Професионални серии за коса - Тема 160

• 80 655
  • 862
  •   1
Отговори
# 525
Аз по принцип не си вардя скалпа от маски, защото ползвам уж такива с по - натурален състав, не е претенциозен Grinning, не е бързоомазняващ се. Според мен, маската не е тежка, силиконова и затлачваща. Усещам я няка си финна - хем не утежнява, хем възстановява косата.... поне при мен е така
Допълвам, сега видях, че обсъждате и твърдостта на водата. В моя край е твърда но на мен ми допада, защото не ми прави лигава косата. Така, че, тази маска е ок и за твърда вода. А, ако някой има проблем с твърдостта, мисля, че може да елеминира ефекта от това като облее накрая косата с вода, в която е сложил мъничко лимонов сок.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 14:09 от m1ma

# 526
  • София
Ами аз си слагам напурата  почти от корена ,че съм с балеаж ,обръщам главата надолу слагам и връзвам на кокче, така докато измия тялото .
А между другото мия косата с каквото хвана афоджи ш , фолиген  ш, и пак има хубав резултат след тая маска , но понеже говорихте за твърда вода, е с такава още не съм пробвала .

А вие от къде купувате този продукт на напура че не го намирам в златна рибка и никъде?

# 527
https://makeup.bg/product/551126/ 
Melisande , в Make up го има

# 528
Продуктите на Lakme вече се предлагат в Лили Дрогерие. Доста се засилват Лили. Чакам да започнат да предлагат и Керастаз. 🤭

# 529
Много интересно,аз бих се зарадвала дс предлагат олиосета.Blush

# 530
Аз не бих се учудила и Ориосета да видя в асортимента. Явно са много напредничави.

# 531
Някой има ли опит с прешампоана на Лалга и мнение за него, което да сподели? Имам мазен скалп и търся нещо за дълбоко почистване, което да ми помогне да изкарвам малко повече между измиванията.

# 532
  • Варна
Пре-то на Лалга е страхотен ензимен пилинг и детокс на скалпа,но не става за вашата цеЛ. Ползва се максимум веднъж на две седмици защото е доста силен. Ползва се на принципа на шампоаните на Напура. Нанася се на сух скалп/забележете СКАЛП не коса/ стои се 5 мин и се отмива без да се разнася по дължините. Това което се стече по тях е достатъчно да почисти всички наслагвания и силикони.

# 533
  • София
И на мен много ми хареса пре-шампоана на Лалга. Използвам само техни продукти с него- маска, серум за скалп, олио и после косата е жестока 🙂

# 534
Супер е пре-шампоана на Лалга , прави косата разкощна , но най-важното за мен е , че успокоява моя чувствителен скалп .
Момичета , днес си купих от ЗР глос боята Andreia professional -demi permanent color . Искам да матирам дължините с нея . Моля да ме посъветвате колко време да седя с нея ? В упътването пише - 15-20мин , но се притеснявам да не е много . Оксиданта е 1.5% . Някоя от вас да има опит с тези глос бои ?

# 535
Хмм, в такъв случай към Напура ли да се насоча вместо към пре-шампоана от Лалга? Thinking
От скоро използвам професионална козметика за коса и нямам личен опит с доста от продуктите, за които пишете тук… Flushed
Косата ми е гъста, но с доста тънък косъм, естествено права. Не я третирам с нищо освен сешоар, след като я измия и смятам, че е в прилично състояние. Имам мазна кожа, съответно и мазен скалп. Налага ми се да я мия през ден и то не само лятото. Confused
Не търся чудо, но поне през два дни да се налага да я мия ще е голям напредък.

# 536
Daenerys_ аз успях да си нормализирам омазняването на скалпа и да започна да си мия косата 2 пъти в седмицата благодарение на съветите на един фризьор от ютуб - Blowout Professor.
Накратко всички негови видеа се въртят около следните съвети:
- измивантето трябва да е минимум 2 пъти един след друг с професионален шампоан. Слагане на шампоана на скалпа, а не на косата. Масажиране на шампоана с възглавничките на пръстите
-професионална маска или балсам - количеството не трябва да е особено пестеливо, но се слага само по дължините
-на влажна коса, задължително балсам без отмиване - leave in conditioner
-термозащита в зависимост от това дали ще сушиш само със сешоар (по-ниска температура) или ще използваш и преса или маша (по-висока температура)
-по-добре е да използваш сух шампоан и да миеш косата по-рядко, честото миене на косата я изтощава почти като химическото третиране и горенете с маши/преси

Има и препоръчани продукти, ако ти е интересно. Много простичко и ясно обяснява всичко, аз много го харесах:)

# 537
Здравейте✌️
Какво мислите за гланцирането с L'Oreal professional от серията DIA ? Става ли хубаво на тъмна коса? Подхранва ли косата или само й придава вид?

# 538
сухият ш-н запушва порите и често води до косопад
по-скоро е за използване в краен случай, а не за системна употреба

# 539
  • Някъде там
Здравейте!
Може ли да сравните тези два продукта за връхчета.Кой от двата е по-хидратиращ и дейста по напояващо на косата?

Общи условия

Активация на акаунт