по -добър ли е от арабския Club be nuit Armaf

# 671
  • Варна
D-frag12, Creed на Гиза по -добър ли е от арабския Club be nuit Armaf
Нямам опит с Armaf. Досега само с Камея, Парфен, Гиза и ултра бюджетния Cuba Milestone, който ухае също на високо ниво, макар и с под средна трайност. Реално в топ 3 на най-високо оценените CUBA във фрагрантика.

# 672
Купувах Creed на ММ от Гиза, ползва си го като много скъп оригинал, да не си го Арчи напразно, само за спвциални поводи! Викам си, пръскай бе човек, и без това се чудя как да  поръчам пак някой друг за тест! Плюс е изключително траен! А той няма навика като мен да подновява по 2-3 пъти през деня, поради простата причина че е на работа цял ден а парфюма си стои у дома! 😂

# 673
  • Sofia
D-frag, Kiliana става ли за дамски или е по-скоро мъжки. Много ме изкушават тези ябълки.

# 674
  • Варна
D-frag, Kiliana става ли за дамски или е по-скоро мъжки. Много ме изкушават тези ябълки.
За моя нос става и още как. И Любимата много го хареса, тя обожава свежите аромати предимно, счита също, че може да се носи спокойно от дами.
Не е изобщо от семейството на Angel's Share. Много е сладникаво свеж с леко газиран привкус, дори и в крайна фаза.

Общи условия

Активация на акаунт